Reklama

Reklama

Past na turisty

  • USA Tourist Trap
Trailer

Obsahy(1)

Když parta mladých na dovolené sjede z dálnice, objeví krásný, zcela opuštěný kraj, kde je pouze prapodivně umístěné muzeum s reálně vypadajícími figurínami. Potkají zde též svérázného, ale sympatického majitele muzea, který se chová laskavě a přátelsky. Nicméně brzy se začnou dít podivné věci - figuríny ožívají, přátelé se ztrácejí, běhá zde šílenec a i ten laskavý chlapík se začíná jevit poněkud záhadně. Proč někdo (něco) zabíjí nevinné turisty a přežije vůbec někdo? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byla spíše past na diváky než na turisty. Narazit dnes na kvalitní horor začíná být pomalu obtížnější, než narazit na kvalitní ženu. Zato těch sračkoidních hororů je více než Úkáček nazvaných samaritánem Fialkou v Česku. Tohle byla ovšem obzvlášť ultimátní píčovina. Zde se náš režisér pokoušel děsit otevíráním skříně, lítáním předmětů bez jakéhokoli vysvětlení a padáním figurín. K tomu všemu si zařaďte tisíckrát otřepanou zápletku a o dokonalou nudu je postaráno. Nudná a extrémně neděsivá píčovina. [5 %] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dnes pre niekoho už paródia, ale hnusné voskové plešatce nepôsobia lákavo ani dnes. Teda len pre mňa, medzičasom sa voskoví plešatci stali sex idolmi. Lacné triky vidno zreteľne, no lietajúce hrnce sú na druhej strane tiež nebezpečné, nerez býva tvrdý a málokto ho chce ako bejzbolku. Pre mňa na starú školu celkom fajn. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ako mam začať.Asi nikto nieje dokonalí a pán režisér aj zo scenáristom vonkoncom nie.Lebo kto chce skĺbiť slasher,nadprirodzeno,Texas Chainsaw,dom voskových figurín a mohol by som pokračovať ale nechce sa mi. Toľko toho v jednom filme nemohlo byť na úžitok a ani nebolo.Film už po chvíli trvania stratil originalitu a len kopíroval veľa podobných filmov.Tešil som sa,že tento film bude podobný ako voskové múzeum ale to vobec nebol.Obsah dosť zavádza a tento film je o manekýnovi,ktorý sa stal tak trocha šialencom.Troška napätia,minimum atmosféry ale nudných častí tu bolo habakuk .Určite má tento film pár neopozeraných nápadov,ktoré robili film trocha znesiteľnejším ale aj tak som čakal atmosferickú a aj krvavú bombu ale nestalo sa tak. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tourist Trap pokračuje v zajeté tradici hororů z konce 70. let, kdy kralovala hlavně odnož exploitation/slasher. Nejednou se mi vybavily kousky typu Halloween či Hooperův Eaten Alive, a to hlavně prostředím odlehlého, bohem zapomenutého místa. Kombinace vraždícího psychopata, nádechu mysteriózna, domu s tajemnými figurínami a hlubokých lesů se tu ukázala jako zdařilá. Působivý úvod a vůbec celá první polovina filmu je lahůdkou pro milovníky silně ponuré atmosféry, ve které malá skupinka hrdinů zjišťuje, do jakých sraček se to dostala. Půlka druhá už vyloží karty na stůl, a i když má ještě co nabídnout, napětí se bohužel vytrácí. Každopádně sranda to je, to bez debat. (70%) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý horor, ale nie úplne právom. Hoci to po mnohých stránkach zostarlo, naopak po inej stránke stále ide o atraktívny film. Figuríny vedia byť s trochou snahy pekne strašidelné a tuná našťastie trocha snahy prítomná bola, takže spokojnosť, na niektorých miestach je to ozaj dosť nepríjemná záležitosť. Bohužiaľ sa mi zdá, že mínusov je viac: hlavní hrdinovia sú strašne nezaujímaví a nudní a Chuck Connors je síce nechutný, ale nechutný neznamená automaticky desivý, rešpekt budiaci a strašidelný. A hoci v hororoch ocením skôr atmosféru, než krv, tu mi predsa len čiastočne vadilo, že je to až nerealisticky zbavené krvi. Posledná scéna rapídne wtf. Režisérovi téma zjavne nedala spávať a o 10 rokov neskôr odštartoval relatívne spriaznenú sériu Majster bábkar. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Hudobný skladateľ Pino Donaggio nevedel po anglický, jedine po španielsky. A tak, aby sa mohol dorozumievať s režisérom a inými členmi štábu pri tvorbe hudby, využíval služby tlmočníka. (beso74)
  • V pôvodnej verzii scenára sa nevyskytovala telekinéza, figuríny sa pohybovali a vraždili, pretože boli posadnuté. (beso74)
  • Vo filme sa mihne aj budúca "scream queen" Linnea Quigley, a to v úlohe jednej z figurín (jej meno sa nedostalo ani do titulkov). (beso74)

Reklama

Reklama