Reklama

Reklama

Zabiják & bodyguard

  • Česko Zabijákův osobní strážce (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. (Vertical Entertainment)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (739)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nikdo na světě neumí vyslovit „matkojeb“ tak procítěně, s láskyplnou intonací a dokonalou dickcí jako pan Džexn. A v tomto Julesově Dedpůlovi ty matky jebe více než uspokojivě a vůbec je opět celkově excelentní, až se z toho stala jedna z nejzdařilejších vzpomínek na doby, kdy ještě scénáristé nebyli dekadentně přiteplení pičusové, rejtynk pro nezletilé retardy tolik nehýbal filmovým průmyslem a točili se Poslední skauti, Smrtonosné zbraně a další vtipné, zábavné a inteligentně nahláškované akční filmy s koulema. Vzpomínek, při nichž se katolické panny a prudérní gejové urputně křižují nad tou fuj fuj vulgaritou, artový hnědopichům sněží na ramena tuny lupů z urputného škrábání se na mastných kšticích při rozumbradickém poukazování na všechny ty dyslogické simplifikace jsoucna, frustní interpretace charakterů, exemplární deficity symbolistní filosofie, meditativních stimulů, morálních paradigmat a dalších sebestředných ufonských pičovin, no a dokonale pobavený neupjatý soudný divák si jen pomyslí něco o deformovaných kokotech a směje se jim do xichtů. Jedinou vadou na kráse byly prkenné deprese Gájena Gejnoldse, jimiž už zprasil i Dedpůla a kterých se dalo elegantně zbavit nůžkami nebo obsazením Karlíka Huhňala. Každopádně chci minimálně další dvě až tři pokračování. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celý dej je síce len zámienkou na to, aby spolu mohli vyčíňať herecká esá, inak nás príbeh nemá čím prekvapiť. Aspoň že vtipy sú úplne vyšperkované, takto sa nám ani opakujúce sa hlášky vôbec neomrzia. Je tu veľa akcie, ale občas aj dosť zmätok v tom dobrom zmysle slova. Čaká nás likvidácia mnohých zlých chlapcov, ktorí im idú po krku. Veľa strieľania, krvi, naháňačiek v autách, na lodi, na motorke a celkom brutálnych bitiek so všetkým, čo je práve po ruke, či už je to prepisovačka alebo reťaz. Akcie si divák užije naozaj dosť a to často s takým hudobným sprievodom, že scénam dodáva potrebnú nadsádzku a humor. The Hitman's Bodyguard je podarenou akčnou chuťovkou, ktorá po celú skoro dvojhodinovú stopáž neprestáva baviť. Takých odľahčených zábavných akčňákov v kine veľmi nebýva a momentálne sa radí k ohrozeným filmovým druhom, takže by správne naladení diváci nemali ani na chvíľu váhať. Stojí to vážne za to. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych měl pocit, že po shlédnutí filmu jsem viděl dvě kvalitou naprosto rozdílné poloviny akční komedie. Nadšení z nové akční komedie z kraje postupně klesalo, když jsem pozoroval příběh odehrávající se v Londýně, který není ani moc vtipný a dvojka Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds se ne a ne naladit na správnou buddy vlnu. Trvalo to dlouho a chvíli jsem měl i pocit, že film nevydržím dokoukat. Třeba Salma Hayek je tu tak strašně nevtipná a v roli mi tak příšerně neseděla, že trapnosti nasazovala korunu. Jenže po hodině filmu se stalo něco neuvěřitelného. Film se přesunul do Amsterdamu a nejenom, že rozjel naprosto úžasnou akční smršť, ale dokonce začal i docela dost bavit. Samuel se tu s Ryanem vysloveně našli a začali proti sobě drtit jednu hlášku za druhou. Z druhé poloviny jsem nakonec byl tak nadšený, že jsem si pár scén musel pustit znova. Jak je sakra možné, že jeden film může vyvolat až tolik rozdílných emocí? ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

První půlka ještě trochu drhne, jakmile však Reynolds s Jacksonem opustí Londýn, bavil jsem se málem královsky. Jistě, Zabiják a bodyguard je béčko jako řemen a v rozpočtu chybí tak 10 mega na to, aby se eliminovalo pár fakt hnusných triků a vůbec dost laciný vizuál. Hughes ale dobře věděl, že z producentů víc nevydojí, takže vsadil na kvantitu a v podstatě tenhle těžký souboj vyhrál. Do velké míry za to může Jackson, který si svého zabijáka neskutečně užívá (v životě byste neřekli, že mu je 68 let!), a druhým opěrným pilířem je akce, s níž se vůbec nešetří a kaskadéři se na ní očividně vyřádili. I když se tedy nekope první filmařská liga, jako zábavný výplach bych Zabijáka a bodyguarda s klidem doporučil. (7/10) ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

AAA auto Praha...ne moment...AAA Deadpool je bodyguard u kterýho jste v bezpečí jak mimino v čistý plíně a to až do dne kdy se to posere a jeden japončík si nechá projít hlavou něco víc než jen myšlenky. Z AAA je B- a našeho guarda to rozhodí natolik, že si uchcáva do flašky v autě s tupým výrazem v obličeji. Jeho ex, co s ní míval sex mu ale obstará parádní úkol - Hlídání nájemnýho vraha SLJ, kterej se už Ryana pokusil cca 27-28x sejmout. Že ani jeden z kluků dopředu nevěděl o koho jde nám krásně ukáže jejich první společná scéna. Celej film jsem pak s radostí koukala jak se posílaj do prdele a u toho kosej bandu všech možnejch i nemožnejch týpků co po nich jdou ve snaze ukázat tomu druhýmu, kdo má větší koule a hustější stěry. Velkej bonus je, že je to opravdu vtipný a opravdu akční, což se dneska vidí tak 3x do 3 let tedy jednou do roka, pokud by měl někdo problém pobrat složitou matematiku. Starej Muž Gary hraje záporáka jako vždy famfárově a až na ten happy end u kterýho div netrnou zuby jak je sladkej to je kurva hustý. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • V závěrečné honičce, kdy Kincaid (Samuel L. Jackson) pronásleduje Dukhoviche (Gary Oldman) po střeše, střelec v helikoptéře pálí ze zbraně H&K G36 s pevnou optikou, nicméně o záběr později (přes střelcovo rameno) vidíme jinou variantu této zbraně, a to G36C bez optiky. (polabecak)

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

02.11.2018

Loňská akční komedie Zabiják & bodyguard se Samuelem L. Jacksonem (Skleněný) a Ryanem Reynoldsem (Deadpool) dostane pokračování. Snímek ponese v originálu název The Hitman’s Wife’s Bodyguard a… (více)

Zabiják a bodyguard se vrátí

Zabiják a bodyguard se vrátí

15.05.2018

Z malé akční komedie Zabiják & bodyguard se loni vyklubal solidní hit. Nikoho by tak nemělo překvapit, že se pracuje na dvojce, k níž by se měl vrátit celý vítězný tým. Scénář znovu sepíše Tom… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama