Reklama

Reklama

Stůl číslo 19

  • Česko Prostřeno pro lásku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bývalá hlavní družička Eloise (Anna Kendricková) – která byla zbavena své funkce poté, co jí ženichův svědek bez velkých cirátů poslal kopačky formou textové zprávy – se přesto rozhodne s hlavou hrdě vztyčenou zúčastnit svatby své nejstarší kamarádky. Zde je společně s podivnou směsicí neznámých svatebčanů usazena ke stolu na konci tanečního sálu, na který všichni jednoduše zbyli. Většina z nich totiž měla jen s lítostí odmítnout pozvání a poslat pěkný dárek ze seznamu. Jakmile však tajemství všech začnou vyplouvat na povrch, Eloise se od osazenstva stolu číslo 19 dozví pár zajímavých věcí. Přátelství – a někdy i láska – se může zrodit za těch nejnepříznivějších okolností. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Do tých 50 minút je to taká pohodička, kde spoznávate postavy, ich problémy, ste oboznámený s celou scénou a ukončuje to scéna na izbe s trávou. A tam to mohlo kľudne skončiť. Ni, ono to pokračuje presne tým, čím nechcete. Vzťahy sa začnú rozoberať, komplikovať, všetko to chcelo mať komediálny podtón ale nevyšlo to. Kendrick mám rád, tá to tam pekne držala. Proste film z kategórie dobre sa pri ňom žehlí. Slabé 2 z 5 ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipné, ale celkem milé. Ano, jsem další z těch, co se dívali jen kvůli Anně K. Ta je tu spíš jen jednou z postav u stolu pro nechtěné hosty, ale ten její předkus je pořád rozkošnej. Pár světlých okamžiků tam je, několik dialogových výměn, ale nic víc nečekejte. Konec je příjemně romantický, ale místy je to dost divné, vidět se to ale dá bez obav. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem komedii, dostal jsem v podstatě smutné drama s uslintaným happy endem. Anna Kendrick by ve filmu mohla stát a stejně by se člověk na ten film díval, tady bylo zajímavé, že charakterově její postavu docela do pozdaí zatlačil manželský pár Lisy Kudrow a Craig Robinson, ti byli hodně dobří. Ind byl vcelku zbytečný a s vykulencem mohla být větší sranda. Příběhově takové nemastné neslané, pár vtípků se povedlo ale ten film hodně rychle zapadne. I u obdivovatelů Anny. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Komorní rom-com na svatbě plné hostů?…ano, jde to. Posádka stolů „postradatelných“ rozehraje nekorektní hru svých malých i větších osobních dramátek….tu komicky, tu vážně, tu lacině, tu komplikovaně, tu úplně mino. Určitě je chvályhodné jakýmkoliv způsobem nabourávat žánrové šuplíky, ale na tuhle svatbu se nebude vzpomínat ještě po letech. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Doufejte, že se vám dostane víc než jen svatebního veselí, a přání bude vyslyšeno. Přijde cosi v podobě "třinácté komnaty". Eloise dostane od své dávné kamarádky pozvánku na svatbu. Zbude na ni jen stůl číslo 19, kam se usazují nechtění a nedůležití hosté, a zde se zrodí postupné přátelství s pěti dalšími, do té doby neznámými svatebčany. A současně s nimi vyplují na povrch i trable, které má nejen hlavní hrdinka se svým někdejším přítelem, který je na svatbě též přítomen, ale také neortodoxní stará dáma, mladý a sexuálně frustrovaný Ind, rasově smíšený manželský pár středních let, zažívající vztahovou krizi a trestanec v podobě nerda. Většina filmu je fixována na jediné prostředí, tím je svatební sál, jakmile se z něj se šesti hrdiny (přibližně v polovině filmu) vzdálíme, přijde na řadu psychologická sonda do jejich duší, abychom v závěru zjistili, že se až tolik nestalo, a filmový život jde dál. Anna Kendrick si jen s obtížemi hledá divácké sympatie, její afektovaná kreace moc nebaví, lepší herci jsou k vidění ve vedlejšácích. Je vysoce pravděpodobné, že režisér Jeffrey Blitz se sám v minulosti účastnil nějaké okázalé svatby, kde zažil pár svatebčanů, co si stěžovali na životní problémy. A tak vznikl tenhle film, k němuž námět dodal i Mark Duplass, ano, ten Duplass, který ve dvou hororech Creep ukazuje své zvrácené nitro. Se svým bratrem ale nakonec ztratil o film zájem, převzal a přetvořil jej tedy Blitz. Celkově výsledný film nebude nijak v divácích rezonovat. Je znát, že režisér dává přednost dialogům a situačním komediím, takže tohle dílko má nejen téměř divadelní ráz, ale vše se zde řeší na poli kvalitnějšího sitcomu, do něhož nějakým nedopatřením zabloudily i psychologické prvky. V podstatě ucházející snímek. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama