Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Zajímavosti (16)

  • The Guardian o tomto snímku napsal: „Tento epicky dlouhý, děsivý a násilný western od holandského filmaře Martina Koolhovena má jakousi Tarantinovu prolixitu a vypravěčskou vynalézavost. Navzdory delší stopáži ani na chvíli nenudí.“ (Emo-haunter)
  • Brimstone mimo jiné znamená řízenou střelu vzduch-země k zničení tanků nebo obrněných vozidel. (Emo-haunter)
  • Oči Carice Van Houten jsou normálně modré, ale ve filmu nosí hnědé čočky. Emilia Jones (hraje mladší verzi Joanny) má zase naopak hnědé oči, ale ve filmu modré. Guy Pearce má běžně modré oči, ve snímku ale pouze v kapitolách 2 a 3 - v kapitolách 1 a 4 jsou téměř černé. (Nine)
  • Těsně před natáčením z projektu kvůli vyčerpání odstoupila Mia Wasikowska. Následně vycouval i jeden z producentů, takže aniž by byl natočen jediný záběr, projekt téměř zkrachoval, neboť vše bylo pro natáčení připraveno, včetně zbudování kulis a najmutí členů štábu. Když Guy Pearce tedy nasedal do letadla směr Evropa, podstupoval poměrně velké riziko, jestliže film nebyl zcela zafinancovaný. Byl ale natolik nadšený z postavy reverenda, kterou mu režisér Martin Koolhoven nabídl, že toho nedbal a přiletěl. Jeho zaangažování v projektu nakonec přineslo filmu zbytek nutných financí a mohlo se začít natáčet. Během několika dní byla M. Wasikowska nahrazena Dakotou Fanning, o které se uvažovalo jako o vůbec první volbě pro roli Joanny, ale z důvodu jiných filmování musela předtím odříct. Jenže pak se z natáčení musel omluvit Robert Pattinson, kterému do toho vstoupilo jiná práce (poslal zprávu Guy Pearcovi, který tu špatnou novinu musel předat režisérovi...). Naštěstí herec Kit Harington byl ochoten ukrojit si z dovolené a během pár dní se dopravit na plac a připravit se na roli. (Nine)
  • Natáčelo se v Maďarsku, Španělsku, Rakousku a Německu. (Kama12)
  • Guy Pearce (Reverend) a jeho filmová manželka Carice van Houten (Anna) tvoria pár aj v skutočnosti. Zamilovali sa počas natáčania a v auguste 2016 sa im narodil syn Monte Pearce. Vďaka tejto veľkej udalosti dokonca zmeškali premiéru na filmovom festivale v Benátkach. (bj_)
  • Režisér Martin Koolhoven opísal Brimstone projekt ako holandský western. Inšpiráciou mu boli jeho obľúbené talianske spaghetti westerny. (beso74)
  • Režisér Martin Koolhoven dostal ponuku natočiť tento film pre americké štúdio, v tom prípade by však stratil kontrolu nad záverečným strihom, a tak dal radšej prednosť európskej koprodukcii, do ktorej sa zapojilo 8 krajín. (beso74)
  • S rozpočtom 12 miliónov eur ide o druhý najdrahší holandský film. Drahším je len Zwartboek (2006), ktorý stal 21 miliónov dolárov. (beso74)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama