Reklama

Reklama

Bába z ledu

Trailer

Obsahy(1)

Po setkání s otužilcem Broňou (Pavel Nový) začíná ovdovělá Hana (Zuzana Kronerová) pozvolna měnit svůj stereotypní život, který se doposud točil výhradně kolem jejích synů (Marek Daniel, Václav Neužil), snach (Petra Špalková, Tatiana Vilhelmová) a vnoučat. Zatímco šedesátnice Hana prožívá love story, tradiční víkendové obědy v rodinné vile ztrácejí na idyličnosti a postupně vyplouvá na povrch, že každý z hrdinů má nějaké tajemství. Haniným nečekaným spojencem se stává vnuk Ivánek, který si zamiloval nejen svérázného Broňu, ale i jeho slepici Adélu a otužileckou komunitu na břehu Vltavy. Příběh rozkrývající nelehké vztahy mezi třemi generacemi přináší naději, že život lze vzít do vlastních rukou v jakémkoli věku. (Falcon)

(více)

Recenze (499)

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

Námět je výborný a film jako celek není špatný a má spoustu silných scén, ale bohužel to podle mne Sláma tentokrát úplně režijně nezvládl - některé postavy působí v průběhu celého filmu jako panáci/karikatury a to filmu podstatně ubírá na přesvědčivosti a síle. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Tak nějak čistě průměrný film, u kterého ale musím uznat, že výběr herců byl opravdu povedený. Ale musím uznat, že záměr - vybrat vedlejší představitele jako co možná nejvíc nesympatické - se zdárně povedl. No a konec tomu dal opět korunu - zase takový nezdařilý, neslaný závěr, kterých je poslední dobou přehršle. To je asi tak vše, co se dá k tomuto snímku dodat. ()

Sathine 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že dle mého názoru filmu něco chybí, nějaké dotažení do konce. Neříkám, že každý film musí mít přesně nalajnovaný scénář, který začíná v bodě A a končí přesně bodem Z. Ale v tomto filmu se vše nějak naťuklo, začalo řešit a nijak nedořešilo, neukončilo a to mě strašně rozčilovalo. Nepotřebovala jsem si z filmu odnést nějaké americké ponaučení, jak když se stane to, tak si z toho všichni vezmou ponaučení a najednou vše pochopí. Ale žádné pochopení, uvědomění si - aha, tak takhle to mělo být, se nekonalo. A tím pádem bych dala jen dvě hvězdy, ale za neskutečný výkon Zuzany Kronerové dávám o jednu hvězdu navíc. ()

markeeth 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do života otužilců. Kronerová je babička v pěkném autě a oblečení, které trochu nepochopitelně kouří kotel ústředního topení. Bylo skvělé vidět Pavla Novotného zase hrát ve filmu, ale některé scény byly zbytečně realistické, až naturalistické. Naštěstí jsem film viděla jen na DVD a ne na velkém plátně, což jsem byla ráda. ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Jestliže tohle je nejlepší film roku 2017 pak úroveň české kinematografie klesla ještě níž než jsem si myslel. Zpravidla se na české filmy nedívám, až moc často jsem zažil zklamání. Nevím čím tenhle film uchvátil ostatní a hlavně akademiky ale mně ne. Kromě dvou hlavních postav jsou ostatní neuvěřitelně toporní, nepřesvědčiví, nesmyslní. Jak někdo kupuje drahé, staré knihy a dotáhne to až k exekuci. Pardon ale to je snad vtip. Přehnaný akcent na sloužící matku, která během malé chvilky padne do náručí hodně podivné kreatuře. No nevím, dokoukal jsem to až do konce ale při každé scéně když na plac přišly synové hlavní hrdinky se mně chtělo plakat. Nejlepší byla asi scény s otužilci, na které se dívat dalo, a za ně bych možná 40% filmu dal ale jinak tedy nevím. Všechna čest Zuzaně Krónerové a Pavlovi Novému, že vlezli do té studené vody ale to nějak na film nestačí. Stejně dostali ty Lvy hlavně za to. Přesto, že mám oba rád a fandím jim tak zas úžasný herecký koncert to nebyl. Ale co měli hrát, když jim scénář moc nepomohl. Při tom myšlenka dobrá asi byla.Škoda, že realizace selhala... ()

Ant_Envoy 

všechny recenze uživatele

Charakteristika postav působí, jako by se herci snažili o karikaturu. Děj je nudný, zápletka žádná a prostě existuje jakýsi limit na množství důchodců v plavkách, který jsem schopná za večer snést. Ocenění pro Kronerovou chápu, ale ty ostatní mi nejsou tak jasné. V zajímavostech se dokonce píše o nominaci na Oscara, což by je pozvedlo na novou úroveň absurdity. Už vidím největší celebrity světa, jak se navlečení do modelů od Louise Vuittona, nadšeně baví Pavlem Novým a jeho slepicí Adélou. Nejsem cílová skupina....ale prostě ne! ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Jak kdybych většinu toho filmu už viděl v jiných českých filmech. A jak kdybych většinu té většiny viděl ve Štěstí. Ale co - Inárritu, Almodóvar a mnozí další taky točí pořád podobné filmy. Navíc v Bábě z ledu je oproti těm podobným předchůdcům tentokrát všechno o kus lepší. O kus humornější, o kus vyhrocenější, o kus civilnější, o kus uvěřitelnější, o kus propracovanější,... čisté čtyři hvězdy (u Štěstí kdysi bylo stejné hodnocení o kus upocenější). ()

solver 

všechny recenze uživatele

Přeceňované a vrcholem je Lev pro vedlejší herečku. Mno, ne že bych jí to nepřál, ale sama jistě uzná, že za tohle by ho dostat fakt neměla :-D ()

JankaT 

všechny recenze uživatele

Jeden a stále se opakující model- hodná maminka, nevděční synové a vnuk s problémy ve škole. Jediná změna, co se zde objeví, tak je v prostředí. Děj vesměs předvídatelný. Co bych chtěla vyzdvihnout tak výkon hlavní představitelky a všech otužilců. Já bych dobrovolně do tak ledové vody nevlezla. ☺ ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Bože, to byl hezkej film... Už jsem chtěl jít spát, začala Bába a já musel dokoukat do konce.A nelituju, i když konec mohl být trochu jiný... Bába z ledu zahřála, obsazení senzační a hlavně paní Kronerová. Do té jsem se zamiloval. Krásná ženská... Čtu tu další recenze a někomu přijde milostná scéna nebo Marylin zbytečná a ve filmu navíc. Nesouhlasím. Přestože jsem o generaci mladší než hlavní hrdinové, to byly právě super scény. A paní Kronerová s panem Novým se nemají za co stydět. Vypadali výborně... 6/12/2019 93% ()

Aranel 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky za pár Špalková a Daniel a za mimiku Zuzany Kronerové. Ale jinak vlastně spíš zklamání, dialogy šustící papírem, postavy až schematické. A linka s otužilci to nezachránila. ()

jerrik7 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že režisér vyhledává co nejvíc hnusu. Na konci filmu jsem se cítil jako zpráskanej pes. Nebo takhle některé rodiny skutečně vypadají? Každopádně to komedie nebyla, jak se nám v popisu filmu tvrdí. A romantiky tam také bylo poskrovnu a pokud, tak pořádně trpké. ()

FauSSt 

všechny recenze uživatele

Neviem ci na mna posobil depresivnejsie film ako celok, alebo pohlad na prso Kronerovej pri jebacke gerontov….ten reziser to nemoze mat v tej lebeni v poriadku ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Dobrý. Hezký příběh o lásce v podzimu, tedy spíše zimě života. Jen tedy nevím, jestli ta koupačka byla fakt naživo nebo nějakými triky. Jestli naživo, tak klobouk dolů. ()

Shellou 

všechny recenze uživatele

Česká kinematografie mě opět mile potěšila. Film ze života a hodně k zamyšlení... ale asi nebudu mít tejden chuť na oliváč :-D ()

Související novinky

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

12.09.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) každoročně mimo udílení národního ocenění Český lev vybírá i potenciálního filmového kandidáta na prestižní cenu Oscar, jenž by na jaře příštího roku mohl… (více)

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

03.03.2018

Program Kreativní Evropa letos v lednu už podruhé vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví nadšenci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama