Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čistých 60%. Je to taková naprosto jednoduchá jednohubka. Po prvních cca 15 minutách je jasné, o co jde. Cca 30 minut je celkem nudných a docela se to vleče. Zbytek filmu ale chytne tempo, pořád se něco děje a utíká to. Nicméně, chybí v tom jakási jiskra a napětí. Film v podstatě plyne, ale nevzbudil ve mě jakýkoliv zájem či emoce. Myslím, že nápad je to celkem dobrý, ale zpracování je takové moc ploché a televizní. Pojmout to jinak, mohl by to být dobrý thriller. Takhle je to film na jedno kouknutí. Howgh! ()

BLabaKAn 

všechny recenze uživatele

Washington mě opět nezklamal. Ze začatku filmu se nic moc neděje, ale pak.... Pak se ocitne policejní šéfik malého městečka docela v pěkným průseru:(.Manželka chce rozvod. Ale šéfik si z toho nic moc nedělal a chodil šrákat potají jednu pěknou, zadanou čokoládovou dívku a pak se dozví, že má rakovinu. Čoko dívka má ale pojistku, tak proč si někam nevyrazit a pobavit se jej když ji zbývá pět - šest měsíců života. A on k ní přijde s nabídkou ať, že jedou do Švycar. A večer ať je u něj v nějakou určitou dobu, samozřejmě kufr zbalenej, ale dívka nikde. Jede očekovat barák, kde bydlí a taky nic. Přijede domů a druhej den jede k baráku, kterej byl v plamenech. Všichni si myslí že manželé uhořeli a že to na ně někod nastražil. V tu chvili se objeví šéfika manželka, která začne vyšetřovat případ se šéfikem. Šefík postupem času zjišťuje, že např. neměla rakovinu že je hold všechno jinak než se zdálo a že bude mít co dělat aby všechno nějak dal do kupy a nepřišla na něj manželka, že údajně s mrtvou něco měl. A fakt se mu to dařilo, i když jen tak tak ale dařilo. A to se mi právě na filmu líbilo nejvíc, všechno nějak dobře obejít a rozluštit záhadu, která je poněkud docela dobře zamotaná. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh, kde trnete společně s hlavním představitelem, kdy, kde co a jak se v příští minutě stane. Svižné tempo tohoto příběhu je největší plus celého filmu, a dokazuje, že není potřeba velkých scén, pro dobrý a napínavý zážitek. Pravdou je, že mě trošičku zklamalo české znění na DVD, pan Jarý se na Denzela Washingtona nehodí. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Ve stylu románů Jamese Mallahana Caina: erotika, násilí a muž zahnaný do kouta. Od začátku se vrší jeden problém za druhým, vše se řeší za pochodu, to nejdůležitější samozřejmě v posledních sekundách, a něco se ani nevyřeší. Hodně napětí, ale také (na solidně se tvářící thriller) nějak moc náhod. 60%. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Naložená Tatrovka - chvíľu to trvalo, kým sa to rozbehlo, ale potom sa to celkom slušne valilo a valilo. Teda to celkom svižné tempo si dokáže udržať pozornosť diváka (takmer) až do konca, napriek tomu, že ide o klasický, predvídateľný príbeh. Jediné, čo ma prekvapilo bol ten úplne, ale úplne zbytočný a zbabraný záver. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Hotelový úředník se jmenuje Neal Moritz, což je jméno jednoho z producentů filmu. (imro)
  • Během prvního víkendu (3. – 5. 10. 2003) nasbírala Presumpce viny 16,2 mil. dolarů a celkově si z kin odnesla téměř 41 milionů. (imro)

Reklama

Reklama