Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (452)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film začne jako celkem slušná sonda do života dnešních teenagerů, pak se ale stane něco naprosto nečekaného! ...promění se v hromádku klišé. Wow. Já vím, mind = blown. Ať už jste to ale čekali nebo ne, Emma Roberts je prostě až příliš hezká na pohled, na to abych ji kompletně mohl ignorovat. A taky víceméně jediný důvod, proč je film nakonec přece jen lehký nadprůměr (drží pohromadě, dává celkem smysl, snaží se o nějakej komentář a vypadá celou dobu dobře). Berte, nebo nechte bejt. 6/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Modernější verze The Game mne velice oslovila. Skupinka zajímavých a krásných lidí bez morálního kompasu, se na sociálních sítích předhání kdo udělá větší hovadinu. Přičemž je hlavním ukazatelem kvality, stejně tak jako i je i rolí soudu, jejich publikum. Nejnabitější a nejlepší mi přišel bez debaty začátek, neboť se film rozjíždí opravdu velkolepě. Postupně nadšené mírně opadá a druhá půlka je viditelně slabší, jelikož se zaobírá malichernostmi a hlavní postavy jednají spíše hloupě. V každém případě však velmi překvapivě emotivní, byť spíše nepravděpodobný vývoj finální scény celý film zachrání a jenom mne utvrzuje v takto pozitivním hodnocení. Mé dojmy by mohlo vylepšit pouze větší soustředění na jednotlivé úkoly a hlavně by dílo potřebovalo zápornou postavu jako sůl. Je to pro mně nepochopitelné, ale takřka každá postava se nakonec ukáže být čistá jako sklo. 71% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem nedal na hodnocení zdejších pacientů a už vůbec ne na kecy "nemá to logiku", tady je to občas jak na sjezdů akademiků moudrosti s chorobnou potřebou "všimněte si mě jak jsem chytrej ". Nic z toho se mě nedotklo a můžu si gratulovat, protože jsem za odměnu dostal FILM ROKU ! Jasně fimaři mají ještě tři měsíce na to, aby Nerve překonali, ale budou to mít kurva těžký. Protože tohle je totálně vizuálně hypnotickej film s výborným námětem. Režisér vychází vstříc mladýmu publiku a film je tak plný všech komunikačních vychytávek, který ztěží znám, ale mrdám to, protože mě se líbila podstata filmu o našem absolutním sociálním vykořenění a čeho jsme schopni za honbou pro prachy, chvilkou slávy a jakou moc nám dává virtuální anonymita a kam až jsem schopni zajít a to všechny je natočeno v neskutečným vizuálu a doprovázeno vynikající hudbou. Filmu vysloveně prosbívá plátno a kvalitní zvuk, ale říkat to v mece filmových fanoušků na csfd, kde stovky lidí ani neví co to kino je úplně zbytečný, hlavně že maj kecy jak nositelé nobelovy ceny. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koncept aj vizuálne stvárnenie v poriadku. Spracovanie ale mieri čisto na teenagerov, ktorí majú vo filme vidieť kritiku ich virtuálneho spôsobu života, ale len sa utvrdia v tom, že v ňom treba pokračovať. Logika je úplne mimo, ťažko predpokladať, že by niečo podobné mohlo presne takto fungovať, výzvy sú tak na hrane, že by ich neprežila polovica zúčastnených, ale zámerom je ukázať, aký je hlavný mužský hrdina neohrozený a sexy, nič viac. Záverečný zvrat je celkom fajn, ale opäť platí, že tak jednoducho sa z toho všetkého dostať by nebolo možné. Následky veškeré žiadne, veď tu máme aj šikovných hackerov. Nerve ale beriem ako metaforu toho, že všetci sa skrývame na internete za nejaký diskutérsky nick, čo je vo filme vyjadrené maskami všetkých hráčov. Jednoduchší Black Mirror pre teenagerov. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

A já nebudu zbytečně prudit, Nerve je v pohodě. Nadstandardně blbé to na poměry hollywoodské produkce není, zato co se týče napětí a zábavnosti ano. Ústřední koncept, osekaný na kost, bych si dokonce dovolil nazvat celkem chytrým a podnětným, že pak haprují konkrétní jednotlivosti, když se v tom člověk začne vrtat, je věc druhá. Vsadil bych se nicméně, že přesně ti lidé, kteří tu s nízkým hodnocením kritizují scénář, by úplně přesně stejně napsaný film hodnotili smířlivěji, jen kdyby se změnil styl a postavy se tvářily zádumčivěji. Spíš v tom čuchám vymezování se proti tomu líbivému kabátku. Pózeři zapšklí :D Vlastně je mi docela líto, že jsem si Nerve nechal ujít v kině. Emma Roberts je zlatá a s tím hošanem má i celkem funkční chemii. 7/10 ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Myšlienka byť sledovaný veľkým publikom, zatiaľ čo sa vsádza na postavy naživo s podobným finále, je podobná zápletke z nemeckého televízneho filmu Hra o milióny (1970). Rozdiel je v tom, že tam diváci nepoužívajú svoje mobilné telefóny, ale sledujú hru v televízii, keďže film je z roku 1970. (Arsenal83)
  • Když na začátku filmu Vee (Emma Roberts) projíždí internet a volá jí přes Skype její kamarádka, je na internetové stránce The Huffington Post, kde je upoutávka na článek s názvem „Is James Franco Too Smart?“ Jde o vtipnou hříčku, jelikož mužskou hlavní roli (Iana) hraje jeho mladší bratr Dave Franco. Mimo jiné Emma si s Jamesem zahrála ve filmu Palo Alto (2013). (Reesam)

Reklama

Reklama