Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska zvolenej koncepcii a prostredia (jedna izba + 1 PC + 1 chytrý telefón) ide o pomerne dobre natočený film na jednu z najvážnejších/najdôležitejších tém súčasnosti. Samozrejme sú tu aj iné veci, ako kybernetický útok alebo bezpečnosť užívateľských účtov, ale centrom pozornosti je šikanovanie na internete. M. Williams hrá celkom presvedčivo a klobúk dolu za to, že film v podstate ani na okamih nepustí pozornosť diváka. Taktiež je tu zachytený charakter „osobností“ – keď „ide o všetko“, tak niektoré „veci“ dostanú inú prioritu. P.S.: Kedysi platilo, že luxus mal ten, kto „mal Internet“. Dneska platí stopercentný opak: luxus má ten, kto má (a vie si strážiť) „súkromie“. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slušný teror. V reálnom čase, v jednej miestnosti. Kedy sa z toho, čo šikanuje stáva šikanovaný a naopak? Čo môže spôsobiť jeden ironický tweet? Film na veľmi potrebnú a aktuálnu tému. Okrem iného ukazuje aj na to, ako moderné technológie kompletne ovládli naše myslenie. Až tak, že si to ani neuvedomujeme a dokonca si myslíme, že my sme tí, ktorí im vládnu. V skutočnosti sme všetci ich otroci a niekedy potrebujeme poriadny kopanec, aby sme si to uvedomili. Skvelá (až thrillerová) atmosféra, vynikajúca Maisie Williams a veľmi presný záver. Samozrejme, schopnosti hackera boli zrejme dosť zveličené, ale ako dramatickú barličku to beriem. Podarená vec! ()

Reklama

Ergon 

všechny recenze uživatele

Cyberbully se zabývá kyberšikanou, což je dnes velmi aktuální a dost podceňované téma, kdy zejména mladí lidé žijí život skrze displaye smartphonů, tabletů a notebooků a neuvědomují si, co jejich zdánlivě anonymní chování maskující se pod virtuálním identitami může způsobit. Tento film je takovým vztyčeným prstem, varováním, kam až to může zajít. Dobrý nápad na film, nicméně mi přijde takový nedotažený, jelikož není odpovězeno na, pro mně podstatné, otázky... ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Vyvrhnuté lejno jménem Odebrat z přátel se myslím může jít s klidem zahrabat. "One woman show" v podání talentované Maisie Williams je dle mě mnohem rafinovanější a napínavější podívaná, která v podstatě čerpá ze stejného tématu. Poprvé jsem s ní měl čest v hodně podivném snímku Ztrácení, o kterém doteď nevím, jak ho vlastně uchopit. Většině z vás asi utkvěla v paměti ze seriálu Hra o trůny, kde si střihla svůj debut. Stejně jako ve Ztrácení i zde ukazuje svoje kvality a přesvědčivě v roli naivního teenagera odráží současný sociální problém. Nicméně Cyberbully dobře graduje, drží pozornost a narozdíl od toho zmíněného paskvilu dokáže do konce bavit. Maisie se myslím ještě v budoucnu hodně předvede, o tom nepochybuji. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Neskutečně jednoduché. Jedna místnost - jedna osoba - jeden pc - jeden mobil. Neuvidíme naživo nikoho jiného, než Casey - ostatní jsou pouze hlasy za dveřmi či v telefonu, či textové zprávy. Jsem neskutečně vděčná za to, že jsem se narodila ještě v době bez mobilů a bez obdobné závilosti - že to, co není zveřejněné, jako by se nestalo. Ten film jsem měla na doporučení a rozhodně ho doporučuji dál. Je to poučné, herecky skvělé a pardon - přestože nemám ráda happyenedy - v tomto případě s tím souhlasím. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • V prvních dvouch záběrech na tweet Nathana Legga má tweet 3 lajky a 8 retweetů. Ve třetím ale nemá žádný lajk ani retweet. (ČSFD)
  • Tweet, který Casey (Maisie Williams) napsala, má více než 140 znaků, tudíž by v podobě, jak je napsán, nemohl být na twitter poslán. (Scelleton)

Reklama

Reklama