Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Jack Cates zasahuje u benzinové pumpy, přičemž dojde k zastřelení jednoho muže a nakonec k výbuchu celé čerpací stanice. Musí se pak zodpovídat před komisí a hrozí mu vězení. Pravda může vyjít na povrch, pokud se mu podaří najít drogového bosse Eismana, a tak se okamžitě pouští do pátrání. Navštíví ve vězení Reggieho, který byl s Eismanem zapleten, a snaží se ho přesvědčit ke spolupráci. Marně. Po propuštění však Reggie usoudí, že bude rozumné spojit s Jackem síly, protože na něj čekají najatí zabijáci... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Film měl původní délku 145 minut, poté ho zkrátili na 120 minut a nakonec ještě o dalších 25 minut. Z filmu tak úplně zmizela postava policejního šéfa Hadena (Frank McRae), který je vidět jen v pozadí scény z policejní stanice. Ben (Brion James) má znatelně menší prostor. James krátce před uvedením filmu do kin neskrýval rozčarování a, i když není jisté, jestli to byl tento jediný důvod, jedná se o jeho poslední spolupráci s režisérem Walterem Hillem. (Fenk)
  • Natáčalo sa od 3. januára do 18. apríla 1990 v Kalifornii a Nevade. (m.a.t.o.)
  • Pero s vyzliekajúcou sa ženou, s ktorým sa Cates (Nolte) hrá, sa objavilo aj v inom filme Waltera Hilla, Extrémny predsudok (1987). (m.a.t.o.)
  • Producenti uvažovali o natáčaní ďalšieho pokračovania, no to sa nikdy neuskutočnilo. (m.a.t.o.)
  • Nicka Nolteho možno vo filme vidieť s pár kilogramami naviac, čo u neho nie je zvykom. Hmotnosť musel nabrať kvôli úlohe v snímke Q & A (1990) a keďže medzi natáčaním oboch filmov bola iba malá časová medzera, nestihol schudnúť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama