Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (378)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na to aby to bola špičková dráma by musel byť Will Smith trochu menej uplakaný a záver sa nemusel toľko snažiť pritlačiť na divákove city. Inak okrem hlavnej dejovej línie tu máme mnoho vedľajších, ktoré predstavujú skvelí herci, ale tie príbehy sú ploché a neopracované, nejdú veľmi do hĺbky. Dokonca sú aj nedotiahnuté, ako je „vzťah“ Keiry s Edwardom. Ľudia sú radi emočne vtiahnutí, ale nie, ak je tá snaha toľko evidentná a nedokonalá. Za najväčšie pozitívum považujem krásnu hudbu na záver. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Všechny důležité věci, které se týkají lidského života, by se daly shrnout do tří slov: láska, čas a smrt. Je v nich všechno. Kvůli lásce všichni ráno vstáváme z postele, všichni se bojíme smrti a všichni si tak trochu nevážíme vyměřeného času, abychom pak litovali, že jsme ho měli málo. To se snaží dokázat parádně hvězdná sestava, která jinak celkem jednoduchý příběh vyzdvihuje o trochu výš. Will Smith, Edward Norton, Kate Winsletová, Helen Mirrenová, Keira Knightleyová, Naomie Harrisová, Michael Peña - star vedle star, každá má svůj prostor a bez výjimky hraje skvěle. Škoda jen, že jim to už tolik neladí dohromady - asi jako když postavíte all star tým ve fotbale. Individuálně skvělí, výsledky budou, ale úplně na vrchol se neproderou, protože postrádají týmový duch. Všechny je přesto na hlavu poráží Will Smith, jehož utrpení a zoufalství jsou až strašidelně reálné a přitom nejde o žádnou křeč ani nesklouzne k lacinému přehrávání. Připouštím, že fakt, že jsem film sledoval o Vánocích, mě může malinko ovlivňovat v hodnocení. Přestože se Collateral Beauty odehrává uprostřed vánočního New Yorku, nejsou v něm Vánoce nijak podstatné a tvoří spíš kulisu a skrytou symboliku (znovu)zrození. Přesto se na něj vyplatí právě v období Vánoc podívat - nakonec i do kin přišel, pokud se nemýlím, o Vánocích. Připomene i další složky života, na které se během nejkrásnějších svátků trošku zapomíná, a donutí zamyslet se nad svým životem. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to doják, jasně, má to z vás vymačkat nějaké ty emoce a hromadu slz, ale prostě se to v mém případě povedlo. Na jednu stranu je to dáno výborným hereckým obsazením, kde mě bavil každý herec, na stranu druhou pak i překvapením v ději, které jsem tak nějak prostě nečekal, o to víc mě dostalo. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých momentů by se tam asi našlo, ale jako celek mi to přišlo spíše jako slabší film - občas melodramatický k zalknutí, ale povětšinou spíše jen povrchní a dramaticky nezajímavý. Největší slabinou snímku je podle mě scénář - moc mě nebavilo sledovat vývoj děje, některé dialogy mi přišly dost hrozné, a celé mi to přišlo dost předvídatelné. Soundtrack se mi taky moc nelíbil a ani hvězdné obsazení, resp. herecké výkony, nejsou po mém soudu bez chyb (nejvíc se mi líbilo trio Will Smith & Helen Mirren & Edward Norton - zvláště ten Will Smith je skutečně excelentní, naopak moc nemusím Keiru Knightley, která mi zde přišla ještě horší než obvykle - skoro ji nově podezírám, že má vadu řeči - a Jacob Latimore a Michael Peña mi tam vyloženě vadili). Spoustě lidem se ten film asi bude líbit a osobně jim to přeju, ale já jsem z něj měl bohužel jen průměrný dojem. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Spektrum skvělých herců, slibující úžasnou podívanou, nakonec předvádí průměrný film, milý film plný rádoby emocí bolesti z těžké ztráty, které já, divák, jsem nevnímal jako racionální, spíš přehnaně melodramatické - ostatně jako celou epiku příběhu protkanou tak ohranými frázemi, že jsem nebyl schopen se nechat dojmout. Na konci příjemná, ale očekávaná, přetočená pointa. Film potěší, nenadchne. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se White (Edward Norton) kouká na televizi, se zeptá své matky, jestli dávají už i CSI: Celeveland, ona mu odpoví, že je to novinka. Ve skutečnosti na obrazovce běží seriál Beze stopy, který se vysílá již od roku 2002. (hendrich6)
  • Film měl původně režírovat Alfonso Gomez-Rejon, který se kvůli neshodám se studiem New Line Cinema režírování vzdal. (MessiM)

Reklama

Reklama