Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Recenze (77)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce sa v komentári opakujem, ale ak dostane Netflix nad dejom voľnejšiu ruku tak to nezvykne dopadnúť dobre. Obrana čarodejok pred vojskom Nilfgaardu je na jednej strane celkom pekná, na druhej strane jej chýba logika, najmä keď pri obrane ostane iba 22 ľudí, ale decká pomáhajú pri obrane ostošesť, aby napokon pod vplyvom čarodejnice na strane Nilfgaardu ničili vlastné rady. Nuž, nikoho z obrancov nenapadlo pokúsiť sa deti ochrániť. podotýkam deti, nie teenagerov ktorý by sa s ohľadom na dobu v akej sa dej odohráva už do bojov zapájali. Ak sa obrovskej kritike nevyhla obrana Zimohradu v GoT tak táto bitka stála na ešte krehkejších nohách. A Geralt celú epizódu preleží na voze. Predtým, ako sa na pohrebisku pustí do bitky s ghoulíkmi ho opäť ani nenapadne zosielať znamenia či užiť zaklínačské elixíry. Ale akosi sa stretne s Ciri a to je hlavné a snáď sa druhá séria vydarí podstatne lepšie. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt té zpackané bitvy o Soddenský pahorek, která je spolu s bitvou u Brenny to největší, co knižní série zažila. V bitvě naprosto chybí vojska severních království (Kaedwen, Temeria, Brugge, Redania), ale i trochu jiná role čarodějek. Např. čarodějka Koral, v knížce Bouřková sezóna popisována jako mladá, atraktivní čarodějka, zde naprosto odpudivá stará ženština, popravdě, s tou by Geralt do postele nevlezl, jedině pod účinky kouzla. Zde v podstatě hraje prim Yennefer, ale v knize velkou roli měla většina čarodějek (Triss, Tisaia, Phillipa, Sabrina a z druhé strany Fringilla, která na krátkou chvíli oslepila Yenn). I poměrně malý počet jednotek Nillfgardu této bitvě poměrně ubírá na prestižnosti. Bohužel i na konci setkání Geralta a Ciri není takové, jako v knížkách, zde je škoda, že za první sérii vynechali podstatnou povídku, kdy se poprvé setkali Geralt s Ciri v Brokilonu a kde si již k sobě vybudovali nějaké pouto, to zde vyloženě chybí. I tak si díl zaslouží slabší 4*. ()

Reklama

korect 

všechny recenze uživatele

Dějus ex machina. Nejsem znalcem literární předlohy, ale mám silný pocit, že mnoho důležitého nebylo odvyprávěno. Seriál mi přišel zajímavější z hlediska povídek, dějová linka zde doznává klimaxu, který ovšem funguje roztříštěně, takže zatímco Yennefer jede bomby, Geralt se zaobírá do poslední chvíle nezáživnou situací, kde propojení obou poloh nefunguje zdaleka tak dobře, jak bylo zamýšleno. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hovorí sa ,že keď nemáš prachy tak nemáš skúšať natočiť epickú bitku. Ale ,prečo to nevyskúšať? A to si asi aj tvorcovia povedali. Možno budem mať neobľúbený názor ,ale mne sa táto epizóda fess páčila. Tvorcovia vytvorili super bitku ,z ktorej tuhne krv v žilách a za celú tu hodinu je to napäté jak guma na trenkách a až dokonca som sa bál ,čo sa s kým stane ,kto prežije a kto zomrie ,pretože to bolo až do poslednej chvíle nejasné i keď je asi všetkým jasné ,že nemôžu len tak z ničoho nič Zabiť Geralta ,alebo Triss ,no bolo to správne napísané a naozaj ste sa o nich báli ( ak teda máte na to rovnaký názor ako ja ). Koniec bol možno až moc rozprávkový a príliš urýchlený ,ale celkom milý...To k zaklínačovi ,ale nepatrí....Preto len 4* ()

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překombinovanost, kterou sedmá epizoda zabila finále první série Witchera, tu už naštěstí nenajdeme. Až na pár nelogických a vynucených momentů (úspěchaný rytířský duel, popálená Triss, pokousaný Geralt...) je to ovšem docela fajn zakončení první série. Osud jako deus ex machina mi ke konci k dlouho očekávanému setkání Ciri a Geralta ovšem moc neseděl. Už si jen představuju scenáristu, který dostane tak parádní myšlenku, že nechá bezdůvodně Ciri vyběhnout z chatrče do lesa, aby se se Zaklínačem setkala právě tam, jak to už v první epizodě slíbila Renfri (když už pro to nemá nějaký normální důvod)... 76% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (5)

  • Točilo se také 100 km od českých hranic, na polském hradě Ogrodzieniec u Katowic. Jednalo se o bitvu o Soddenský pahorek. Pro tuto scénu bylo také využito maďarské zříceniny Egri Var. Vše se skládalo v následné postprodukci. (Van_Stajpen)
  • Oproti knižní předloze je hlavní změnou zpracování povídky („Něco více“). Zatímco v seriálu vidíme všechny scény popořadě, povídka nám je předhazuje skrze Geraltovo (Henry Cavill) blouznění. Vynechané jsou tu tak Geraltovy vzpomínky na Belleteyn, které prožil spolu s Yennefer (Anya Chalotra). Právě v této vzpomínce Yennefer pobídla Geralta, aby vyrazil do Cintry, zatímco v seriálu tam putuje víceméně kvůli tomu, co mu řekl Borch Tři Kavky (Ron Cook). (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze setkání s Yurgou (Francis Magee) proběhlo jinak. Geralt (Henry Cavill) ještě o spálené Cintře nevěděl a tedy nemohli stát nad mrtvými těly. Yurga se v knize staral o svůj vůz, když Geralt dorazil, požádal jej Yurga o pomoc a Geralt souhlasil pod podmínkou, že mu musí vydat to, co doma nečeká. V seriálu mu to kupec nabídne sám až po Geraltově léčbě, což odmítne. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama