Reklama

Reklama

Americký inženýr Peter Bowman pomáhá se stavbou přehrady v jihoamerické Tecale, kde žije s manželkou Alicí, poznamenanou potratem, který prodělala v Africe. Po jedné z četných hádek se Peter stane obětí únosu. Vyjednáváním o jeho propuštění je pověřen zkušený vyjednávač Terry Thorne. Vysvětlí Alici a její švagrové Janis, že za únosem stojí osvobozenecká armáda, které jde jen o peníze. Šokovaná Alice zjistí, že společnost Quad Carbon, pro niž manžel pracuje, je před krachem a neplatila za své zaměstnance pojištění. Protože si služby Terryho agentury nemůže dovolit, je muž odvolán a případ převezme místní vyjednávač Fernandez. Zatímco Peter je s několika dalšími zajatci hnán do hor, snaží se Alice s pomocí Janis sehnat peníze na výkupné. Terry je znechucen přístupem nadřízených, a tak se nakonec vrátí. S pomocí bývalého kolegy Dina se zbaví Fernandeze a znovu se pustí do namáhavého vyjednávání. Peter se v jednom z partyzánských táborů spojí s Němcem Kesslerem a společně plánují útěk. Dino začne Terryho přemlouvat k radikální osvobozovací akci, protože podle něj už ví Peter o partyzánech příliš mnoho, aby ho nechali žít. Terry se musí rozhodnout, zda pokračovat ve vyjednávání, nebo se pokusit o riskantní osvobozovací akci. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nevybavuji si, kdy naposledy jsem viděl dramatický hollywoodský vysokorozpočtový film s tolika známými tvůrci zapojenými do různých aspektů produkce, který by totálně selhával po všech stránkách. Začínáme scénou někde z Ruska, kdy si Russell Crowe hraje na zachránce rukojmích a musí přitom obelstít ruskou armádu. Z handheld kamery se mi dělá zle, střih jakoby měl na svědomí student gymnázia, titulky zase školák druhého stupně, který přičuchnul ke grafice. Najednou to celé končí a sledujeme Meg Ryan a Davida Morse kdesi v džungli, kde se snaží vybudovat přehradu. Jenže jediné co dostaneme je depresivní hádka, ze které mě bolí hlava. Kameraman a střihač opět řádí a já si chystám kýbl. Všichni neustále řvou a já už se předkláním. Až po dvaceti minutách je jasné, že tohle bude další z těch „vyjednavačských“ thrillerů a mě se se dělá fakt nevolno. A když si představím, že budu muset sledovat přehrávající Meg Ryan, jakožto se snaží předstírat, že ji účast na tomhle projektu baví, vrhám svůj oběd obloukem přesně do cíle. Mé pocity sdílelo hodně diváků, protože při nabobtnalém rozpočtu 65 milionů USD (někde uvádí 80) film prodělal trenky i s gumou. Z kin dal taktak 62 milionů. Meg Ryan dostala dokonce na ruku 15 milionů! Při pohledu na její filmografii po roce 2000 mohl být tohle poslední film, kde jí někdo odklepl tak šílený honorář. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

"Otíku! Výbornej film - trochu cestopisnej... trochu erotickej... trochu drama... trochu thriller... trochu dobrodružný... trochu akční... Ale hlavně tam buď tam až do konce - konec je nejlepší!"... Hm, chudák Otík!... Na můj vkus příliš dlouhý, moc ukecaný, strašně nezáživně natočený a neustále jakoby uměle natahovaný (výsledkem nejspíš mělo být stále stupňující napětí, ale tady to prostě vůbec nefunguje)! Hlavně jsem se, Otíku - nemohl zbavit pocitu, že rejža neměl vůbec jasno v tom, co chce vlastně točit. Ještě že je tam dvojka Russell s Meggie, která zvedá kredit filmu o 100% (a nebýt těch dvou, dal bych bez pardonu jedinou *)! ()

Reklama

burton 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a napínavý příběh. Crow a Ryan jsou oba výborní a úžasní. David Morse - role mu sedla jak ulitá, jsem zvyklá spíše na jeho "zlé" chlapy a moc se mi tu líbí tato jeho postava. Je to příběh o lidské hlouposti, krutosti, chtivosti, bezohlednosti, bolesti, lásce, těžkém rozhodování, nebezpečí a lidské pomoci. ()

mupimup 

všechny recenze uživatele

Příběh s působivou gradací zakončený výbornou akční scénou, kde mi snad chyběl jen Crowe nadzvedávající zadek tatrovky a následně jí kopancem posílající mezi nic netušící ozbrojence. Obsazení hlavních rolí tu funguje na jedničku – Russel Crowe mimoně umí, Meg Ryan hrát nemusí a David Morse je zde výborný. Stejně tak je znát, že i výběr představitelů pro vedlejší role zjevně neprobíhal jen podle toho, kdo z obyvatel Bogoty má doma největší prase (zde není řeč o obsazování ženských rolí) nebo snad dokonce lamu. Můj výborný dojem ze ztvárnění jednotlivých postav, a tím celého příběhu, tak kalí jen představitel onoho vychrtlého, nějakým omylem rovněž uneseného, misionáře. Jeho přehrávání jsem se snažil omluvit záměrem scénáristy zvýraznit duševní trauma způsobené dlouhým zajetím, nicméně vskrytu jsem se nemohl zbavit dojmu, že tomuto umělci zřejmě hrabe i v civilu. Film není vytvořen s cílem ovlivnit dějiny kinematografie, není postaven na velkolepých scénách ani světburcujícím apelu. Je to „pouze“ dobré drama se slušnou emocionální hloubkou, ztotožnitelnými postavami a fungujícím napětím. Pro mě 75 % ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete stát hrdinou, jako je v tomto filmu Russel Crowe, počítejte s tím, že ne vždycky všechno skončí dobře. Že za zásluhy se nebudete mít nadosmrti dobře, že budete trpět a vyčítat si, že jste do toho vůbec šel, ale to už by byl vlastně druhý díl, takže zpět k jedničce ( i když žádná dvojka nikdy nebude ). Film u kterého se rozhodně nudit nebudete. Film, podle kterého se na poslední chvíli rozhodnete neletět do Kolumbie, možná i do celé Jižní Ameriky, a už vůbec ne pracujíc pro naftařskou společnost a jezdíc v kabrioletu. Nevím proč, ale nebyl jsem až tak přesvědčen emocí daného příběhu, přišlo mi někdy, jako kdyby Meg Ryan svého manžela ani nechtěla vykoupit. Vtipná mi přišla scéna jak se vydá Russel jejího manžela vysvobodit a je v takovém tílku, jeho tělo vypadá jak to Hulkovo, ale má přirozenou barvu namísto zelené a ještě k tomu tam políbí Meg. Ta se potom tak sladce a trošku vyčítavě otřese. Vlastně jediná emoční chvíle mi přišla na konci filmu, kde se ho ptá jestli ví co pro ní znamená. Neřekne mám tě ráda, miluji tě, ale víš co pro mě znamenáš. V dané chvíli mi to příjde víc než předchozí dvě věty, které už jsou tak trošku okoukané. Takže až se rozhodnete zachraňovat manžela nějaké sladké ženě, raději si z Bogoty zaleťte už jen kousek do Brazílie na Rio a někoho si tam najděte na festivalu a nebo do Kolumbie či Argentiny za kráskami z telenovel (( :: ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Během natáčení v internátní škole ve Stowe se Russel Crowe (Terry Thorne) setkal s šestnáctiletým mladíkem, který mu položil pár otázek ohledně herectví. Tent mladík se jmenoval Henry Cavill a v současné době je hereckou hvězdou a mezi jinými je i představitelem Supermana z filmu Muž z oceli (2013). (Wishkah)
  • David Morse natáčení na pár dní opustil, aby mohl naposledy navštívit svého umírajícího otčíma. Této smutné záležitosti může děkovat za svůj život, protože během jeho nepřítomnosti se natáčela scéna, ve které je jeho postava přesouvána z jednoho nákladního auta do druhého, a to potom odjíždí. Místo Davida Morse použil režisér kaskadéra. Nákladní vůz bohužel řídil nezkušený řidič, který nezvládl řízení a nákladní vůz se šesti lidmi na palubě spadl do srázu. Nikdo nepřežil. (Wishkah)

Reklama

Reklama