Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Blonďatou Sheeni, která osiřela v oblasti Zambuli, vychovává vznešený kmen a naučí ji telepaticky komunikovat se všemi tvory. Televizní zpravodaj Vic jí poskytne lekce lásky, když hledá v Africe materiál pro pořad o princi Otwani, fotbalistovi z královského rodu. Brzy však zjistí, že se zapletl do sítě politických intrik. Když se podlý princ rozhodne vtrhnout do kraje Zambuli, je na Sheeně, aby osvobodila Vica a zachránila své idylické království. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Kouzelná dobrodružná pohádka o dívce z džungle, která jezdí na přestříkaným koňovi a dokáže komunikovat se zvířaty. Nádherná, tuším, že zlatou malinou oceněná, hudba geniálního Richarda Hartleyho, velkorysá výprava, toporné herecké výkony, sterilní režie a hlavně brutální dávka nostalgie. Srdcová záležitost. ()

vilusinska 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem milovala už jako malá holka,pamatuju si, že jsem si ho pouštěla pořád a pořád dokolečka, dívka co příjde o rodiče a vychová jí šamanka kmene Zambuli,která chce varovat krále ale jeho bratr se chce zbavit jak bratra - krále tak i kmene, se mu naskytne možnost jak šamanku uvěznit a zabít bratra a když jí Sheena přijede osvobodit, podmanivá hudba a muž který jí uvidí se do ní naprvní pohled zamiluje a rozhodne se jí najít i kdyby měl propátrat celou džungli vás prostě dostane. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Blonďatý Tarzan v sukních, který jezdí na zebře, ovládá zvířata a snaží se zachránit šamanku, před popravou a svůj oblíbený kmen. Zpracování je koukatelnější, než novější seriál s tou pornohvězdou v hlavní roli. Pěkná hudba a pěkné scény s herečkou, která spíše sází na svůj vzhled než talent, z filmu dělá koukatelný dobrodužný snímek, který se nebojí kýčovitých momentů, které na druhou stranu někdy i působí. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Úžasně zábavná a roztomilá dobrodružná kravinka, kde nic nechybí a nic nepřebývá (jako ostatně ve většině perel 80-tých let). Vždyť to znáte: zvířátka, stromečky, bloncka,... Po 15-ti (!) minutách, kde zjistíme, kterak Sheena (Tanya Robertsová) o rodiče přišla a jak se jí ujali ne opice, nýbrž černoši, přichází snad nejlepší titulková sekvence všech dob: Sheena zdáli přijíždí ke kameře na zebře, pohupuje se, vlasy jí vlají ve větru, moc těch hadrů na sobě taky nemá... Později se dokonce ukáže, že umí telepaticky komunikovat se zvířaty, což v praxi vypadá, jako když se špatná, moc špatná herečka pokouší předstírat orgasmus. Opice kvůli tomu háží granáty, nosorožec se vrhá proti obrněnému transportéru a plameňáci letí vstříc vrtuli helikoptéry... A kdo by se jim divil? S tím by ukecala kohokoliv. Dokonce i fauna a flora se v její přítomnosti chovají divně, když se na pár kilometrech vesele střídají džungle, stepi i pouště. Stačí, když Sheena asi podesáté vyděšeně křikne: "Šamanko!" a jdu do kolen taky. Navíc film disponuje kouzelně naivní atmosférou (ač se zas tolik vážně nebere) a úžasnou hudbou, která mě v mládí v kýčovitém finále vždycky spolehlivě dostala. Jako bonus: nahá Tanya! Co víc si přát? Proč už se tyhle filmy netočí? Co nám sakra chybělo? Šamanko!!! ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Co napsat v dnešní době (r. 2011) k filmu, který je už dnes svou kvalitou o dost pozadu. Některé scény dnes už vypadají komicky, což ale nic nemění na tom, že jde o slušný film 80. let 20. století. Příběh o blonďaté krásce, kterou vychoval africký kmen a africká příroda, tomu jsem jako malý kluk nemohl odolat :-). I dnes se s jistou nostalgií na film rád podívám. Filmy, kde je hlavním "hercem" příroda miluju, když jde k tomu o Afriku, tak násobím dvěma. Tanya Roberts je tu stejně krásná a přitažlivá, jako v PÁNU ŠELEM. Nepřeslechnutelný je též hudební doprovod, zejména ústřední melodie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Obrnené bojové vozidlo, ktoré vo filme používajú žoldnieri, je nemecký Thyssen Rheinstahl UR-416, ktorý od roku 1969 používala armáda Bundeswehru i policajné zložky v Západnom Nemecku. (Jello Biafra)
  • Film bol natáčaný v africkom štáte Keňa. (Jello Biafra)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama