Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (407)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě než se pustím do druhé sézony, tak si dovolím na jednu věc upozornit a to na tohle Zaklínač - Kontrakt na Topivce a O pivu a krvi, tyhle bejkárny, sou něco úžasného. Ono ve světě Zaklínače, jako je humor, ale v těhlech počinech, ten humor ždímou a zaslouží si to úspěch. Tak a teď do druhé série, která je logicky nenáviděna víc, než vztah člověka s Bruxou a já nechápu proč ? Jako jo......jo, Netflix jde jinou cestou než knihy a byť bych byl na jednu stranu rád, kdybych dostal přímou adaptaci knih, tak sem rád že sem nedostal přímou adaptaci knih, protože to by byla docela nuda. A byť některé zásahy mohou zabolet - Eskel, tak jako je to furt dobrý, intriky ✓, souboje s monstry ✓, souboje s lidmi ✓, nepředvídatelnost děje ✓, Henry Cavil je alfa ✓. takže za mně dobrý. Co si mi na druhé sérii líbí, že každý díl je tak trochu hororový, monstra sou fakt děsivá a souboje s nimi nejsou jednoduchý. A nejslabší díl ? Asi pátý, ani tak nejde o to, že tam neni akce, nebo že to neni napínavý a nebo tak něco, ale je takový utahanější a nebo se mi to jenom zdálo, kdo ví. Nicméně i tak sem nadmíru spokojený, příběh je ucelený a nejsou tu žádné časové skoky, ve kterých bych se ztrácel. A jak hlavní příběh, tak i ty vedlejší záležitosti, hezky do sebe pasují a vůbec si nepřekažejí, tak jak tomu bylo v první sérii. Joey Batey opět září a jeho písničky, sou zase lepší a to hlavně The Golden One a ruku na srdce, Joey Batey co by Marigold, potřebuje vlastní solový seriál. A jediné co bych fakt jako vytknul, to že tvůrci to natočili až moc dobře a to je problém. Protože během sledování seriálu, sem měl chuť se pustit do hraní třetího Zaklínače, tak jak sem to udělal naposled behem první série, ale naštěstí sem to neudělal, protože sem přesně věděl, co by mně čekalo a byla by to bolest, takže tohle už znova ne. Jinak je to skvělý a doporučuji, škoda že to má jen osm dílů, uteklo to hrozně rychle. Jo a ještě to, Freya Allan hodně herecky vyrostala a to za tak krátkou chvíli, takže komu čest, tomu čest. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně natočené, ale jinak velké zklamání. Odklon od předlohy bych zkousla, ale mnoho scén je jen samoúčelných, jen je z nějakého důvodu třeba ukázat letící zkrvavený zub a podobně. A Marigold do podobné kategorie patří také. Kdyby tam nebyl nic by se vlastně nestalo, i když by byla škoda jej vynechat. Z Ciri mám rozporupné pocity, musí zpracovat, kdo je a co zažila, ale je až moc ufňukaná a zároveň paličatá. Bavila mne Yennefer, která neví kudu kam po té, co ztratila svou moc a také, když se Fringilla dostala do ráže. A politikaření to celé zabíjí úplně. Ano, vím, i v předloze je politikaření hodně, ale nestojí na něm. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery! První série se mi i přes chybky líbila a do druhé jsem naskočil pln nadšení. Úvodní povídka i přes zjevné úpravy funguje a teprve až s druhým dílem se naplno rozjíždí sága o Geraltovi a Ciri. Technicky to ušlo kus cesty dopředu, vizuálně je to na oko moc pěkné, i když občas trochu umělohmotné. Pokud pominu rasové rozmístění obyvatelstva absolutně popírající demografii fikčního světa, tak ani s castingem v podstatě nemám problém. Ciri se mi dokonce zamlouvá snad ještě více, než v herním zpracování. Tvůrci se poučili z výtek, upravili vizáž některých kritizovaných postav a třeba Anna Schaffer jako Triss tentokrát díky tomu funguje daleko lépe. A jakmile přede mnou začaly ožívat další milované postavy a události z knižní ságy, byl jsem jak u vytržení. No a pak se to začalo lámat. Jakkoli mi nevadí různé zjednodušující úpravy nebo snaha události pro filmovou adaptaci zdramatizovat, tady si začali tvůrci postupně události úplně vymýšlet. Potřebu přidat tak do světa Zaklínače další mysteriózní prvek v podobě monolitů, které mají přímou souvislost s konjunkcí sfér ještě beru. Tvůrci zjevně chtějí v budoucnu pracovat více s paralelními světy, protože to jednak dneska frčí a jednak je to jeden z upozaděných motivů knižní ságy, se kterým začala více pracovat až třetí část herní adaptace. Ale proč proboha přidávat do děje naprosto zbytečného klišé záporáka a události na Kaer Morhen (včetně jedné nesmyslné smrti, která jde přímo proti lore), když to nemá pro zaklínačskou ságu naprosto žádný význam? Ke konci série se moje nadšení čím dál tím více vytrácelo, protože na to skutečně zajímavé a důležité (úloha Ciri, politika, budování vztahů) nezbyl dostatek prostoru a i přes velkou ukecanost a pomalejší tempo celé řady, mi představení všech nových postav a jejich motivů nepřišlo ani zdaleka tak dobré, jak by mohlo být. