Reklama

Reklama

Lovci dinosaurů

  • USA A Sound of Thunder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný film Lovci dinosaurů, který je založen na krátké povídce mistra sci-fi žánru Raye Bradburyho, nás zavádí do nepříliš vzdálené budoucnosti, v níž se stalo cestování časem nejen samozřejmostí, ale také výnosným byznysem. Na schopnostech moderních technologií profituje zejména majitel monopolní společnosti Time Safari Inc. Charles Hatton (Ben Kingsley), jehož cestovní kancelář pořádá pro bohaté klienty exkluzivní lovecké expedice do prehistorického věku. Účastníkům expedicí, vedených zkušeným Dr. Travisem Ryerem (Edward Burns), je během výletů do minulosti dovoleno lovit a zabíjet vybrané pravěké živočichy za předpokladu, že budou dodržovat přísná pravidla, která jim brání zasáhnout do běhu evoluce. Po návratu z jedné problémové expedice si však Travis všimne několika významných změn a začíná mít podezření, že některý z členů výpravy stanovená pravidla porušil a změnil tak vývoj dějin. To se potvrdí v okamžiku, kdy se napříč New Yorkem převalí "evoluční vlna". Začíná se měnit vegetace, mizí lidé i celé budovy, objevují se nebezpeční, nikdy nevidění predátoři. Travis vyhledá Soniu Rand (Catherine McCormack), která moderní cestování v čase vynalezla a požádá ji o pomoc při hledání příčiny strašlivých změn. Pokud se jim nepodaří najít chybu před příchodem poslední "evoluční vlny", lidstvo navždy zmizí z povrchu naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

How to Bury Ray Bradbury.. Hyams uchopil do svých nenechavých pracek povídku z Kaleidoskopu, během úvodních dvaceti minut ji zprasil k obrazu svému a pak, jako přídavek pro masochistické fajnšmekry hltající produkty kanálu Syfy, přidal vědeckofantastickou nadstavbu, kterou nelze označit jinak, než Defekt motýlích křídel. Kdyby se autor Kozoroha 1 ocitl na sklonku devadesátých let rozmáčklý na něčí zablácené podrážce, evoluci kinematografie by to jistě nepoznamenalo.. Pane Kingsley, co mi to děláte? Že vy jste si před kývnutím na roli vzpomněl na citát muže, kterého jste kdysi ztvárnil? („Víra je určitým druhem šestého smyslu, který začne působit tehdy, když selže rozum.“).. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si ještě ty  zlatý časy, kdy na Nově každou sobotu večer běžely ty největší filmový hitovky anebo guilty pleasure břečky? Tohle je přesně jeden z těch případů. Ray Bradbury se určitě musí bezmála v hrobě obracet - takhle zmrvit nadčasovou sci-fi povídku je fakticky nevídaný umění. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ono by to v zásadě nebylo až tak špatné. Scénář sice pokulhává (místy docela fest), ale prvotní myšlenku se zničit nepodařilo a v některých momentech je cítit i určitá řemeslná zručnost, kterou Hyamsovi odepřít prostě nelze. V kombinaci s katastrofickým technickým zpracováním se ale z Lovců stává patlanina nejhrubšího zrna a koho už pak zajímá, že za to tvůrci dost možná ani pořádně nemůžou. Nakonec tedy ne zvrhle zábavné, ale spíše tak nějak podivně smutně bezradné... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem pochopila výraz šílenství či hrůzy, který má Ben Kingsley stále v očích. Vězte, že to nehrál. I pitomec by si musel uvědomit, k čemu se to upsal. Lovci dinosaurů nánosem pitomých dialogů a logických kiksů zadupali do země skvělý Bradburyho nápad, předvedli nulový herecký potenciál Eda Burnse (kdysi hrál v Zachraňte vojína Ryana, proboha) a ukázali, že i dnes se dají točit filmy s triky, za které by se snad styděl i Karel Zeman v padesátých letech. Ale neříkám, že občas se nezasmějete (scéna v metru je lahůdková). Jen mi tam chyběl souboj paviánodraka s mločí ženou... ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Ne že by šlo o úplně marný námět, ale u žádného jiného filmu jsem neměl takový pocit, že se dívám na počítačovou hru a ne film. Tu jsem ale nehrál, tak nemůžu srovnávat. Navíc herci jsou úplně prkenní, triky levné a emoce žádné. Možná je to moje chyba, že nemám rád béčkové filmy až na výjimky (Mortal Kombat), ale podle hodnocení se asi nemusím moc omlouvat. A občas to úsměvné až směšné je, to zas jo. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Když Kingsley na začátku jmenuje největší přelomy v dějinách lidstva, tak kromě Kolumba a Armstronga jmenuje i Brubakera na Marsu. Brubaker byla hlavní postava jednoho z nejlepších Hyamsových filmů Kozoroh 1, který pojednával o fiktivním přistání na Marsu. (Alex.89)
  • Film se točil v Praze během velké povodně roku 2002. (ČSFD)
  • Film s rozpočtom 80 miliónov amerických dolárov zarobil v kinách slabé dva. (Jello Biafra)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Reklama

Reklama