Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1943 a v mainském St. Cloud´s se ředitel sirotčince a gynekolog Wilbur Larch snaží vytvořit co nejlepší prostředí pro opuštěné děti a zároveň jim hledá adoptivní rodiče. Nelegálními potraty pomáhá i ženám v nouzi. Jeho oblíbencem se stane Homer Wells, dvakrát adoptovaný a dvakrát odmítnutý nadaný sirotek. Larch ho učí a dokonce zfalšuje jeho zdravotní stav, aby nemusel do války. Homer dokonale zvládne gynekologickou a porodnickou techniku a stane se Larchovým pomocníkem. Odmítá však dělat potraty nešťastným ženám. Tvrdí, že člověk by měl být na světě rád za všech okolností. Jednoho dne přijede do sirotčince na potrat těhotná Candy Kendallová, kterou doprovází její přítel a vojenský letec Wally Worthington. Homer chce sirotčinec opustit, touží po poznání jiného světa a chtěl by být užitečný. Larch je zklamaný a sirotkům je to líto. Homer odjede s Candy a Wallym do Cape Kenneth, kde Wallyho rodiče vlastní velký jabloňový sad. Rozhodne se, že se připojí k partě námezdních černých česáčů vedených Arthurem Rosem s jeho dcerou Rose Rose. V ubytovně visí pravidla moštárny, o kterých Rose prohlásí, že to nejsou pravidla pro ně, že si udělají svá vlastní. Wally záhy odjíždí bojovat do války. Homer se přátelí s Candy, která v sadu také pracuje. Candy se mu svěří, že nedokáže být dlouho sama. Oba se do sebe brzy zamilují a intimně se sblíží. Mezitím Larch v sirotčinci čelí správní radě, která chce na jeho místo dosadit někoho s moderními názory na porodnictví a pediatrii. Larch zfalšuje Homerův životopis a doporučí ho radě. Zároveň pošle Homerovi svůj lékařský kufřík. Homer však nemyslí na nic jiného než na Candy. Odpoví Larchovi, že je v Cape Kenneth spokojen a že zůstane. Po nějakém čase Homer zjistí, že mladičká dcera černošského předáka Rose je těhotná. Candy se od Rose Rose dozví, že otcem dítěte je její otec předák... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (786)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni dojak, jenze tenhle je tak uzasne natocenej, ze proti tomu clovek nemuze nic rict. Scenar sice neni nikterak komplikovanej, ale dava prostor jak humoru, tak dramatickejm a napinavejm scenam a ani na sekundu diky nemu film nenudi. Film je navic natocenej fakt svizne a zabavne, navic se skvelou hudbou a muze se oprit o paradni herce. Predevsim to je Michael Caine, ale i ostatni jsou paradni. Akorat Tobey ma celou dobu svuj klasickej ospalej noumovitej vyraz a i pri vaznejch scenach se usmiva jak trouba. No a co se tyce uvodu a zaveru v sirotcinci, tak deti jsou fajn, zadny otravny parchanti. Tenhle film mam proste rad, uz jsme ho videl nekolikrat a nemuzu na nem najit zadnou chybu. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Hallstrom má ten zvláštny talent, že dokáže vo svojich filmoch ukázať tie nepekné ľudské vlástnosti spôsobom, ktorý je podobný rozprávke. Príliš nezľahčuje, zlé vlastnosti neospravedlňuje, no ukáže ich tak, že viac ako pohoršenie vzbuzujú zamyslenie. Celý príbeh podáva optimistickým spôsobom, plným nádeje, a to napriek tomu, že mimo lásky a radosti je v ňom aj veľa smútku a smrti. Skutočne úžasný rozprávač je ten Lasse.... (9/10) ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Krásný film podle Irvingova slavného románu, s hezkou hudbou a výbornými hereckými výkony, kvalitní po všech stránkách, přesto nemůžu jít na plné hodnocení a ty výsledné čtyři hvězdičky jsou hodně vydřené. Důvod? Jedním slovem: tempo. Je to celé tak poeticky pomalé, citlivé, dojímavé, moudré... ale nějak mě to bralo stěží na půl plynu, chvílemi jsem se nudila. Pravda, viděla jsem tento film někdy před osmi lety, zážitek v současné době by mohl být jiný. Nehledám chybu jinde než na své straně, třeba jsem balvan bez emocí, snad to chtělo jen sledovat v jiné náladě... a možná by to opravdu chtělo ubrat 20 minut na stopáži. Určitě se někdy podívám znovu, zatím však "pouhých" 70%. EDIT 2013: Hmm, přemýšlím o ubrání hvězdičky - je to sice pěkný, pohodový, příjemný film na nedělní odpoledne ke kafi a buchtě, ale nijak extra hluboko mě nezasáhl ani napodruhé. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"Dobrou noc králové z Maine, princové Nové Anglie" vlastně ani nedokážu popsat, proč se mi ten film líbil, ale prostě je to tak. Je to příběh o životě, lidech a citech. A já se teda přiznám, že v posledních dvaceti minutách ukáplo nemálo slz. Je pravda, že se mi víc líbil ten úplný začátek než ten prostředek, ale nenudila jsem se ani vteřinu. 5* ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá dobře, pak se to dobře rozvíjí, pak se začnou množit klišé, přibývá trapných(možná je to až moc silné slovo) scén a konec nakonec nic nespraví... možná bych dal i tři hvězdičky, kdyby mě začátek nenavnadil, že to bude dobrý film. Scénárista bohužel neměl cit pro důvěryhodné vykreslování charakterů, hlavně otec, který zneužívá svou dceru se podle mě chová jinak... a hlavně ten takový černošský verbální patetizmus, ten fakt nemusím. Pravidla moštárny považuju za špatné zpracování několika dobrých nápadů... aspoŇ že je tam ten Caine... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Původně byla režie nabídnuta Janu Svěrákovi, ten ale odmítl. Poté, co film viděl, zalitoval, že tuto nabídku nepřijal. (Specs)
  • Film měl původně režírovat Phillip Borsos, ale zemřel předtím, než se sehnaly potřebné finance. (Specs)
  • Jakmile Candy (Charlize Theron) a Wally (Paul Rudd) odváží Homera (Tobey Maguire) ze sirotčince, spatříme Candy, která si lehá na zadní sedadlo auta. Následuje záběr z výšky, díky kterému vidíme Candy na stejném místě, ale i s Homerem, a v následujícím záběru Candy opět leží na zadním sedadle. (chleba24)

Související novinky

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Reklama

Reklama