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tož nečekal jsem, že mě přechod ke klasickému lineárnímu vyprávění v případě 2. sezóny Zaklínače tak vytrhne z nadšení. On to ale asi nebude jediný důvod, proč je dvojka oproti jedničce o dvě kvalitativní patra níž. Zatímco v první sérii se stihlo odvyprávět neskutečné množství věcí, tady tempo drhne a celých osm dílů by se podle mě dalo kondenzovat do polovičního počtu. Role Geralta je zde trochu nevděčná, protože jeho proměna v zodpovědného "otce" Ciri je dost lame, stejně jako postava Vesemira a celé Kaer Morhen, čekal jsem od ostatních zaklínačů větší roli než pouhého křoví. Celkově se tu jede spíš taková chytlavá fantasy rutina než cokoliv jiného, což ale neznamená, že by to nemělo i dobré stránky. Relativizace pozice Nilfgaardu coby záporáků je velmi cenná, linka Yennefer šlape výborně a když se na scéně objeví Marigold, nelze než jásat. Třetí série ale musí šlápnout do pedálů, jinak si Zaklínač pozici seriálové události roku těžko udrží. 65 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj oblíbený příklad srážky předloha x film je Jurský park. Crichtonova kniha je skvělá. Spielbergův film je skvělý. Co mají společného? Naklonované dinosaury, postavy, ostrov... A tím výčet skoro končí. Kdybych k tomu přistupoval jako zdejší bezmála fanatičtí fanoušci Sapkowského, musel bych Spielberga nastokrát posílat do horoucích pekel. Jenže... Proč bych to dělal? Kdyby jeho film byl blbý, tak snad... Ale pokud je výsledek, jaký je? Se Zaklínačem to mám úplně stejně. Ty knihy miluji. Hra (třetí) je jednou z nejlepších, jaké jsem hrál. Původní polský seriál byl onehdy obrovská událost. A první série téhle nové verze si mě získala víc, než jsem čekal. Druhá série v tom všem pokračuje. Sice rezignovala na to mazaně zábavné vyprávění v několika časových liniích, ale ono by tu už stejně nemělo smysl. Skvělé je hlavně to, jak tvůrci první řadu stále zužitkovávají, vracejí se k různým věcem, které se v ní zkrátka staly a šlo se od nich pryč, a kutí dost zajímavý příběh, v němž - a to je důležité - ten Sapkowski pořád je. Je snadné se rozčilovat nad odklonem od slovanství, prskat na všechny možné rasy, které se kde objeví, kroutit hlavou nad tím, že je něco jinak, než bylo v knize, a kopat kolem sebe vzteky nohama, ale když se do toho všeho pustíte natolik, že se zapomenete bavit, budete trucovat, seriálu nedáte šanci a budete se cítit jako velcí kritici, kteří tomu všemu rozumí, tak... No, je to prostě vaše smůla. Já bych dal nevím co, abych se mohl hned podívat na třetí sérii. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V knižní předloze Marigold (Joey Batey) podléhá nátlaku a Rienceovi (Chris Fulton) poví, kdy Geralta (Henry Cavill) viděl naposledy, i něco málo o Ciri (Freya Allan). V tu chvíli nastupuje na scénu Yennefer (Anya Chalotra), která Marigolda zachraňuje. Rience ke svým spáleninám však nepřichází skrze hořící alkohol, ale ohnivé kouzlo, které po něm čarodějka vrhla. (Geralt z Rivie)
  • Pro druhou sérii přivedl Netflix nová studia tvořící speciální efekty. První je studio Rodeo FX, které existuje už od roku 2007 a pracovalo na: Hra o trůny (od r. 2011), Stranger Things (od r. 2016), Fantastická zvířata (2016) či Deadpool (2016). Druhým studiem je Mr. X, které v poslední době pracovalo například na vizuálních efektech k seriálům Vikingové (od r. 2013), Carnival Row (od r. 2019) či Prokletá (od r. 2020). Kromě toho na druhé řadě pracuje i studio Nviz, jež pracovalo už na efektech první série. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama