Reklama

Reklama

Zpívej

  • USA Sing (více)
Trailer 3

Podnikavý koalí chlapík jménem Buster Moon má poslední šanci zachránit divadlo, které zdědil po svém otci. Všechno vsadí na jednu kartu, na velkolepou talentovou pěveckou soutěž, jakou svět ještě neviděl. A stejně jako je pestré složení zvířecích soutěžících, je pestrý i jejich repertoár, který se rozpíná od Franka Sinatry po Lady Gaga. Možná by ta Busterova talentová show nebyla tak velkolepá, kdyby se jeho věrná sekretářka slečna Crawlyová (chameleónka s velmi neposednýma očima) nespletla ve výši finanční odměny pro vítěze na letácích, jimiž pak zaplavila město. A tak se v den soutěže před Busterovým divadlem dlouho před jejím zahájením vytvoří dlouhatánský had snílků, kteří věří ve vítězství. Mezi nimi čekají i očividné talenty, jimž ve hvězdné kariéře dosud bránil osud. V případě opičáka Johnnyho má podobu jeho otce, proslulého gangstera, který synův zpěv neuznává, protože banka se s ním vykrást nedá. Rosita je zase tak zaměstnaná řáděním svých malých prasátek, že si může zpívat maximálně v kuchyni u dřezu, a hlasově dokonalá slonice Mína ze sebe před lidmi nedokáže vydat ani hlásek. Jenže když máte sen, měli byste za ním jít, i kdybyste měli při svém snažení na chvíli padnout. Jak říká Buster Moon: „Na tom, že dopadnete na dno, je nejlepší to, že dál už vede cesta jenom nahoru." (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (275)

silentname 

všechny recenze uživatele

Illumination sú síce posledné roky jedným z najväčších lídrov medzi animovanými štúdiami a veľmi výrazne sa zapísali svojimi filmami, no mám pocit, že jediné čo sa im zatiaľ výrazne podarilo je séria Despicable Me. Všetci sme sa v auguste tešili na Secret Life Of Pets, no podľa mňa motyka nejako silne nevystrelila. A občas asi platí, že keď sú očakávania nižšie, o to viac môže film prekvapiť. "Sing" je konečne to, čo som od týchto ľudí chcel vidieť. V prvom rade je ten nápad kreatívny, má veľmi sympatické postavy, veľmi dobre sa to sleduje, humor je miestami dobrý a miestami síce trošku mimo, ale srdce má tento film na správnom mieste. A na plátne je veľmi dobre vidieť. Keď sa niečo stane, tak cítime každú reakciu postavy. Keď majú strach, cítime ho, keď sú šťastní, tak to cítime rovnako, a keď sú zlomení a nešťastní, tak je vidno ako veľmi sú nešťastní. A plynie to aj z faktu, že máme dosť času na to spoznať týchto hrdinov, ich osudy, ich príbehy a vieme ako sa cítia, na čom im záleží a čo v ich živote hrá najväčšiu rolu. A keď to stratia, tak to skutočne silne s nami rezonuje, lebo atmosféra a sila príbehu to nám ako divákom dopraje. Plus musím povedať, že nie som veľkým fanúšikom súčasnej popovej muziky, no v tomto filme všetko znie skvele. Lebo to nie sú len popové skladby tohto storočia, ktoré v tomto filme dodávajú filmu tú správnu chuť. Je to naopak veľmi rôznorodé a v tomto smere to funguje skvele. Osobne môžem povedať, že "Sing" stojí za to vidieť. Je to ideálny film pre celú rodinu. Pekný príbeh, veľmi dobrá hlavná myšlienka, zapamätateľné postavy, dobrá hudba a skvelá animácia. Humor je občas trošku mix, ale väčšinou to funguje. Hodnotenie: A- ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekné, no na môj vkus až príliš infantilné. Mnoho nových animákov sa dokázalo prezentovať oveľa vyspelejším humorom, ktorý často staval aj na rôznych dvojzmysloch a narážkach, ktoré inak pochopia deti a inak dospelí. Bohužiaľ, Sing nebol zrovna tento prípad. Tu bol ten humor do veľkej miery zväčša len detinský a toho vyspelejšieho tam bolo ako šafránu. Ale na druhú stranu to bolo aspoň po vizuálnej animovanej stránke naozaj pekné, a aj tie hudobné čísla celkom veselé. Celé by sa to dalo popísať tým klasickým "nenadchne, ale ani neurazí". Oproti iným novým animákom to ale dosť zaostávalo... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná zábavná pohádka, která mixuje dva fenomény dohromady a to zpívající televizní soutěže a zvířatka, která v poslední době budují svou silnou Anime základnu. Je to moderní, vtipné i hezky napínavé. Animace je solidní, písničky mainstream, ale dobře zazpívané a charaktery jednotlivých zvířatek jsou více než zdařilé. Zábava jak má být. 80% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Animace byla sice provedena pěkně, ale příběh mě nezaujal vůbec ničím. Mně už docela stačí, že se v různých komerčních televizích hledají talenty a superhvězdy, takže filmy s touto tématikou mi přijdou zbytečné.Vzhledem k tomu, že jsem se nebavil a doufal v brzký konec, myslím, že jsem filmu udělil o jednu hvězdičku víc, než si zasloužil. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásná, super pohádka, která bude bavit nejen děti, ale i dospělé, protože má příběh a navíc je v něm několik známých písní, které dospělí znají. Nejlepší scény byli pro mě ty konkurzy, fandila jsem šnekovi, ten se mi zamlouval nejvíce. Navíc je to vtipné, trošku napínavé ale i dojemné a nějaké to ponaučení se tam také objeví. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (16)

  • S dĺžkou 110 minút doposiaľ najdlhší film produkčnej spoločnosti Illumination Entertainment, zároveň prvý bez ľudských postáv. (beso74)
  • Nadabování postavy Ash pro snímek Zpívej byl vůbec prvním daberským počinem Ewy Farne. Rovněž se jedná i o vůbec první snímek, u něhož tato herečka nadabovala postavu jak pro českou, tak i pro polskou verzi. (P. J. D.)
  • Vtipná písnička, kterou během castingu zpívají červené pandy, je „Kira Kira Killer“ od Kyary Pamyu Pamyu. (Endavour)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Reklama

Reklama