Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedinečném celovečerním portrétu BELMONDO se legendární "Bebel" vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Spolu s ním a jeho synem Paulem navštívíme Rio de Janeiro, Paříž, Řím a francouzskou Rivieru. Paul vede vyšetřování , vyslýchá očité svědky - hvězdy filmů a otcovy osobní přátele, zpovídá svého "papá". Odhaluje okamžiky, které by jinak zůstaly tajemstvím. (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (109)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem se v poslední době na něco těšil, tak to byl právě tento dokument. Jean - Paul byl pro mě vždy hercem číslo jedna, vynikající herec, krásný člověk. Dokument sestříhaný z těch nejlepších kousků jeho hvězdné kariéry, ale i těch méně známých momentů, doplněný o názory jeho samotného a přátel, kolegů ... doprovázený jedním z nejbližších lidí v jeho životě. Opravdu krásná podívaná. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Velká část mého dospívajícího života byla spojena s filmy Jeana-Paula Belmonda... jeho charismatický a energický styl hraní mi vždy imponoval, především ve výborných komediích, ale také v několika vážných filmech. Proto jsem si nemohl nechat ujít tento dokument shrnující jeho filmový život. Dokument je to poněkud zvláštní, řekl bych typicky francouzský, plný humoru, který není vtipný, narážek na nezřízený život, zcela jasných názorů na cokoli a spousty podivných gest... et voilà, Francouze sice moc rád nemám, ale každý rozhovor z tohoto dokumentu mi asi kvůli pěkné atmosféře připadal kouzelný. Šlo především o vzdání holdu velkému francouzskému herci a z toho také plyne spíše oslavný obsah, ale zaznělo i pár zajímavých informací (třeba o tom, který můj další oblíbený film inspiroval Muž z Ria). A co víc, přesvědčil jsem se, že postavy z jeho komedií a skutečný Jean-Paul jedno jsou... ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Pohodový dokument o cestování v kabrioletu po místech, kde Bebel natáčel svojě filmy. Jelikož Belmonda zpovídá jeho syn, tak je to asi otevřenější srdečnější rozhovor, ale já si krom lehce dojemného uspokojení odnesl z toho filmu tři věci: 1) Belmondo nikdy netočil v létě protože vždy chtěl být se svými dětmi - ten člověk jako člověku mne stoupl opravdu na maximum 2) ve filmu Muž z Ria, Belmondo doopravdy bojoval o život, když po laně přelézal mezi budovami a utrhl se pod ním vozík a on musel 15 minut se držet na laně ve výšce asi desátého patra než mu pomohli - ten člověk u mne stoupl i jako hrdina na maximum. 3) už jako malý kluk chodil do ateliéru ke svému tátovi sochaři, kde viděl ty spousty nahých modelek, tak už asi chápu tu jeho lásku k ženským ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Quelle aventure! Quelle aventure! 1) Všechno již řekli někteří moji předchůdci - Enšpígl*****, GilEstel*****, plechulka****, Mates Hradecky***. 2) Nelze nevidět, že film sám není ani tak dokument, jako spíš pocta syna slavnému a diváky milovanému otci. Životopisci se moc nedozvědí. Ale ten šarm, ten Belmondův šarm... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Řadím se k těm, kdo mají pro Jeana-Paula Belmonda odjakživa slabost a tento životopisný dokument považuji za moc pěkně zpracovaný, s láskou a obdivem připravený, prostor tu dostává vše, co bylo JPB blízké a důležité, tj. rodiče, sourozenci, děti, lásky, no a samozřejmě film, příhody z natáčení, kolegové a přátelé, divadlo.. Paul zaslouží pochvalu a Jean-Paul poděkování za ten obrovský kus poctivé práce, která tu s námi zůstává.. Odpočívejte v pokoji, rošťáku ♥ ()

Galerie (12)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama