Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (393)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U Jedničky mám poznámku, že se jedná o vykalkulovanou záležitost. Co si tedy mám myslet o hloupějším pokračování? Samozřejmě Disney je fabrika. Ledové království dojná kráva, ze které stříkají peníze na všechny strany. Nikdy by mě nenapadlo, že k vykradení tajemného zvuku z lesa se bude muset zajít až k Arnoldovému Konci světa, že to občas připomene samotného Pána Prstenů. Bojím se že další díl dostaneme za 5 až 6 let. Nejlepší postavou je Olaf, díky jeho občasným eskapádám jsem to dokázal ve zdraví přežít. 50% ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Pozlacené nic… druhé Frozen je sice ryzí vizuální žranicí, která těží z vyzrálejší a "temnější" látky, v ostatních sférách však bolestivě zklamává na plné čáře. Chybí tomu to nejdůležitějí, a to je SRDÍČKO. Kouzlo je po šesti dlouhých letech pryč, a pro mě je největším zklamáním fakt, že se po stránce scénáristické jedná o nebetyčnou rychlokvašku, která je, podobně jako letošní čtvrté Toy Story, ohromně obyčejná. Hračky však přinejmenším směřovaly od bodu A do bodu B a přichystaly si pro nás nadmíru silné finále, které jsem prožíval podobně jako u předchozího Woodyho dobrodružství. Zde emoce prakticky chybí, téměř celé dění je komicky nahodilé a o nových postavách, které jsou nezajímavé a vlastně i zbytečné, tu nemusí být ani řeč. Dětem se to bez pochyby líbit bude a odrostlejší diváci to přežijou bez úhony, ale osobně se nemůžu zbavit pocitu, že tento svět má potenciál pro daleko lepší příběhy. 6/10 ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Žel, už se nejedná o "ledový" zázrak jako s prvním dílem. Písničky jsou otřesné, více méně na jedné vlně, a ani jedna se nevyrovnala těm z dílu prvního. Příběh možná ze začátku působní zajímavě, ale zpětně si vlastně pak řeknete, že mnoho věcí byla jen nastavovaná kaše. Asi fajn animák, ale po skvělé jedničce jsme čekali asi něco víc. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že po jedničce (i když po dlouhých 6 letech)  přišlo pokračování, které zpočátku překvapí tajemnějším, mystičtějším a vyspělejším nádechem. Ten ale v průběhu filmu trochu vyprchá nebo není dostatečně využit. A i když se pořád sem tam najdou zajímavější momenty, které dokážou snad i překvapit, tak Disney jinak v podstatě po většinu času překládá podobnou věc, jako minule. Ale tak nechcem fůru změn...a podobně jako minulé, to  na jedno zhlédnutí to neurazí, je to poměrně milé a pokud jste šestiletá holčička, budete z toho nadšení a pokud by to s vámi náhodou chtěla vidět starší oblíbená kamarádka nebo drahá polovička,  určitě to vydržíte a nezažijete špatný večírek (:D). Musím říct, že z té trojice animáků, co jsem tento měsíc v karanténě mě potěšily všechny, mám pro ně slabost (:D), ale Ledové králoství se mi z nich  libilo určitě nejméně. Ale alespoň  mi přijde strašně roztomilý Olaf s  hlasem Kopty. Kvůli tomu sněhulákovi má ta série určitě smysl.(:D)A písnička Tam kde fouká severák je vážně hezká, i v českém dabingu. Ta se u nás hodně ujala. A já jsem pro, je to radost, když se povede něco takhle vyjímečného, ale zdá se mi, že je zde ve své vyjimečnosti hodně ojedinělá a klidně bych si ji dokázal představit v lepším filmu (:D). ()

LND 

všechny recenze uživatele

Dal bych plnou palbu i kdyby měla být jen za písničky Show Yourself nebo All Is Found, za jednu konkrétní scénu s Olafem, za Annu (Kristen Bell), jak zpívá The Next Right Thing nebo za „Gandalf moment“. Těch epických scén tam bylo tolik, že je ani nejde vyjmenovat. Film má možná pomalejší rozjezd, ale za to poslední třetina naloží neskutečně! Dřív jsem se bál, že pokračování bude daleko slabší než první díl a teď musím říct, že to snad nemohlo dopadnout lépe. Jsem rád, že tvůrci měli dost rozumu na to, aby věděli, že fanoušci prvního dílu jsou dnes o několik let starší a díky tomu je příběh dospělejší. Jediné, co se dá vytknout, je občas ta fyzika :-) ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • K tvorbe tohto filmu prispel poslednýkrát aj dnes už legendárny tvorca John Lasseter, než oficiálne odišiel z animačného týmu spoločnosti Walt Disney Animation Studios. (MikaelSVK)
  • Film vytvořil tým přibližně 800 lidí, z toho 80 animátorů. (PamPero 1)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama