Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o diváckém rekordu MS v ledním hokeji v Praze a Ostravě a loučení Jaromíra Jágra. (Česká televize)

Recenze (20)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak se nám ten Orlosup zase předvedl. Začínám se Zárubou, kterého jsem pro jeho masivně zahnutý nos, přeřadil ze sportovní redakce do ptačí říše. Což o to, komentuje pěkně, zařve si ještě víc u gólu, mohutněji řve, když to dělá do nory, omlouvám se, do Nory, ale scénář by sesmolil lépe i ukrajinský dělník, který žádá kus papíru během svačinové přestávky na stavbě, aby si do něj vytřel prdel, neb poznávání abecedy jej čeká až v dalším kvartálu. Jestli jste to nepoznali, dokument shrnul cestu českého týmu na MS v hokeji v roce 2015 do osudného střetu s Kanadou. Do toho Jágr hodí pár komentářů. Ty jo, kdyby tam nebyl, líbilo se mně to víc. Z něj jde takové nepříjemné fluidum, že mně zážitek z celkem koukatelného dokumentu úplně zničil. Hůře se mně identifikuje číslovka, kterou má dokument v názvu. Ale jelikož kudrnáč Jágr se vším dělá obstrukce, musí se neskutečně ego-maniacky zviditelňovat, budeme putovat jeho pytlíkem, v němž má 741 690 spermií na jednoho Jágra. Je to docela vysoké číslo, neb já jsem rád, když se ráno vychčiju. Když mluví Jágr, vždycky se rozhlížím kolem sebe, případně za sebe. Neomylně vždy hovoří ve druhé osobě čísla jednotného, tak vždy tápu, komu jsou jeho "moudrá" slova adresována. Jako vždy nechybí slova chvály, úsilí, sáhnutí si na dno. Z MS si pamatuji velké hovno, tudíž mě překvapilo, kolik "dechberoucích" okamžiků mně Jágr a spol. připravil. Dramaturgicky místy až nesmyslně poskládané (vynechal bych "profil" fanouška zvaného Fantomas, jídelníček hokejistů aj.) sestříhané celkem dynamicky, zrežírované na úrovni vyhozeného studenta FAMU, jenž skončil u točení podřadných reklam.Ta s Jágrem na mobilní telefon je nejlepší. Jen bych vylepšil čecho-angličtinu a udělal něco se sykavkami. A ukončil bych hokejovou kariéru. Házím na to Bob a Bobek. 40% ()

korok 

všechny recenze uživatele

Konečně zase dobře (vzhledem k některým starším dokumentům o MS) zpracované sestřihy zápasů - žádné pouhé zpomalovačky ale situace plynule zobrazeny, tak jak to člověk viděl live v televizi. Samozřejmě s nezbytným komentářem Roberta Záruby. Tento způsob sestřihů velmi oceňuji. Škoda přeškoda, na tomto MS jsme si zasloužili medaili. Bohužel v bojích o medaile nám jaksi zvlhl střelecký prach. Zůstává zde pachuť z (zřejmě nesprávně) neuznané kontaktní branky v semifinále s Kanadou. Kdo ví, jak by to nakonec dopadlo, mohlo být ještě drama. Na toto MS budu mít vždy hezké vzpomínky i díky osobně navštívenému čtvrtfinále ČR - Finsko v O2 aréně, kde byla neskutečná atmosféra. Jsem rád, že mi to tento dokument připomněl, včetně dalších utkání. A pokud se postaví slibovaná nová aréna i v Brně pro 12 000 diváků, tak nemám strach o to, že tento divácký rekord v počtu zmiňovaných 741 690, naše země ještě v budoucnu navýší. A třeba u toho bude i Jarda Jágr! :-D Zatím stále válí za Kladno, i když mu již, v době, kdy píšu tyto řádky, táhne na padesát! ()

Reklama

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Tady mi nejvíce chyběli rozhovory s hráči.Ono totiž sestřih momentů,většinou gólů z našich zápasů nestačí na to,abych ten dokument prožil stejně jako turnaj,což se mi v těch minulých stávalo,stačí si jen vzpomenout na Bronzové halušky,Tým na hraně,návrat mistrů atd...Tady jsem se musel dívat chvílemi na nějakou českou krávu v kanadským dresu a poslouchat proč nefandí našim,mě osobně to třeba vůbec nezajímá a radši bych se dozvěděl názory našich hrdinů.I tak je to,ale přece jen dokument o našem mistrovství a je dobré u něj zavzpomínat,ale je to jak by řekl můj kamarád takové nemastné,neslané,slabší průměr,nic moc... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když se tak zpětně a s odstupem času prostřednictvím tohoto dokumentu ohlížím za MS 2015, musím říct, že naši nehráli tak tragicky, jak jsem to možná tehdy vnímal. Co však zůstává pravdou, je přínos Jaromíra Jágra i v jeho pokročilém věku. Tolik krásných gólových přihrávek, z nichž skutečně padly branky, tolik úspěšných střel, které prošly za záda brankářů jiných mužstev či tolik skvělých akcí, jimž chybělo jen málo ke gólové radosti. Klobouk dolů před největším hráčem historie českého hokeje. ()

betyn 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem mnohem víc, když obsah je sám o sobě dokonalý. Nestačí mi, že jsem si připomněl pocity gólové radosti, frustrace nebo vzteku. Chtěl jsem nějakou přidanou hodnotu a té je zde bohužel strašně málo. Většinou pouze v podobě slov Jaromíra Jágra, který ne vždy mluví zajímavě. To, že přechod na větší kluziště je pro zámořské hráče problém, slýcháme od našich reprezentantů každý rok. Nicméně ať Jarda říká cokoli, musíte sedět na prdeli a poslouchat. A na to se tady sází. ()

Zajímavosti (6)

  • Jaromír Jágr původně chtěl skončit s reprezentační kariérou na Mistrovství světa v Minsku (2014). Nakonec ho přemluvil jeho kamarád a bývalý spoluhráč Martin Ručinský, a také jeho otec , aby se svoji reprezentační kariérou rozloučil na MS 2015 v Praze/Ostravě. Pro Jaromíra Jágra to bylo poslední Mistrovství světa, kde ukončil svoji reprezentační kariéru. (Marpe)

Reklama

Reklama