Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 1

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

campix 

všechny recenze uživatele

Dolores Claiborneová je dalším z filmových zpracování románú od Stephena Kinga a musím říci, že se řadí k těm povedenějším. Samozřejmě všechno z knihy se nedá odvyprávět a jak tomu tak bývá, kniha svou kvalitou film o fous převyšuje. Velmi mě mrzelo, že nebyla dodržena rámcová kompozice z knihy. Film je tedy odvyprávěn lehce jinak, ale i tak se povedlo udržet působivou atmosféru. Jen škoda že tvůrci vynechali jednu opravdu výjimečnou scénu z knihy ve které hlavní roli hrají výkaly. Solidní zpracování, trošku jiné, ale vyloženě se nedá říci, že by mi tam něco scházelo. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Panečku, tak to, čo tu rozbalila Kathe Bates, to ma fest chytilo. Neviem, či som videl lepší film s nou v hlavnej úlohe. Noa ta kamera... hra so svetlami minulosti a súčasnosti . Superrr !!! Kingove knihy veľmi nemusím, voľakedy som snáď dve ci tri čítal, a určite by som už dnes po niečom takom nesiahol. Ale filmové stvárnenie tejto témy sa mi veľmi páčilo aj preto dávam 5 b. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Stephen King pro tenhle román zvolil formu nepřerušovaného monologu hlavní hrdinky a pro mne z toho byla jediná jeho kniha, kterou jsem se nemohl prokousat. Adaptace naštěstí má klasickou dramatickou konstrukci, soustředěnou režii, perfektní hudbu a vynikající obsazení s famózní Kathy Bates v hlavní roli. Možná že Judy Parfitt měla být vykreslena jako ještě větší mrcha. Možná bych měl ještě pár dalších připomínek. Ale při rozhodování mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami jsem dal na celkový dojem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Strhující drama podle Kinga, kterého jsem nečetl a zároveň asi největší překvapení v rámci jeho adaptací, které jsem prozatím viděl. Dolores Claibornová je film, který prostě nemůže zklamat. Má působivou atmosféru, naprosto dokonale napsané postavy a vzájemné vztahy mezi nimi, výtečný příěh a další herecký koncert úžasné Kathy Bates a neméně skvělé Jennifer Jason Leigh. Od začátku do konce perfektní chuťovka, která je psychologicky nesmírně silná a obsahuje flashbacky, které jsou možná ještě o chlup zajímavější. A finále pak všemu nasadilo korunu. Nemám co vytknout, jediná škoda je snad jen to, že ho naše televize už léta nedávali. 100%. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Až na dílčí přešlapy (předlouhý terapeuticko-vyšetřovatelský závěr s přehrávající Leigh) moc hezky napsaná mystérie, ve které se zdařile setkává étos pozapomenutého ostrova na kraji světa s nejedním tajemstvím, které v sobě skrývají jak postavy, tak samotné místo. Akorát ta snaha o feministickou rovinu selhává s obvyklou berličkou 90. let, kdy sice protagonistka je schopná, individuální a nezávislá postava, nicméně jakoby jí tato role neseděla, tak je neurotická, podléhá panickým atakům a závislosti na práškách. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na mnoha místech Nového Skotska. Filmaři navštívili ostrov Brier a města Westport, Digby, Chester, Lunenburd nebo Mahone Bay. (Terva)
  • Trajekt objevující se ke konci filmu nese jméno "Joshua Slocum", podle prvního člověka, který sám obeplul zeměkouli. (D3VIL)
  • Autor předlohy Stephen King upravoval postavu Dolores podle Kathy Bates, která ho ohromila při natáčení Misery. (D3VIL)

Reklama

Reklama