Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola první: Klub Hellfire (S04E01)

(epizoda)
  • USA Chapter One: The Hellfire Club

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zimomriavkový pocit je späť... Po slabšej trojke nám dorazila očakávaná štvrtá séria. Priniesla so sebou nové postavy ako úžasný Eddie, Johnatanov kamarát a aj nový záporák, z ktorého mi stoja chlpy. Trochu mi vadia scénky kde je El šikanovaná (pretože mi to pripomína klasické americké školské klišé - je tu jedna populárna dievčina, ktorá znepríjemňuje život tej menej populárnej dievčine), vadia mi ešte basketbalové scény, kde opäť naše staré známe klišé (kapitán týmu chodí si hlavnou roztlieskavačkou). Ale tak napriek tomu že zväčšia prvé časti bývajú n nič, tak mňa prvá časť zaujala. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Opäť sa po nijakej dobe vraciame do Hawkinsu aby sme sa pozreli ako sa darí starým známi ale aj novým tváram. Chalani a baby trocha vyrástli a ocitáme sa na strednej škole, ktorá je plná kráľov plesu a roztlieskavačiek a samozrejme lepšiemu prístupu drog aj keď našich hrdinov zaujíma iba Dungeons & Dragons. El je na druhej strane dosť neobľúbená a nemá sa proti šikane ako brániť. Z Willa sa pekne po Netflixovsku stáva gay. Steve a Robin najlepšia dvojica má zatiaľ prekvapivo málo priestoru. Nancy a Jonathan sú odlúčený a tak ich láska naberá strmí spád do priepasti. Prevedenie: Prvá polovica pilotu štvrtej série je vlastne intro, ktoré nám ukazuje kam sa jednotlivé charaktery vo svojich životoch posunuli. Nie, že by nás to nijako moc zaujímalo ale aspoň sa dá hrať neskôr celkom dobre na city. Druhá polovica je už to na čo divák tejto série čaká a to je vynikajúca atmosféra 80s a prekvapivo úchvatný Evil Zombie AKA hlavný záporák. 85% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dalšího pokračování jsem měl samozřejmě obavy. Řekl bych oprávněně, neboť Netflix v poslední době zmrví na co jen sáhne. Naštěstí se zatím zdá, že seriál stále neopustilo někdejší kouzlo a drží si poměrně vysokou úroveň. I když byl úvod tak trochu zdlouhavý, nevím jak vy, ale já opětovné seznámení s hlavními představiteli rozhodně potřeboval. Proto je skvělé, že se dílo může i nadále pyšnit velice poutavým způsobem vyprávění, což se obzvláště v těchto nezáživnějších částech skutečně hodí. Takto zdařilý úvod série mne nakonec nasměroval k té čtvrté hvězdě, neboť ačkoli první epizoda nebyla nijak zvlášť nabitá, uteklo to jako voda a už se nemohu dočkat přídavku. Kvalitu následně potvrzují i překvapivě dobré hororové prvky. Tak snad ani ten zbytek nebude k zahození. 79% PS: Všechnu tu teatrálnost ohledně průběhu basketu a D&D si mohli odpustit a považuji průběh obou zápasů za nejslabší část epizody. ()

Mejras5 

všechny recenze uživatele

Dost pomalý a celkem nudný start, ve kterém většina postav nic nedělá a jsou zde jen kvůli tomu, že byly v předchozích sériích, viz. Nancy, Robin, Will nebo Jonathan. Jasný člověk by mohl říct, že jde jen o první epizodu a časem se to vše rozjede ale pokud má stopáž hodinu a čtvrt a hromadu známých postav, tak mi přijde škoda ztrácet čas sledováním srdceryvného projevu kapitána basketbalového týmu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podareny uvod s "uradovanim" 11ky v labakoch v 1979tom, to trosicku naladi. Ale len, kym sa vratime do "sucasnosti", kedy nas decka uz navstevuju strednu skolu a moju klasicke "mindraky", nastastie s komedialnym nadychom. Nebyt "babkariny" v zavere, ani by sme netusili, ze jeden zo zanrov je mystery. Slabota. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Ve 28. minutě, když jde Eleven (Millie Bobby Brown) po školní chodbě, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Running Up That Hill (A Deal with God)“ od anglické zpěvačky a skladatelky Kate Bush, která vyšla na jejím pátém albu nazvaném „Hounds of Love“, které vyšlo v roce 1985. (Trajektt)

Reklama

Reklama