Reklama

Reklama

Film líčí právní spor uznávané spisovatelky a historičky Deborah E. Lipstadtové (Rachel Weisz) proti Davidovi Irvingovi (Timothy Spall), který ji obvinil z urážky na cti. Lipstadtová totiž veřejně označila Irvinga za člověka popírajícího holocaust. V anglickém právním systému padá v případě urážky na cti důkazní břemeno na žalovaného, proto musí Lipstadtová a její právní tým, vedený Richardem Ramtonem (Tom Wilkinson), dokázat, že k holocaustu skutečně došlo. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (87)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mno jo, Holokaust , ten klasicky samozrejme nepopieram, len tvrdim, ze smrt Zyda v Auschwitz sa rovna smrti ukrajinskeho rolnika pocas hladomoru v 30. rokoch v ZSSR. Jo a smrt zida sa rovna aj smrti africkeho cernocha Tutsiu v Rwandskej genocide 1994. Tam vrazdili Hutuovia nielen Tutsiov ale aj umiernenych Hutu. Takze tak a podla tohoto to vyzeralo, ze ten David Yrving bude akymsi novodobym Hytlerom : 62 % ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Neúspěšná snaha o ždímání emocí a velmi nesympatická hlavní hrdinka, která svou zatvrzelostí a iracionalitou připomíná hlavního záporáka – to jsou dva hlavní důvody, proč na Denial navzdory slušnému obsazení raději zase rychle zapomenu. Jeden z námětů, kterému by pravděpodobně mnohem více slušelo komornější, dokumentárnější pojetí. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film v sebe skrýval obrovský potenciál no nie všetko vyšlo tak ako som si predstavoval. Ak zvažujete či filmu venovať svoj čas, tak za hovorí skvelý výkon (už zase...)T. Wilkinsona, ktorý je vždy a všade 100% presvedčivý. Téma je veľmi zaujímavá a je až neuveriteľné, že sa takýto spor dostal pred súd, keď uvážime koľko ľudí a priamych svedkov holocaust prežilo. Prežilo i niekoľko priamych členov židovského sonderkommanda, teda Židov, ktorí sa nechtiac, ale priamo podieľali na vraždení a spaľovaní mŕtvol. Práve preto je zvláštne, že práve niekoho z nich nikto na tak dôležitý súd nepozval. Je však možné, že si verili a nechceli svedkov zbytočne traumatizovať, no súd ukázal, že to nebolo zas tak jednoduché. To mi pripomína jeden výborný slogan-"To nevymyslíš, to je život..." Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Wau :) Více než samotné herecké výkony (na těch není co řešit, jsou to prostě profíci) mě dostalo samotné téma, kdy se dostalo před soud téma holocaust - byl či nebyl. To je něco tak absurdního, ale zároveň promyšleného. Opravdu - zkuste se nad tím chvilku zamyslet a vážně mi řekněte - jaký máme důkaz, opravdu prokazující důkaz, že holocaust byl. To je hodně zajímavé a dost na zamyšlení. Takže samotná myšlenka toho, že někdo dá k soudu takovoutu záležitost - to mě šokovalo :) :) Ale na druhou stranu - proč ne. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Po filmařské ani herecké stránce nic zajímavého nebo neobyčejného, ale atmosféru snímku dodává fakt, že je to zpracování skutečné historické události. Osobně mě velmi překvapilo, že zrovna ve Velké Británii můžou být nějací občané, kteří považují navzdory historii vlastní země Hitlerovy názory za skvělé. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Skutočný David Irving na pozvanie jedného univerzitného študentského spolku navštívil v roku 2006 Rakúsko, kde bol na neho od konca 80. rokov za popieranie holokaustu vydaný zatykač. Zatkli ho a odsúdili za politický trestný čin popierania holokaustu na 3 roky väzenia. [Zdroj: Wikipedia] (Polcas)

Reklama

Reklama