Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

viky13 

všechny recenze uživatele

Takovýto film donutí snad každého pochybovat o zavedených názorech správného životního stylu a místo toho nám zasadí do hlavy brouka, který nás nutí přemýšlet o malichernosti a zbytečnosti všeho okolo nás. Podle mě byla první polovina (hlavně začátek) vynikající, jenže s druhou polovinou filmu už tvůrci zapadli do známých kolejí akčního/válečného/romantického standardu. ()

xylofonka 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nechce věřit, že by se do sebe ti dva zamilovali v klidném prostředí. Ale právě vyhrocenost světových krizí, která pohání jejich zoufalý vztah kupředu, jako by si jen potřebovali uvědomit, že jsou živí, je to, co pohání kupředu i celý film. Je potřeba si uvědomit, že na světě existují lidé připravení položit život za pytel mouky. Kéž by jich bylo víc. ()

Hollister 

všechny recenze uživatele

Na nevěrohoudnou Jolie se vůbec nedá dívat. Námět filmu by zasloužil reálnější zpracování bez už nesčestněkrát použitých klišé. ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, u mě je to za 5*. Slušné drama, parádní výkony a příběh mě od začátku do konce nepustil, jezdil mi s emocema jak na horský dráze a popravdě, když už lovestory, tak na takovymhle pozadí.. ;) ()

Ivuska91 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme som sa bohužiaľ nudila a dosť.. Nick so Sarah sa mi k sebe vôbec nehodili. A tiež ten film nie je taký starý, ako sa mi zdal. 2 hviezdičky dávam už len kvôli smutným scénam, kde nám režisér ukázal ako žijú chudobní, hladujúci a zomierajúci ľudia v Kambodži, Etiópii... Skutočne smutný námet, s ktorým sa ale režisér mohol pohrať trošku inak. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Film věnovaný humanitárním pracovníkům a k tomu řádně ocukrovaný. Takže s Angelinou Jolie zachráníme svět. 50% ()

Gandalf.T 

všechny recenze uživatele

Dva výborní herci v humanitárním filmu, který se opravdu nepovedl. Tak mnoho laciných citů jsem už dlouho neviděl. Už od začátku je jasné kam se bude příběh odvíjet. A do toho všeho hraje zatraceně nudná hudba. 50% ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Dávám 4* za konec který jsem nečekal. A za podle mě dokonale ztvárněného rudého khméra. Jinak je to spíše průměrné dílo o tom jak je tenhle svět na hovno... ()

Riverin 

všechny recenze uživatele

Svedomie mi nedovolí aby som dala menej ako 4*. Začiatok bol úžasný, ale postupne sa to bohužiaľ zvrhlo na sentimentálnu romantiku. Hlavnej dvojici to tiež nejako nefungovalo, ale nájsť Angeline vhodného partnera tiež nie je ľahké. Je jasné prečo si Angelina vybrala tento film (a preto čo robí si ju vážim), ale ona je taká krásna že nikdy neviem či je dobrá herečka alebo nie (ak ma chápete:). Hranice zlomu nie je dokonalý film, ale i tak má väčšiu dušu ako iné kritikmi vynachválené. ()

Cid 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je naplněn bolestí, citem a zlobou. Po dlouhé době film, na jehož obsah hned tak nezapomenu a který mi zase připoměl, že nejsme na tom světě úplně sami se svými problémy.75% filmu bych ohodnotil 5 *, nicméně podle mě až násilná snaha o dramatický a za každou cenu vyhrocený závěr, sráží film o třídu dolů. ()

Petrik82 

všechny recenze uživatele

Možno sa to niekomu bude zdat nadhodnotene..je to tak na tri a pol...Dej nieje jednotvárny, prostredie sa mení, trochu prisladený koniec nekoresponduje s celkovým dojmom s prvej polovice filmu...námet a scenar presne za tri...Ale opat excelentny Clive Owen proste dokáže presvedčit a zdvihnut kvalitu akehokolvek snímku.. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Tak nějak napůl cesty. Něco mi připomínalo, že tohle už tady bylo ... a to mi v celku kazilo dojem z celého filmu. Afrika, bída, děti, láska ... ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Film ve mně vzbudil pouze antipatie. Rozhodně jsem nepocítil lítost ani touhu adoptovat vyhublého černouška s velkou hlavou. Jediné co jsem pociťoval bylo znechucení vůči autorům a "kladným hrdinům" Hranice zlomu. ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Tak som to videla po rokoch kdesi na RTL, či SAT? Ani nemecký dabing nepomohol, je to len priemer. Smola tohto filmu je, že sa tvári veľmi vážne, nesie ooooobrovsky dôležité posolstvo, je to skrátka film, ktorý musíme všetci vidieť a blablabla....Zistila som, že ja teda naozaj nemusím, mohla som radšej 2 hodiny chytať lelkov. Neviem, či je to Angelininým oným.....herectvom, alebo blbým scenárom, ale ten film je akýsi fádny, chladný, nevzbudzuje žiadne emócie, dojatie, zdesenie. Nič, nula. je to len ďalšia reklama na Angelinu a jej veľké pery a srdce. ()

Reklama

Reklama