Reklama

Reklama

Zlatá Sindibádova cesta

  • Velká Británie The Golden Voyage of Sinbad (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ďaľšie zo Sindibádových dobrodružstiev ho zavedie do kráľovstva Marabia, kde sa stretáva s tamojším vezírom (Douglas Wilmer). Tu spoločne odhalia záhadu troch zlatých tabuliek, pričom jednu vlastní vezír, ďaľšiu sa podarilo náhodne získať Sindibádovi a tretia sa ukrýva kdesi na tajomnom ostrove Lemuria. Vydávajú sa preto na nebezpečnú plavbu aby našli chýbajúcu tabuľku a ten, kto ich všetky tri spoločne hodí do Studne osudu, tomu sa dostane mladosti a Koruny neslýchaného bohatstva. Po tomto všetkom však baží aj čarodejník Koura (Tom Baker), ktorý je Sindibádovi stále v pätach... (curunir)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Druhý z troch filmov o Sindibádovi, ktoré Ray Harryhausen vytvoril pre štúdio Columbia. V týchto filmoch mal na starosti triky a ich aj spoluprodukoval. Tento druhý Sindibád je trochu pomalejší ako ´The 7th Voyage of Sinbad´ z roku 1958. Uvidím, aký bude tretí film ´Sinbad and the Eye of the Tiger´ (1977). ()

topi 

všechny recenze uživatele

Malej okřídlenej ďáblík, šestiruká bohyně Kálí nebo bitka mezi jednookým Kentaurem a okřídleným zvířetem s orlí hlavou. Opět překrásná trikařská práce Raye Harryhausena. K tomu okouzlující Caroline Munro s nádherným poprsím a pompézní hudba Miklóse Rozsa, která jede skoro nepřetržitě po celou stopáž snímku. Ze známých tváří se objeví i Doyle z Profesionálů. Dobrodružství se meze nekladou a fantastická cesta do bájné země Lemurie může začít..... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sindibádovo fantastické dobrodružství stojí především na speciálních efektech mistra Raye Harryhausena. Jako dítěti v kině se mi nejvíce líbila oživlá dřevěná socha na lodi, přišla mi nejstrašidelnější. Samozřejmě šavlovaná s šesti rukou Kálí je lahůdka a souboj monster potěší. S pozdějším sledováním se k mým oceněním stále více přidávala půvabná, ba přímo krásná Caroline Munrová. Nostalgie funguje, ale po znovu zhlédnutí bych raději hvězdu ubral. Přesto ji nakonec ponechám, jelikož příběh má tajemství i spád a fantasie tady propuká naplno. Napadá mě, jestli se zde neinspiroval Spielberg, když natáčel Indiana Jonese a chrám zkázy.... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková popletenina Tisíce a jedné noci, řeckých bájí a pověstí a slováckých lidových povídek, které mám v jedné knize. Triky na svou dobu docela dobré, ale co tvůrcům neodpustím a bude mě strašit ještě dlouho, to jsou ty prkna na Sindibádově lodi. Tohle takhle sbitý a natřený by nemohlo plavat ani na místní neckyádě. John Phillip Law soutěží s Caroline Munro o zpocenější a hezčí hrudník. Caroline je tady vůbec hodně vymazlená a sluší ji to, čímž celou dobu strhávala mou pozornost. Příběh je hodně blbost a s dokoukáním jsem měl velké problémy. Démonický protivník (Tom Baker) je spíš k smíchu, za zmínku stojí i Doyle Martin Shaw s knírem a původní český dabing od Ireny Skružné z Barrandova. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Zklamání, tím spíše, že jsem nucen srovnávat s Juranovou SEDMOU SINDIBÁDOVOU PLAVBOU, která ač o 16 roků starší, je nepoměrně zábavnější a trikově zdařilejší. Tam můj oblíbenec, trikový mág Ray Harryhausen (např. Souboj titánů) doslova zářil, tady jakoby se šetřil. Zejména prvních sedmdesát minut se vyjma oživlé dřevěné sochy z přídě lodi a dvou ďáblíků, kteří se víceméně jen tak mihnou, nic zásadního vizuálního neděje. Což je u filmu, jehož středobodem a jediným opodstatněním je Harryhausenova one-man-show (film i spoluprodukoval) a který vinou slabého scenáře a až příliš jednoduché zápletky nemá šanci ničím jiným zaujmout, poměrně problém. Film zkrátka nudí, nepříliš zdatný režisér mu nedokáže vdechnout více života a oživlá šestiruká Kálí (moc pěkná, ta se Harryhausenovi povedla), jednooký kentaur a čtyřnohý pták v poslední půlhodině už to nezachrání. Výsledný dojem nezachrání ani moje slabost pro Harryhausena, ani mrcha nostalgie a pěkně vzpomínky na časy, kdy jsem Sindibáda v kině jako malý kluk doslova žral. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Griffin, ktorý vo filme bojuje s jednookým kentaurom mal byť pôvodne neandertálcom. Táto myšlienka bola nakoniec použitá o tri roky neskôr vo filme Sinbad and the Eye of the Tiger (1977). (beso74)
  • Hroty mečov, ktoré vo svojich rukách drží Kali, sú v záberoch zblízka úplne iné. (beso74)

Související novinky

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama