Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (297)

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"It's time..." Byly to neuvěřitelně dlouhé tři roky. Ale nakonec jsem se dočkal pokračování svého oblíbeného seriálu. A víte co? Zase je to další perfektní bonbónek! Nevím, jak to bratři Dufferové dělají, ale jejich scénáře mají atmosféru, nostalgii, šťávu, šmrnc a i emoce. Čtvrtá řada je dosud nejtemnější. Hrdinové jsou starší a je vidět, že celý příběh jde do finále. Každý začátek, má konec a u Stranger Things je o to hustčí, jak s poměrně málo epizodami mohli dojít, tak moc daleko. Je to už fenomén, který boří rekordy. Navíc pronikl do komiksů i knížek. Svět Upside Down je prostě sexy. Nejvíc jsou ale herci. Stranger Things má nejlepší obsazení ze všech seriálů, co jsem aktuálně sledoval. Napsal jsem to k první sezóně a platí to i u čtvrté. I tuhle sezónu jsem si naprosto užil a je vidět, že tvůrci gradovat umí. Celá série je neuvěřitelně epická a neustále šlape do pedálů. Už to není jedno monstrum v lesích s ztracený Will. Přátelé z Hawkinsu stojí proti nejsilnější nepříteli, kterého dosud potkali. Ten zabijí velmi brutálním způsobem náhodné kamarády. Klub Hellfire, tak musí do zbraně a varovat ostatní kamarády v Kalifornii. Vecna se totiž blíží. Všechny epizody jsem si užil, i když bych preferoval stejnou stopáž a raději více dílů. Přesto je ST4 nejlepší seriálovou událostí. Zase se jí to povedlo! Těšing na Pětku může začít! (97 %) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší fenomén Netflixu i současné doby, který zažívá obdobný hype jako Game of Thrones či Hra na Oliheň je opět parádní retro hororovou podívanou, které se vyloženě něco vytýká velmi těžko. Bratři Dufferové jsou šikovní a Stranger Things se už teď řadí mezi nejlépe hodnocené hororové seriály vůbec. 4. série přinesla zajímavého záporáka Vecna - chválím nepříjemný vzhled i originální způsob zabíjení ( lámání kostí ve vzduchu působilo parádně) a líbil se mi i jeho background a plán. Z nových postav zaujme Eddie, který potěší fanoušky Metalové muziky a Jason, který si zahrál lidského teen záporáka. Rozhodně zaujme rozdělení děje do několik linek ( podobně to bylo i v GOT), kde některé jsou méně zajímavé ( Winona Ryder mě moc nebaví a Will i Mike až na emotivní scénu v autě, měli také slabší příběhovou linii), ovšem linie s EL je opět perfektní a konečně získává zpátky schopnosti ( to mi vadilo na předešlé sérii) a nejlepší je bez debat linka s Hooperem - Kamčatka, Aljaška, demogorgon. dialogy, akce, strhující atmosféra- tam bylo naprosto vše v hojné míře. Na Stranger Things mě baví velký rozpočet a spousta odkazů na starší horory, fakt, že se celá série nese v duchu Noční můry z Elm Street je toho vzorným příkladem a o nádechu Lovecrafta ani nemluvím. Uvidíme, jak si tvůrci poradí s finální 5.sérii, ale vše je v dobrých rukou a věřím, že dostanem důstojné zakončení další velké éry. 8.5/10. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice 5 hvězd s hodně odřenýma ušima, ale stále 5. Záporák je super, atmosféra taky. Přibylo krve, smrti a vydloubaných očí. Děti trochu povyrostly, takže pryč je naivita a přichází vyznávání lásky, což je to nejnesnesitelnější, co v této sérii je. V závěsu je zbytečná natahovanost - hlavně ruská linka a poslední díl. Poslední díl je jinak našlapaný a samotný závěr dokonale naladí na poslední sérii. ST opět pobavil, ale chce to do příště odstranit zbytečné chyby, jinak se to Dufferům vymkne z rukou. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je nad slunce jasné, že seriál Stranger Things se stal za těch několik sezón naprostým fenoménem. Vydělal spoustu peněz a tak jsem se nakonec zas až tak moc nedivil, že natočili tohle další pokračování. A jak jsem v předchozích dával víc, než bylo zdrávo, tady zůstanu nohama pěkně při zemi. Je to pořád hodně dobré, ale přece jen tam malý kousek chybí. Vlastně pořád stejný, nebo podobný muster. Padouch, El, parta ostatních dětí a tak to jde s malými odbočkami od první série pořád dokola. Neříkám, že mě to nebaví, jen mě to nedokáže udržet v takové pozornosti, jako v prvních dvou řadách. Takže upřímně doufám, že ta příští bude už nadobro poslední, protože odcházet se má prý v nejlepším. A to si tady nejsem ale vůbec jist. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Délkou maximálně táhlé, ale zároveň i velice záživné. Čtvrtá série si vzala za úkol dát dohromady celou řadu různých dějových linek, což se jí daří krásně a s přehledem. Tentokrát tu máme hororovější sérii, zcela otevřeně reagující na osmdesátkový hit: Nightmare on Elm Street. Však i ten Robert Englund si zde zahrál epizodní roli. Padouch byl excelentní, hrdinům jsem fandil a tu a tam se ušklíbl nad pitomým nápadem či scénou. Všem ale kraluje zasedání občanů města, kde policii (jenž tuto schůzi svolala) vyruší jeden místní výrostek s protrženou hubou, který strhne pozornost na sebe a policie to ani nijak neřeší. Je to stejně tak pitomé, jako fakt, že tato dějová odbočka pak vyznívá do ztracena, zcela určitě na rozhodnutí samotných tvůrců. Tyto vady na kráse mi ve výsledku brání udělit čtvrté sérii lepší hodnocení, než pilotní sérii. Ve výsledku je to stejně na podobné kvalitativní úrovni. 90% ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Ve 39. minutě jde v pokoji zahlédnout plakát k filmu Čelisti (1975). (Duoscop)
  • Ve čtvrté sérii cestovali herci a štáb na více míst, než kdy předtím, aby natočili záběry s fiktivními místy města Hawkins, Kalifornií a Sovětským svazem znovu vytvořenými na různých místech v amerických státech Nové Mexiko a Georgie; jmenovitě to byla města Albuquerque, Los Lunas, Jackson a dále pak v litevském hlavním městě Vilnius, kde hlavní natáčení sovětské věznice probíhalo ve věznici Lukiskes. (Trajektt)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama