Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 2

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (388)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po velice slušné dvojce velké zklamání. Ochrana senátorky mě nebavila a senátorka samotná mě srala. Frank Grillo navíc nepochopitelně téměř nikoho nezabíjí, spíše tam prostě jen je. Trochu mě obměkčil konec se správně úchylně vypadajícím knězem a s politickým záporákem, který opravdu ctil očistu a chtěl, aby ho zabili. Baví mě, když postavy očistu fakt respektujou. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k nižšiemu hodnoteniu predchádzajúcich dvoch častí tentokrát zaokrúhlim kvôli objektivite smerom nahor. Inak všetko pri starom. Producenti vedia, komu svoju sériu servírujú a nie je dôvod niečo meniť, robiť z Očisty niečo výnimočné. Všetko je limitované rozpočtom, ale z pôvodného komorného hororu sa definitívne stáva akčná séria. Čo sa týka politických odkazov, tak tam tvorcom dávam body navyše za pomerne rýchle reflektovanie súčasnej situácie v USA, netreba príliš dlho dumať nad tým, koho si máme dosadiť za správnu senátorku a koho za fanatického senátora, najímajúceho si náckov na vyčistenie hracieho politického poľa. Ale opäť musím spomenúť, že ako satira niekedy v nie príliš blízkej budúcnosti by podobné prirovnania boli účinnejšie a chytrejšie. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. V Očistě by postavy neměly přecházet z jednoho dílu do druhého. Nechtěl jsem ve trojce koukat na postavu z dvojky. Jen o to víc to kazí celý dojem a pocit. Původní nádech hororrového strachu a napětí je naprosto úplně pryč, už zůstal jen akční thriller se silně politickou zápletkou. Škoda těch nasraných holčin z obchodu, ta mladá černoška s drdoly byla jediná postava z celé série, které jsem její zlobu a vnitřní temnotu opravdu věřil. Škoda, že to byla jen bezvýznamná vedlejší linie. Takhle série je prostě k hovnu. 0.5* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Niekde som čítal, že ide o najlepší diel série, no mne sa to nezdá. Pochváliť však treba kvalitu, ktorá oproti predchádzajúcim dielom ani neklesla ani sa nedvihla. Zatiaľ je to vzácne vyrovnaná séria, ktorá má stále čo ponúknuť. Už po prvom diely som predpovedal, že sa pravdepodobne odštartuje vlna pokračovaní, pretože príbeh sa dá prerozprávať na 100x a to vždy inak a s inými postavami. Tretí diel do filmu zapracoval politiku a sprisahanie, ale v podstate ide o to isté. Niekoľko blbostí by som vytkol, no hlavne ma vytočilo dobíjanie sa do obchodu, kvôli čokoládovej tyčinke. Keď ich vedeli odstrašiť pred obchodom zo strechy na prvý raz, tak nerozumiem prečo ich nešlo v deň D jednoducho zo strechy zastreliť. 60%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tentokrát už nefunguje ani premisa očistného běsnění, ani na ni naroubovaná akce, kdy se Grillo a náhodná sešlost rasově i genderově vyvážených gerojů snaží zachránit krk senátorce, která snad musela vyloupit sklad s klikami. Napětí pomálu, akce moc nefunguje, znásilněná logika leží v koutě a ani se už nesnaží protestovat. Jediný nápad, který pobavil je vraždící turistika. A ještě výkřik „Očista je Halloween pro dospělé.“ Ano, to je možná ten správný přístup. Hodit za hlavu mozek a začít si užívat Halloween pro dospělé. Protože to panoptikum v ulicích je opravdu díl od dílu šílenější a bizarnější. Tak příště. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Carmen Ejogo dostala ponuku zopakovať si rolu Evy Sanchez z predošlého dielu Očista: Anarchia, odmietla to však s odôvodnením, že je čas skúsiť nové veci. (beso74)
  • Jediným hercom, ktorý sa objavil vo všetkých prvých troch častiach, je Edwin Hodge (Dante Bishop). (beso74)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama