Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (487)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Oldboy meets Mientras duermes. Neboli to, co přijde většině lidem zde jako chytré a neočekávané pro mě bylo spíše plnění očekávaných postupů a klišé. Většinově jsem se vlastně nudil a až druhá polovina nabízí něco víc, než jen čekání na očekávané. Problém je, že zmiňovaná druhá polovina staví dvě mužské hlavní postavy do takového světla, ve kterém jsem přestal mít zájem některé z nich fandit. Bylo mi tudíž jedno, co se s nimi stane. Film má pár slušných momentů a celkově není nějakou extra srágorou. Je ale podle mě dost průměrně udělaný a jeho kroky v příběhu jsou vždy dost očekávatelné. 5/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Snaživé řemeslo režijně zcela nezkušeného Edgertona, ale bez čehokoliv, co by opravdu tento film něčím vyšvihlo do první ligy. Postavy se ne vždy chovají zcela inteligentně, dialogy šustí papírem, zvraty nejsou až tak nepředvídatelné a hlavně nakonec ani nijak zajímavě vytvořené, atmosféru (při scénách "něco se stane/bude dít!") se snaží film budovat pomocí samoúčelné agresivní hudby, Jason Bateman je od počátku hrozně nechutný a měl by raději zůstat jen u těch komedií. Jiné emoce mu totiž moc nejdou. Po tom větším vychvalování jsem čekal něco mnohem víc sofistikovaného a hlavně i režijně lépe ukočírovaného. 6/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z najočakávanejších filmov tohto roku. Čo sa však javilo ako thriller okorenený hororovými prvkami je nakoniec viac dramatický film s veľmi dobre rozpracovanou psychológiou, ktorá vynikajúco funguje. Postavy sú veľmi uveriteľné, veľmi dobre spracované a rovnako aj herecké výkony sú skvelé. Hudba je vynikajúca a výrazne film ovplyvňuje správnym smerom a rovnako často sa mi páči, že netušíme kam to všetko nakoniec bude smerovať. Ale keď to všetko do seba zapadne, tak to stojí za to. Rozmýšľam čo by som ešte povedal, lebo je tu toho vcelku dosť, no v rámci celku musím povedať, že vo filme sú skvelé herecké výkony, výborná réžia, skvelá hudba, vizuálne to vyzerá fantasticky a rovnako aj celková psychológia. Ak máte radi napínavé a dobre napísané filmy, určite si čeknite "The Gift." Rozhodne nebudete ľutovať. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prichádza prekvapenie: ‘The Gift‘ je vyzrelý thriller, ktorý je oveľa komplexnejší a príťažlivejší ako naznačujú trailery. Neviem, o čo sa snažilo marketingové oddelenie, keďže film sa javil ako druhoradý, lacný a predvídateľný thriller. Ako debut režiséra Joela Edgertona je to ozaj pôsobivé. Kamera je úžasná a pohyb je pomalý, ale nikdy nie tupý. Premisa filmu klame svojou jednoduchosťou, čím viac však snímok napreduje, tým viac zložitým a zamotaným sa príbeh stáva. Edgerton, ktorý tiež napísal scenár, odmieta dodržiavať žánrové konvencie a neustále zvyšuje očakávania divákov, čo sa to vlastne deje. Rovnako ako tie najlepšie thrillery, darček sa vyvíja prirodzene a realisticky, má mnoho zvratov a poriadnu dávku napätia. Edgerton a Rebecca Hall sú skvelí, ale Jason Bateman to zaklincoval. Nadôvažok – vychutnajte si tento prekvapivo inteligentný a intenzívny thrillerový počin, ktorý je akýmsi návratom k najlepším stalkerovským filmom z 90-tych rokov a pre diváka je skutočným darčekom. 85%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Civilní příběh o lidech, který postupně odhaluje černou minulost a vypráví o tom, jaký vliv může mít na přítomnost. Dárek nás nebombarduje kdovíjak hlubokou psychologickou sondou, je tak nějak akurátně propracovaný a překvapivý zároveň. Svým vyzněním tedy připomíná podařenější Hon. Jen trošku mi bilo do očí, že na poměry takto lidského příběhu, bylo zvoleno poněkud snobské prostředí. 7/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)
  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)

Reklama

Reklama