Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tématicky velmi zajímavé drama, které se tak trochu nešťastně utápí v šablonovitém ději a zbytečném sentimentu. Filmu nechybí silné scény (dítě s granátem, Rudí Khmérové, sup a dítě... ), ale problém je v tom, že jakmile skončí, následují většinou dlouhé pohledy na drsného Clivea a Angelinu s trochu úsměvnou ofinkou a všechno je v tu ránu ztraceno. Campbell odvedl solidní práci, ale ty dvě hodiny stopáže bych přeci jen trochu zkrátil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka veľmi pôsobivá a fascinujúca. Som veľkým zástancom americkej produkcie, pretože som presvedčený o tom, že americkí tvorcovia dokážu natočiť a to komerčne veľmi úspešnú, akúkoľvek tému. A to napriek všetkým tým odporcom, ktorí americkú kinematografiu hania. Nesklamal ma v žiadnom prípade ani tento film. Je len ďalším dôkazom toho, že jeho tvorcovia dokážu divákovi "naliať" do duše toľko veľa bolesti a utrpenia, biedy, choroby a to v dnešnom "našom" civilizovanom svete, kedy drvivá väčšina z nás nevie nájsť a doceniť ľudské a životné hodnoty. ()

Reklama

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Ten film by měl navíc... Pustila jsem si ho, protože mě zaujala anotace... Po deseti minutách jsem zjistila, že už jsem ho vlastně viděla. A nepamatovala si konec. Z toho vyplývá, že mě napoprvé nezaujal. A ani napodruhé se mu to nepodařilo. Po slušném úvodu, kde si každý musí sáhnout do svědomí a zamyslet se nad "třetím světem" a tím, v jakém luxusu si i přes nářky žijeme, sešup do průměru... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Moc hezky udělaný film. Měla jsem dojem, že ani toho patosu a klišé, zde tak často diskutovaných, jsem příliš mnoho nepostřehla. Scénář a dialogy mě oslovily a nějaké ty patetické momenty mě zcela míjely. Nechala jsem se tak s příjemným pocitem unášet kvalitně zpracovaným filmem. Délka dvou hodin byla přesně dostačující, děj se zdlouhavě nevlekl. Uběhl rychle, zajímal mě, a až na pár chybiček jsem nenašla mnoho, co bych vytknula. Angelina Jolie zastává tu "krásnou" část filmu a do role dámy z vyšších kruhů, spokojeně, avšak stereotypně žijící s hodným mužem, dobře pasovala. Clive Owen coby přímý a ostřílený doktor se zase postaral o výbornou hereckou stránku, do které opět zkušeně zapojil své charisma. Hranice zlomu se mi líbila a kdyby se mě někdo zeptal na kritiku, nejspíše bych nedokázala odpovědět. ()

system 

všechny recenze uživatele

Problemem snimku neni ani tak, ze se odehrava ve valkou zmitanych zemich, ale to, ze dramaticke sceny, ktere se snazi vyvolat v lidech soucit jsou proste k smichu (vrcholem je scena kdy Angelina skope Owena). Pokud ovsem chcete zbalit nejakou buchtu s velkym humanistickym citenim, je to pro vas volby cislo jedna:-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Londýna a kanadského Quebecu aj na exotických miestach v Namíbii či Thajsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama