Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (174)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bobby Garfield se vrací do míst, kde prožil celé své dětství s přáteli Sullym a Carol. Také nachází dům ve kterém žil, a osvěžuje si příběh tajemného nájemníka, který nějaký čas v jejich domě bydlel. Ted Brautigen (Anthony Hopkins) se za těch pár měsíců stihl Bobbymu stát - pokud ne téměř otcem - tak velmi dobrým přítelem... Film by byl docela fajn, kdybych - bohužel - již dříve nečetl knižní předlohu Stephena Kinga (mimochodem jedna z mála, které nejsou hororové). Film bohužel zpracovává jen první část knihy, ostatní okázale ignoruje (možná čekal Hicks na přijetí tohoto filmu veřejností a kritikou, a pak by případně zbytek dotočil jako pokračování?). Na druhé straně musím uznat, že se Hicksovi podařilo docela dobře zvolit obsazení jak Teda Brautigena - Anthony Hopkinsem, tak i mladého Bobbyho Antonem Yelchinem. A jako plýtvání hereckým talentem bych nazval obsazení Davida Morseho do role "staršího" Bobbyho... ()

Rover 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Mychael Danna - jedna z horších filmových hudeb, hrozně nudná a nicneříkající. Ovšem to podobné se dá říct o filmu samotném - vztah starého muže a chlapce je nastíněn příliš nepřesvědčive a rychle, vadil mi také překlad záporáků jako nízcí muži, daleko lepší je překlad v knize - ničemní muži. Jedním z plusů byli rozhodně dětští herci, ti byli vybraní vskutku skvěle. Z filmu se úplně vytratila nadpřirozená atmosféra tolik obdivovaná v Kingově předloze. Rovněž konec byl pokažený, úplně vypadla paralela s Temnou věží a bořitely... ach, chudák King, kdo nezná jeho knížky, musí si myslet, že je úplně blbej ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Silně atmosférický - a taky OSOBNÍ příběh, ozvláštněný trochou paranormality. Možná je to jen můj osobní dojem, ale jakoby - pohlcený melancholií - vyprávěl v první řadě o pomíjivosti života … a prchavých okamžicích, které se s každým dnem ztrácejí v propadlišti času ... spolu s opravdovým klukovským a holčičím přátelstvím … i s prvními láskami, které snad měly kdysi šanci stát se celoživotními. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Tento film měl předpoklady k tomu, aby byl opravdu krásný. Bohužel, výsledek zůstal někde na půli cesty a těžko říct, proč. Nevím jestli Kingova knižní předloha byla sama o sobě výrazně slabší, nebo jestli pochybyl režisér a hlavně scénárista, ale každopádně je viditelné, že vyprávění je příliš táhlé a opravdové okouzlení příběhem tak přichází až v samotném závěru.Škoda... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Výborný film u kterého mi nakonec ani moc nevadilo,že absolutně vynechává hl.důvod,proč jsem si pořídil předlohu,a tím jest,provázanost s jistou Temnou Věží,páč Teda Brautigana honí Ničemní muži ve žlutých pláštích=služebníci Karmínového krále. To jen tak pro zajímavost. Byla by lahůdka vidět Anthonyho Hopkinse v adaptaci Temné Věže VII,kde osobně vystupuje jeho filmová postava a vypráví Rolandovi a spol.o jistém Bobbym Garfieldovi.:-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Vyprávění Teda o fotbalovém zápase je slovo od slova převzaté od autora scénáře Williama Goldmana, který tento mač viděl na vlastní oči. (Othello)
  • Scéna, kdy se Bobby hádá se svou matkou, protože udala Teda, byla přepsána na přání Antona Yelchina. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama