Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Blonďatou Sheeni, která osiřela v oblasti Zambuli, vychovává vznešený kmen a naučí ji telepaticky komunikovat se všemi tvory. Televizní zpravodaj Vic jí poskytne lekce lásky, když hledá v Africe materiál pro pořad o princi Otwani, fotbalistovi z královského rodu. Brzy však zjistí, že se zapletl do sítě politických intrik. Když se podlý princ rozhodne vtrhnout do kraje Zambuli, je na Sheeně, aby osvobodila Vica a zachránila své idylické království. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Blonďatá kráska vychovaná v džungli černou šamankou, která ji naučí v džungli přežít. Sheena nám tam pobíhá v kusu hadru (vlastně ve dvou kusech :) - škoda) a nebo jezdí na zebře a přivolává si na pomoc různá zvířata. Nakonec se zamiluje do chlapíka z města, když jí pomáhá zachránit její lid před zkázou. Na 84. rok celkem slušná zápletka a když se přidá trocha romantiky a dobrodružství v divočině, je z toho docela pěkný oddechový film. Hezká příroda, hodně zvířat v akci. A že má Sheena krásné tvary, že pánové? :) 80% ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Guillerminov režisérsky kumšt vyčnieva v akčných scénach, výbuchoch, nehodách kde to vie kamerovo a kompozične uložiť. Rovnako pôsobivý je aj africký vizuál, snímanie odletu tisícok vtákov je nádhera. Len ich zneužitie pre príbeh s napodovaním Hitchcocka je riadna hovadina. V tomto diele však klady prebíja príbeh telenovely kedy sa hrdinka džungle zaľúbi do newyorského novinára. Tanya Roberts s prenikavým pohľadom modrých očí je v snímke hlavne preto, lebo je to žena, na ktorú sa dobre pozerá. Paradoxne keď sa najviac nesnaží hrať, vtedy to vyzerá dobre i uveriteľne. Džungľové dobrodružstvo príjemne odsýpa, veľakrát sa chytíte za hlavu čoho boli tvorcovia schopní, ale all in all je to dobrá zábava na nedeľné popoludnie, ktorú zvládnete aj jedným okom. ()

Reklama

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1985 : NOMINÁCIE (5) : Najhorší film, Najhoršia herečka - Tanya Roberts, Najhoršia réžia - John Guillermin, Najhorší scenár - David Newman, Lorenzo Semple Jr., Newman Stevens, Leslie Stevens, Najhoršia hudba - Richard Hartley. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na počest hlavní představitelky jsem si doplnil tuhle dobrodružnou pohádku. Ano je to místy naivní a scénář za moc nestojí, ale všechno zachraňují perfektní exteriéry, sexy hlavní hrdinka a slušná hudba. Vidět to ve stejné době jako pána šelem tak je to pro mě kultovka. Takto viděno současným pohledem jen solidní průměr.55% ()

Horácius 

všechny recenze uživatele

Kýč jako prase, ale na druhou stranu jeden z nejhezčích kýčů a proto nejdu níž. Je to i hezky natočeno s pěknými záběry zvířat i přírody a nádhernou hudbou a příběh není také k zahození. Samozřejmě Sheena je kost jako vyšitá a tak co by mělo chybět? A žádný zvláštní happyend se v podstatě nekoná, což je příjemná změna. I kýč se musí umět natočit a tohle se povedlo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Obrnené bojové vozidlo, ktoré vo filme používajú žoldnieri, je nemecký Thyssen Rheinstahl UR-416, ktorý od roku 1969 používala armáda Bundeswehru i policajné zložky v Západnom Nemecku. (Jello Biafra)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama