Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

liuk 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys mi v mnohém přípomínali High Fidelity (jen místo hudby ze zde řešily knihy) a i velmi podobně na mě i jako film působili. Některé momentky jsou sice super, ale scénář na mě působil jako nedokončený slepenec. Douglas je také super, ostatní herci mě ale také moc neoslovili. A beru za úspěch, že mi nevadila Katie Holmes. :) Takové 2,5*, při kterých je mi opravdu líto, že u mě film nezabodoval jako u mých čsfd kolegů. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přes opravdu skvělé obsazení neskutečně nudný a pomalý film.Možná,že pro diváky,jimž byla postava Tobey Maguira blízka,tim se tento snímek určitě líbil.Ano,ti mohou Skvělé chlapi vyzvednout.Já viděl ale jen bloumajícího Michaela Douglase,který rozjímá a rozjíma,sem tam se mu přihodí něco veselého,pak něco smutného,občas se to proloží něčím neobvyklím,až nakonec dojde svého klidného stáří,ale ve skutečnosti kde nic,tu nic.O to je víc škoda Roberta Downeyho Jr.,který se tu sice mihne jen párkrát,ale každým svým výstupem tu zašedlou nudu naprosto rozjasní a zpestří o 100%.Skvělí chlapi není filmem pro každého,mě nezaujal vůbec a prostě jsem asi naprosto nepochopil,co jsem v něm měl vlastně hledat. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sympatický Douglas, toporný Maguire, rozkošná Holmes a tradičný Downey Jr. v klasickej do seba zahľadenej spisovateľskej reflexii, ktorá je až príliš postavená na nelogických (prečo hneď nevrátil tú bundu) a samoúčelných (scéna s knihou a autom) zvratoch. Inak fajn atmosféra daždivej zimy a skvelý Bob Dylan. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Wonder boys sú dokazom skvele zadaptovanej predlohy, režisérskeho umu, výborného herectva a dokonalého nadhľadu (umeleckého i životného). A zároveň toho, ako vedia Američania odignorovať to najlepšie, na čo sa možu vybrať do kina a oni proste nie a nie a nie (film kvoli nízkej návštevnosti stiahli po premiére z kín a opätovne nasadili pred "awards season"). Vtipné, absurdné, trpké, bizarné a v tom všetkom tak pravdivé. 5 X YES ! ()

numi 

všechny recenze uživatele

Kultovní "hrdinové" tohoto snímku jsou asi stejní týpci k pohledání jako bezvadná kuželkářská trojka z Big Lebowskiho. Ani Wonder Boys tak nemají žádný napínavý děj, ale o to ani nejde. Jde jen o jednu absurdní životní epizodku, ve které se seběhne všechno zlé i dobré dohromady (toho zlého podstatně víc) a nezapomenutelný profesor Tripp (v podání skvělého Douglase), se tím vším elegalantně prohulí až k happyendu. A občas nás všechny se svými kumpány ("notorický" lhář a "notorický" homosexuál) zatraceně upřímně rozesměje. Věřím tomu, že se všichni u natáčení dobře bavili a kousek té zábavy se jim podařilo dostat i skrze kameru k divákům. Tři a půl. [září 2006] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Snímek byl natáčen v Pittsburghu v Pennsylvanii, konkrétně na Carnegie Mellon University, Chatham University, Shady Side akademii a dalších pennsylvánských lokalitách, jako je Beaver, Rochester a Rostraver Township. (BLANIK.)
  • Postavu Gradyho Trippa inšpiroval Chuck Kinder, ktorý bol bývalým profesorom Michaela Chabona na Pitte. (Pat.Ko)
  • Jedným z dôvodov, prečo si mnohí mysleli, že prečo si film nedokázal nájsť divákov, bola veľmi nevýrazná marketingová kampaň. Pôvodným plagátom k filmu bol detailný záber na Michaela Douglasa, keď Grady Tripp vyzeral veľmi rozstrapatene, v L.A. Times tvrdili, že „vyzerá ako Elmer Fudd,“ (Pat.Ko)

Reklama

Reklama