Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední den školy se uhlazený učitel Andy Campbell nechtěně zasadí o vyhazov svého obávaného kolegy Rona Stricklanda. Když ho pak Strickland vyzve na pěstní souboj, Campbell musí najít způsob, jak se vyhnout krutému výprasku. Ice Cube a Charlie Day hrají v komedii "Na férovku, pane učiteli" dva středoškolské učitele, kteří se chystají vyřešit své rozpory pěkně po „drsňácku.“ Poslední den školy se uhlazený učitel angličtiny Andy Campbell (Day) ze všech sil snaží udržet věci pod kontrolou, a to i navzdory nejapným vtípkům maturantů, špatnému vedení a rozpočtovým škrtům, které ohrožují pracovní místa. Všechno ale začne jít od desíti k pěti poté, co se nechtěně dostane do křížku se svým mnohem drsnějším a obávanějším kolegou Ronem Stricklandem (Ice Cube), který Campbella vyzve na staromódní pěstní souboj za školou. Zpráva o potyčce se šíří rychlostí blesku a stane se přesně tím, co tahle škola – i Campbell - potřebují. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (109)

pravda1 

všechny recenze uživatele

Aj keď som veľký fanúšik Ice Cuba tak toto kámo nebolo nič moc hlavne jeho protivník Charlie Day mi tam doslova prekážal.Chviľami mi to pripadalo ako nejaký seriál také divné zábery ale po čase si človek zvykne.Dej predvídateľný ale niektoré hlášky stoja za to.Na to že je to komédia som sa nejako extra nenasmial.Proste je to obyčajná jednohubka ktorú si raz pozriete a po tom na ňu zabudnete.....priemer...... ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jako kolekce několika opravdu povedených scének super, co se ale celkového filmu týká, asi nemůžu říct, že bych byl odvařenej. Taková kombinace Fakjů s... no ani nevím s čím. Mít to propracovanější příběhovou linku, byl bych asi spokojenej. Jenže film stojí jen a pouze na kompilaci různých vtipných situací a vulgarit (styl ala naházíme tam toho co nejvíc a je jedno, že se něco nepovede a že to potopí ke dnu - bez až moc zbytečností by to byla bomba). No, a bohužel ne všechny zamýšlené vtipy nejsou vtipné, občas se i dostaví trapnosti. A to je škoda, protože jako někdo, kdo má podobně pitomý komedie rád, jsem potenciál viděl. ()

Reklama

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Výplach a oddechovka s Ice Cubem, kterého mám rád už od dob NWA. Nečekejte žádnou světovou filmařinu, vizuál je podobný jako u většiny různých amerických sitcomů a dalších pitominek, herci tam jsou jen v podstatě jakožto vata kromě dvou hlavních hrdinů (potěšily menší role Deana Norrise a Dennise Haysberta), kteří nejsou úplně stupidně napsáni a funguje mezi nimi vcelku jiskřivá energie, a i přesto že je to hloupost, na nic si to nehraje a těch 90 minut uteklo celkem rychle a bylo zde dokonce i pár okamžiků, kdy jsem se pobavil. Film není jen intelektuální, artová či festivalová záležitost, a proto mě jeho různorodost tolik baví a nemám problém i s podobnými "béčky". Je třeba vidět věci hlavně s nadhledem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zřejmě americká odpověď na německé studenty fakujícího pana učitele Tofiho.. Nevadí mi vulgarita ve filmu, pokud má své opodstatnění. Tady mi to ovšem připadalo, že se scénáristé snažili s námi podělit o zastydlou pubertu a z všeho toho nadbytečného pičování mi bylo za herce trapno (nejvíc za Charlieho Daye v jeho další kopii vystresované srágory). Když se člověk nezasměje ani u nevydařených scén při závěrečných titulcích, je něco špatně.. P.S.: Chyběl mi závěrečný twist, kdy by se ukázalo, že celý areál je obehnán plotem s ostnatým drátem a veškerý personál psychiatrické léčebny je svázán ve sklepě.. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

To se takhle s kámošema, flákáme u nás v ulici, posloucháme N.W.A. z magneťáku a ty prašivý benga, k nám přijedou, prej že jsem vyloupili tu večerku na Santa Monica, tak je kámoš velkej D pošle do háje, protože my s tím nemáme nic společného. Ty zasraný benga, na nás zkoušela hodit zločin, jaký jsme nespáchali, my známe naše práva, ti cajti budou trpět, dneska poteče jejich krev. Pak sem musel pauznout gtááááčko a šel sem si ohřát mlíčko, nu a přitom koukám, že Ice Cube má novej film, tak sem si během hraní gtáááčka koupil a dneska zkoukl. A byť je to průhledné a stokrát už natočené, děcka sou zlý a ovládají školu, ředitel je chudák s mexickou kapelou za zády, Charlie Day v roli sraba, tak novinkou je právě postava Ice Cuba, který jako jediný si to nenechává líbit a jde z něho velkej respekt. Je jako Hulk, akorát stokrát nebezpečnější a méně zelenější. Vtípky sou super, žádnej mi nepřišel, přes čáru všechny byli dobře vtipný a pobavili, tak u mně vede asi to auto, nebo to s tím trávníkem. Jak už sem psal, poselství průhledné, ale dobře podáno a je fakt, že člověk si nesmí srát na hlavu od nějakého blba a musí sám za sebe bojovat, člověk si musí sám sebe vážit. Závěrečná bitka, překvapivě dobrá a dost i drsná, a tohle https://www.youtube.com/watch?v=L-bvse-sM7Q je prostě geniální. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Počas záverečných titulkov sú zobrazené nevydarené scény. (figis20)
  • Ice Cube řekne ve filmu: „Fuck the Police,“ což je odkaz na jeho minulost. (Salem)
  • Původní název filmu byl „Teacher Fight“. (SONY_)

Reklama

Reklama