Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 8

Recenze (996)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to jeden z nejkvalitnějších animáků za poslední roky, ale já prostě preferuju vyhraněnější přístup k tomuto žánru. Cesta středem mi nevyhovuje. Takže například, když zůstanu v roce 2016, mi více vyhovoval jeden extrém pro děcka a druhý extrém pro dospělé. Příběhový kompromis taky dobrý, animace perfektní, ale je to jen chvalitebně. 75% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Promiňte, já jsem také za pokojné soužití všech se všemi, bez ohledu na rasu, náboženství, pohlaví nebo kulturní zvyky. Leckdy se cítím uvědomělejší, než celá óesen. Ale kvůli tomu nemusím dětem podsouvat propagandistické cancy. Nevím, jestli mi z dnešní doby již trošičku nemrdlo pod cimbuřím, ale ještě chvíli a začnu za vším vidět NWO machry stejně, jako Karel Croftová. Máte-li film v dosahu, pusťte si prosím ještě jednou onen ,,televizní proslov" v ,,reklamě na CNN" od gazely, laně, antilopy s patkou, či co to bylo za hovado, a pak mi napište, jestli jsem znechucen právem. ,,Nevíme, proč k těm útokům dochází. Ale označit dravce za viníky je nezodpovědné. Nesmíme dovolit, by nás strach rozdělil." Obšlehnutý projev Merkela mi přebil jak vydařeného lenochoda, tak vtipný návrat Kmotra IV - Coppulace hmyzožravých. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príliš často som mal dojem, že to malo skončiť radšej ako videohra, kde hlavní hrdinovia idú z jednej časti mesta do druhej, objavujú jeho zákutia a pračudesných obyvateľov. Takto je to originálny koncept zvieracieho mesta vtesnaný do 100 minút príbehu, o ktorom nemožno povedať, žeby nebol originálny, no až pričasto sa spolieha na deus-ex-machina zvraty a účelové náhody. A čo sa týka toho presahu - no neviem, celkom by ma zaujímalo, čo si z toho odnesú deti, lebo mne sa z tých meta-metafor krútila hlava (ale je možné, že som nad tým príliš uvažoval). Za mňa priemer. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Môže animovaný film od Disneyho fungovať na báze buddy komédie a funkčnej kriminálky? Evidentne môže a viac než dobre. To je pre mňa asi najväčšie prekvapenie. Akurát mi nie je jasné pre akú vekovú kategóriu je Zootopia určená, pretože v tých vážnejších momentoch zachádza ďalej ako konkurencia. Mne však neostáva nič iné, iba uznanlivo pokývať hlavou. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nejlepší lidskoprávní agitka, ve které mám problém akorát s tvůrčí zbabělostí ohledně zásadní morální otázky, kterou jsou stravovací návyky predátorů, protože jinak je to všech ohledech naprosto fantasticky fungující kriminálka, špičková buddy movie, dynamická akční jízda a všemožné reference (Jesse a Walter jsou absolut!) obsahující podívaná, která mi na dlouho definuje pojem ‚feel good‘. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (64)

  • Když Duke Weaselton prodává nelegální filmy, zmiňuje, že má filmy, které ještě nebyly v kině a záběr je mimo jiné i na film „Meowana“. V tomto případě jde o film Moana (2016) předělaný do zvířátkové verze. (Puxina)
  • Judy si s rodiči volá přes aplikaci MuzzleTime, což odkazuje na aplikaci FaceTime, kterou najdeme v zařízeních značky Apple. (SONY_)
  • Vo filme sa nachádza presne 64 rôznych zvieracích druhov. (lukyno40)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama