Reklama

Reklama

Americký inženýr Peter Bowman pomáhá se stavbou přehrady v jihoamerické Tecale, kde žije s manželkou Alicí, poznamenanou potratem, který prodělala v Africe. Po jedné z četných hádek se Peter stane obětí únosu. Vyjednáváním o jeho propuštění je pověřen zkušený vyjednávač Terry Thorne. Vysvětlí Alici a její švagrové Janis, že za únosem stojí osvobozenecká armáda, které jde jen o peníze. Šokovaná Alice zjistí, že společnost Quad Carbon, pro niž manžel pracuje, je před krachem a neplatila za své zaměstnance pojištění. Protože si služby Terryho agentury nemůže dovolit, je muž odvolán a případ převezme místní vyjednávač Fernandez. Zatímco Peter je s několika dalšími zajatci hnán do hor, snaží se Alice s pomocí Janis sehnat peníze na výkupné. Terry je znechucen přístupem nadřízených, a tak se nakonec vrátí. S pomocí bývalého kolegy Dina se zbaví Fernandeze a znovu se pustí do namáhavého vyjednávání. Peter se v jednom z partyzánských táborů spojí s Němcem Kesslerem a společně plánují útěk. Dino začne Terryho přemlouvat k radikální osvobozovací akci, protože podle něj už ví Peter o partyzánech příliš mnoho, aby ho nechali žít. Terry se musí rozhodnout, zda pokračovat ve vyjednávání, nebo se pokusit o riskantní osvobozovací akci. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní thriller, který je tak dlouhý, že se vytrácí občas "thrill"... Hvězdné obsazení je rozhodně k dobru, tvoří velkou část dojmu z filmu, ale...dlouhé pasáže někdy opravdu nudí, přestože film je opravdu fajn, prima či jinak OK. Akční scény jsou nadprůměrné, ostatní neobjevné, okoukané. Kladně hodnotím realistickou zápletku a koneckonců i rozuzlení. ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

Pridlhé, zbytočne moc rozťahované, no skrátka to chcelo ešte zopár cvaknutí nožnicami. Plusom sú herci. Crowe klasicky výborný a Morse tiež nezaostáva. Dobrý vedlajšák pre Carusa. Mínusom okrem dĺžky sú vzťahy medzi hercami navzájom a medzi hercami a divákom. Bolo mi celkom jedno či toho chlapíka zachránia a rovnako mi bolo jedno či sa Ryan a Crowe dajú dokopy. Aspoň, že si svoje role zajatcu (Morse) a vyjednávača/vojaka (Crowe) vystrihli jak sa patrí. No a záverečná záchranná akcia je jednou z tých najlepších čo som videl. Tak si predstavujem profesionálne naplánovanú a prevedenú akciu. Ten záver to ťahá k 4* , ale dám velice dobré 3*. 65% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Inženýr, kterého hraje David Morse, pracuje ve fiktivní jihoamerické zemi na výstavbě přehrady. Jednoho dne je však během cesty do práce přepaden místními povstalci a unesen. Jeho zaměstnavatel není ochoten za něj zaplatit vysoké výkupné, a proto jeho manželka Meg Ryan vyhledá profesionálního vyjednavače Russella Crowa a přesvědčí ho, aby se případu ujal. Expert specializující se na únosy se inženýra rozhodne osvobodit s pomocí několika žoldáků a zároveň se do manželky zamiluje. Je to průměrné a je to poměrně koukatelné hlavně díky atraktivnímu zpracování. Mezi Crowem a Ryanovou překvapivě nepanovala skoro žádná chemie navzdory jejich milostnému románku kdy se na natáčení sblížili. 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tradične výborný R.Crowe spolu s čoraz zaujímavejším D.Morsom,svojimi výkonmi dvíhajú Hackfordov snímok z vôd priemeru.Zaujímavý príbeh o únosoch ,ktoré sa v týchto oblastiach dejú často.Zaujímavá je najmä prostredná časť ,kde majú majú miesto vyjednávači a ich praktiky.M.Ryan konečne aj trošku v inej úlohe, ako len v nekonečných romantických variáciach, hoci malému romániku sa nevyhne ani tu a dokonca ani mimo filmu.Hoci objektívne by som ohodotil troma ,nemôžem.R.Crowe by sa hneval.70%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prečo tam nie je tých hviezdičiek viac? Sa neviem rozhodnúť. Ale ťahá to viac ku štyrom ako ku trom. Prečo? Ten scenár nie je zase až taký otrepaný a Russell sa mi ako herec vždy páčil. Ale celkovo trochu nadpriemerná akčná dráma. Psychologické črty postáv sú vykreslené akurát, už aj tak bol film dosť dlhý. A záver? Nie je to až taký čistý happy-end, takže určite poteší. 80%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Během natáčení v internátní škole ve Stowe se Russel Crowe (Terry Thorne) setkal s šestnáctiletým mladíkem, který mu položil pár otázek ohledně herectví. Tent mladík se jmenoval Henry Cavill a v současné době je hereckou hvězdou a mezi jinými je i představitelem Supermana z filmu Muž z oceli (2013). (Wishkah)
  • David Morse natáčení na pár dní opustil, aby mohl naposledy navštívit svého umírajícího otčíma. Této smutné záležitosti může děkovat za svůj život, protože během jeho nepřítomnosti se natáčela scéna, ve které je jeho postava přesouvána z jednoho nákladního auta do druhého, a to potom odjíždí. Místo Davida Morse použil režisér kaskadéra. Nákladní vůz bohužel řídil nezkušený řidič, který nezvládl řízení a nákladní vůz se šesti lidmi na palubě spadl do srázu. Nikdo nepřežil. (Wishkah)

Reklama

Reklama