Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efety 10/10/// +rozhodně osobité charaktery, animace postav, zasazení děje do součastnosti, poučné pro děti a neurážející pro dospělé, a zmíním i potřebu vidět snímek znovu -snad hudební stránka proti ostatnímu neviniká, ale zase to není muzikál že?/// Na tento film jsem se vypravil se svými přáteli, jemu bude 12, jí bylo 10 a byl jsem mimojiné zvědav i na jejich reakce, zda se jim tato novinka zalíbí...No líbila se nejen jim, ale především i mě. Přestože mám animáky rád, zrovna nastává doba kdy dochází k záplavě těchto filmů a už není měsíce kdy by v kinech nebyl alespoň jediný. Film Za plotem však překvapil a to velmi. Originální dabing je výborný a ten český patří mezi nejpodařenější, dokonale se ke všem postavám hodí. A rovněž samotné postavy jsou různorodé, charaktery prokreslené a každá z postav plní svoji úlohu, žádná není tedy zbytečná a i třebas veverka Hammy mi přišla roztomilá, takovej křiženec mezi veverkou Kryserkou z Doby ledové a Supermanem :-) Příběh zde naleznete, i když je scénář předvidatelný, nevadí to. Spíše jsem měl z děje komplexní dojem, který nezahrnuje žádný zbytečnosti a je bez chyby. Pěkně to odsýpá a pořád se bavíte. Ještě se přiznám, že jsem se nesmál až tolik jak u Doby ledové 2, ale pravdou je, že tento fim nestojí jen na tom jediném, ale může se opírat o mnoho jiných věcí. Hudební stránka zde není až tak výrazná. Nakonec proberu animace. Jak animace lidí, tak hlavně zvířat(ek) je výborná, přirozená a především mě potěšilo zasazení tohoto filmíku do součastnosti, do prostředí, které je nám více či méně známé (zvířátka mají vlastní televizi, navzájem se fotí). Jo a taky nesmím zapomenout zmínit situace jako dobývání domu přes nastražené pasti nebo na to kouzelné love story mezi kocourem a ... a to už nebudu prozrazovat./// Celkem 94%/// Podruhé viděno na DVD 18.4.2009 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jen lehounce nadprůměrný animák, který má dobrou vizi ohledně střetu přírody (myšleno zvířátek) s konzumní společností, nicméně není schopen tento námět dostatečně využít a tradiční zápletka, kdy jeden vůdce nahradí druhého, neoplývá zrovna originalitou. Pro děti si myslím ucházející zábava, pro mě jako dospělýho nic extra. Jsou mnohem lepší animáky. 60% ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Půvabná podívaná z dílny DreamWorks, u které je vždycky znát, že dělá do her, animace jsou výborné, ale nikdy mně nedovedou vtáhnout, si potom sám připadám jako za plotem, kromě Shreka. Nerad to dělám, aleve srovnávání s Pixarem se neubráním. Tem mě vždycky ohromí animací, dojme příběhem a vždycky cítím, že ta odvedená práce byla dělána s láskou! U ostatních společností už to tak valné není, jsou možná víc humorné a směsice gegů je obsáhlejší, stylověji nadabované (kde je Carell, tam to frčí), ale příběhově slabší. I přesto celkem spokojenost, ale jde vidět, že FreamWorks hraje a game of chance. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s lesní zvěřinou a jedním tlustým hubičem v akci. Film vznikal ve studiu Dreamworks, kde mimochodem vznikl i Shrek a na filmu je to i vidět. Přišlo mi, že některé postavičky mají podobné grimasy s Kocourem v Botách ze Shreka. Možná, možná ne. I přesto je to velmi zdařilý film, který pobaví nejen děti. A ten konec...veverka se napije energydrinku....:DD Škoda toho, že je film tak krátky mohlo to být o trochu delší. --- Pusťte mě dovnitř!! – Ne, proužkovaný šarlatáne ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nechápu vás ostatní, podle mě se tento rádoby vtipný snímek pouze veze na úspěšnosti ostatních děl, je tu pár vtípků, dabing je též z řady kvalitních. Jen se nemůžu zbavit pocitu že to všechno už tu bylo a v lepším provedení. Například veverka zde a v Karcoolce (tam byla lepší). Možná proto že jsem Karcoolku viděl první, ale když si animáče kradou i charaktery, tak je trochu problém u scénáristů řekl bych... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Tiger je perzská mačka, a preto bol za jeho dabéra zvolený Omid Djalili, ktorý je iránskeho pôvodu. (vander19)
  • Možnost propůjčit hlas některému ze zvířátek odmítl mimo jiné i Gene Wilder. (imro)
  • Adaptace známého komiksového stripu vydělala během prvního severoamerického víkendu (19.–21. 5. 2006) 38,4 mil. amerických dolarů. Celkový hrubý výdělek v domovských kinech nakonec byl 155 milionů, ten celosvětový pak 339,8 mil. (imro)

Reklama

Reklama