Reklama

Reklama

Trabantem z Austrálie do Asie

(seriál)
  • Slovensko Trabantom z Austrálie do Ázie
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dvanáctidílný seriál Dana Přibáně popisuje doposud nejnáročnější půlroční expedici tohoto cestovatele. Vzdálenost z australského Perthu přes Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko překonal devítičlenný tým ve dvou žlutých trabantech, polském fiatu, neboli maluchovi, na staré čezetě, jawě a dvou invalidních vozících. Přibáňův tým na své zatím poslední filmové cestě urazil během půl roku 15 291 kilometrů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (65)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O trošičku horší jak Trabantem Jižní Amerikou, za což může především méně záživné prostředí v první polovině a snaha vzít to co možná nejextrémnější cestou. Často mi totiž přišlo, že si to partička víc protrpí (Dominika obzvlášť) než užije. Cesta v prvních šesti dílech to byla mírně monotónní, i když rozhodně ne nezajímavá. Ovšem s přesunem z australské pustiny do tropické Indonésie je to již za plný počet a tady bych naopak pár dílů přidal. Je to technicky zatraceně dobré, vizuálně je pořád na co koukat a neúnavná neustálá honba kupředu fascinuje. Občas jsem si říkal, že by kluci mohli ubrat na nadávkách, nicméně jsem si po čase uvědomil, že je to vlastně strašně fajn. Je to takové česky bezprostřední. Sálá z toho pohodová atmosféra na všechny strany a to i přes to, že je ze seriálu cítit, že to občas vlastně pěkně skřípe a nic nejde tak, jak by si všichni přáli. Jenže za ty zážitky jim to stojí a divák dostane perfektní pořad. Co víc si přát. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Na to že odjeli takovou vzdálenost za tak dlouhou dobu, je to obsahově docela slabé, a chyběla mi tam nějaká výraznější tečka na závěr, nějaké nostalgické ohlédnutí, jako třeba v jižní americe. Takhle mi to připadalo, jako kdyby toho už měli všichni plné zuby, a chtěli to jen rychle ukončit. I tak ale stále návyková a inspirativní podívaná. Slabší 4. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Opět veliká paráda, která si automaticky říká o plné hodnocení. Dan a jeho parta jsou velicí frajeři a já jim prostě ohromně fandím. A tohle vypadá na tu vůbec nejzajímavější a nejnáročnější cestu nejen trasou, ale hlavně složením týmu (Danova holka Dominika je fajn). Já se opět královsky bavím a to nadšení se opět přenáší i na mě. A pokud jde o technickou stránku, vše zůstalo při starém - skvělá hudba, skvělý střih, kamera... Tohle je prostě filmová dokonalost s tou nejlepší a nejsympatičtější partou na světě. 100%. ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Jedeme na motorce bahnem...a BUM...opravujeme auto...Jedeme na motorce pískem...a BUM...opravujeme motorku...Jedeme...atd. hm...celkový potenciál evokované zábavy 0...+ rádoby vtipné a opakující se dialogy hlavních představitelů. Narychlo sešitá blbost české televize, která těží z předchozích působivých cest. Jednoznačné zklamání...přitom fantastický kontinent jako Austrálie si zasloužil určitě něco lepšího. 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To, co žene trabanta nahoru, není výkon motoru, ale obrovská rychlost, kterou to auto dosahuje." Zběsilé plašení 26-ti koní pod duroplastovou kapotou mě sice v Jižní Americe zaujalo o dost víc, ale oproti filmu mě zase mnohem líp bavil seriál. Pozitivem byli zejména pohodoví vozíčkáři, blázniví Poláci, opravy kladivy a pády motorkářů. Co mi však trošku vadilo, tak to byla přítomnost Dominiky, před kterou se Dan trošku krotil a která svou normálností moc nezapadla do tohoto kolektivu sebevražedných bláznů. ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama