Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o nefungující rodině s asijským bubákem. Natočit kvalitní duchařinu je zkrátka umění a možná by film fungoval lépe bez strašidla. Tvůrci se nevyhnuli obvyklému nešvaru - strašení diváka třískáním do hrnců....no, to by zvládl každý. Místo původních dvou hvězd přidám jednu za spíše drobnosti. Vyhnutí se klišé se zrcadlem, která se nabízela, a závěrem, který byl logický, a já se obával, zda nedojde na zadní vrátka. Bez trapných zvukových efektů mohli filmaři vytvořit daleko napínavější atmosféru. Snímek, na nějž se snadno zapomene... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa dostane do problémov, keď sa mentálny stav matky neustále zhoršuje. Tá má už od detstva psychické problémy, ktoré začnú zasahovať aj jej deti. Dcéra sa rozhodla utiecť, lenže strach jej mladšieho súrodenca neustále rastie a ona sa rozhodne pomôcť mu vyhnúť sa desivým zážitkom, ktoré ako dieťa sama zažila. - V prvom rade musím povedať, že mám obrovskú radosť z toho, že dostal pán Sandberg po rokoch práce priestor presadiť sa v USA a k tomu kvalitný rozpočet. Z výsledku však až takú radosť nemám, pretože sa mi zdá až príliš obyčajný. Krásna herečka v hlavnej úlohe, psychické problémy, obrovský dom, perfektné technické spracovanie a k tomu niekolko strašidelných sekvencií, ktorým majú pomáhať dunivé efekty. Pomaly sa mi zdá, že tieto horory, ktoré idú k nám do kín, vyzerajú všetky rovnako. Od tohto tímu, ktorý je na vrchole moderného hororu, by som očakával viac. Každopádne odporúčam každému hororovému fanúšikovi pozrieť si tento pomerne krátky počin. Kto sa lakne, má sa ešte naozaj čomu priúčať, pretože takéto lakačky naozaj nemajú šancu vylakať skúsenejšieho hororového fanúšika. + herečka z Wolf Creek a Warm Bodies + herečka z Demonic + herečka z Mockingbird a Hidden + herečka z Hostel: Part III a The Purge + herec z Annabelle a Outcast + herečka z Attic Panic + herečka z Fire City: End of Days ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zábavný malý horor, komorní svým prostředím (dva interiéry - dům a byt) i způsobem natočení (v některých scénách se místo světel použily prostě jen svíčky nebo baterka a bylo to), ale poměrně hodně působivý. Straší se tu hned od začátku, na nic se nečeká a příběh rovnou jede. Pobaví i vystoupení Lotty Lostenové v úvodní scéně, hned je třeba si na kraťas Lights Out vzpomenout. A hlavně to strašení - to je natočené výborně. Každou chvíli nějaká lekačka, i kdyžř se už sem tam opakují motivy, ale hlavní potvora je zpodobněná skvěle, třebaže není většinu filmu vidět a je jen ve tmě. Ale takové ty ujeté neobvyklé pohyby a podobně, to je hodně, hodně znepokojující. Podobně jako "legenda jejího vzniku"... Jenže pak tu jsou postavy, dobře zahrané, ale strašně špatně napsané. Malej desetiletej kluk rozumuje nad podstatou odvahy. No jasně. Všichni vědí, co je poslední noc čeká, a stejně jdou spát každej zvlášť. No jasně. A to už vůbec nemluvím o těch neuvěřitelných klišé v dialozích a vztazích mezi postavami. Konflikt matka vs. dcera o tom, kdo koho opustil a proč. Jejich vzájemné rozhovory. Rozhovory sestra x bratr. A tak dál... ono to není divu, protože scénář dělal vedle Sandberga i Eric Heisserer, vysvětluje se tím ledacos. Škoda, jinak by to byl skvělý film. I takhle je velice, velice dobrý - ale když jsou rozhovory jedno velké klišé... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Horor, který neztrácí čas expozicí a budováním napětí, což mu v přímočaré první třetině hodně hraje do karet. Nápad funguje, to si Sandberg otestoval v kraťasu, ale tady ho vytěžuje nad rámec možností. A ve druhé polovině už je to cítit. Lights Out nedokáže našponovat, zaskočit a bohužel ani pořádně vyděsit. Formálně solidní práce, celkově ale pološero. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Sandberg se dostal do podvědomí svými originálními hororovými kraťasy s děsivým bubákem. Jenže atmosféra, která dokázala tak výborně fungovat na prostoru pouhých 3 minut, to v tomto celovečerním snímku bohužel nedokáže v takové síle, jako v kraťasu. Poznáváme historii Diany a její charakter má dobře vystavěný i fungující příběh. Herecky kraluje Teresa Palmer, která nejen, že je fakt nádherná, ale je i skvělá herečka. Líbil se mi její styl drsné metalistky a zájem o "dark arts." Plus plakát Avenged Sevenfold:) V roli její matky se představí výborná Maria Bello. Celkově však snímek funguje více na principu lekaček, než na vystavěné atmosféře. Lights Out za mnohé vděčí právě Terese a Marii. S méně schopnými herečkami by snímku zůstalo jen Dianino pozadí (příběhu samozřejmě:) a jen s tím a předvídatelnými lekačkami by Lights Out těžko obstálo. Závěr se asi inspiroval Klubem rváčů:) Žádný otevřený konec, žádné "o pět let později..." Měla jsem dojem, že filmu příliš nepomohl Hollywoodský přínos. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • V domě Rebbecy (Teresa Palmer) si můžeme povšimnout také plakátů skupin Ghost a Slayer. (Dave24)
  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama