Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Jack Cates zasahuje u benzinové pumpy, přičemž dojde k zastřelení jednoho muže a nakonec k výbuchu celé čerpací stanice. Musí se pak zodpovídat před komisí a hrozí mu vězení. Pravda může vyjít na povrch, pokud se mu podaří najít drogového bosse Eismana, a tak se okamžitě pouští do pátrání. Navštíví ve vězení Reggieho, který byl s Eismanem zapleten, a snaží se ho přesvědčit ke spolupráci. Marně. Po propuštění však Reggie usoudí, že bude rozumné spojit s Jackem síly, protože na něj čekají najatí zabijáci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

nash. 

všechny recenze uživatele

Murphy předvádí, že je hvězda a Nolte se snaží tak moc až občas ujede a přehrává. Jinak je to pokračování, které sice neotráví, ale taky ničím neobohatí. Prostě proklouzne obrazovkou, předvede několik vtípků, trochu průměrné akce a nepříliš poutavou historku, která bude z vaší paměti stornována mnohem dřív než v zákonné lhůtě třiceti dnů. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Podle názorů zdejší "elity" jsem byl zvědav na Murphyho starou školu, která je prý lepší než to, co předvádí v komediích 90. let. Pokud použiju stejnou terminologii období jeho tvorby, tak musím konstatovat, že to zase o tolik lepší není, ale je to zřejmě tím, že se Murphy dostal do 90. let a chce točit své culící se komedie, které mi mimochodem vůbec nevadí. Tohle se dalo přežít, několik dobrých hlášek a originální akční scény mě dokázali udržet u televize. ()

Reklama

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Po aktuálním shlédnutí musím přidat hvězdy. Film se nesnaží být novátorským, naopak žije ze zavedených klišé akčních buddy movies. CO ovšem musím vyzdvihnout, je snaha o zakomponování problému zkorumpovanosti a zkorumpovatelnosti policie. Eddie Murphy, tehdy ještě herec, se pro roli Reggieho narodil Walter Hill zaslouží poklonu za natočení starosvětského filmu, který klade důraz na hrdiny a ne na počítačový vizuál. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....i pokračovanie malo úroveň-vtipné,svižné tempo a s prekvapivým záverom....E.M. a N.N. ako dvojka opäť výborný...škoda,že nenatočili aj "nejakých iných 48 hodín".....moje prekvapenie,že slovenský dabing sa mi páčil viac-v tom českom ten odporný "všetkodabujúci" Miroslav Saic - až uši trhá.......žiaľ škoda,že takýchto filmov nie je viac ......... môj koment č.: 1500 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cates coby policejní drsňák s pár kilečky navíc a k němu černý mlynář Hammond, co jen mele, mele a mele - jak říká plakát, hoši jsou zpátky ve městě.. S přehledem natočená akce, princové vedlejších rolí podobných kousků (Brion James, Ed O´Ross), Hornerovy fujary (nebo co to je) z Komanda a viditelné zjizvení Hillova díla brutálním sestříháním pár dnů před premiérou. Přes to všechno nesmírně oceňuji, že další Další dva dny byly producenty vyškrtnuty z kalendáře a ten zloděj zapalovačů konečně zavře hubu.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Producenti uvažovali o natáčaní ďalšieho pokračovania, no to sa nikdy neuskutočnilo. (m.a.t.o.)
  • Nicka Nolteho možno vo filme vidieť s pár kilogramami naviac, čo u neho nie je zvykom. Hmotnosť musel nabrať kvôli úlohe v snímke Q & A (1990) a keďže medzi natáčaním oboch filmov bola iba malá časová medzera, nestihol schudnúť. (m.a.t.o.)
  • Film měl původní délku 145 minut, poté ho zkrátili na 120 minut a nakonec ještě o dalších 25 minut. Z filmu tak úplně zmizela postava policejního šéfa Hadena (Frank McRae), který je vidět jen v pozadí scény z policejní stanice. Ben (Brion James) má znatelně menší prostor. James krátce před uvedením filmu do kin neskrýval rozčarování a, i když není jisté, jestli to byl tento jediný důvod, jedná se o jeho poslední spolupráci s režisérem Walterem Hillem. (Fenk)

Reklama

Reklama