Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant West (Samuel Jackson) dostal za úkol trénovat v obtížných podmínkách panamského deštného pralesa speciální jednotku o šesti mužích. Čtyři vojáci jsou brutálně zabiti, jeden zraněn a šestý se stává hlavním podezřelým. Jak ke zločinům došlo? A proč? Vyšetřování se ujímá důstojnice(Connie Nielsen) a pomoci jí má bývalý ranger, svérázný Hardy (John Travolta). Dvě verze případu se proplétají se spoustou nevyjasněných okolností. Nic nedává smysl a řešení je stále v nedohlednu... Thriller Zelené peklo vytvořil tandem scénáristy Jamese Vanderbilta a režiséra Johna McTiernana (Smrtonosná past, Aféra Thomase Crowna). Jejich záměrem bylo podnítit zvědavost a dát divákovi až do poslední chvíle příležitost k vlastnímu názoru na rozuzlení. Něco vidíme na plátně a něco se ještě uvnitř filmového příběhu skrývá. Je tu řada otázek bez přímých odpovědí. Přitažlivým prvkem - kromě této hry na pravdu - je i obsazení hlavního představitele, drsného chlápka s nohama na stole. Není to nikdo jiný než hvězdná stálice a král hollywoodských comebacků John Travolta (Generálova dcera, Tenká červená linie). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl Zelené peklo poprvé, rozbolela mě z něj hlava a naprosto jsem nepochopil veškeré zvraty a pointy. Když běželo pak Zelené peklo v televizi, rozhodl jsem se absolvovat prodírání se džunglí scénáristických kliček znovu, protože jsem byl zvědavý, zda mi to tentokrát (když už trochu vím) dá smyl (mimochodem, nechat Travoltu dabovat Petrem Rychlým je jeden z nejujetějších nápadů posledních let). Ano, ty jednotlivé střípky jsem do sebe nakonec jakžtakž poskládal, nicméně to nic nemění na tom, že jsou tam pořád podstatná dějová "ale", nemluvě o špatném zpracování (tak komplikovaný děj by klidně mohl mít dvě hodiny a ne usmolených 98 minut). Jiskření mezi Nielsenovou a Travoltou je zdaleka to nejlepší, co Zelené peklo má... ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zelené peklo jsem viděl třikrát a pochopil nulakrát... "Definujte logické lapsusy ve filmu". Pokud Vás někdo bude otravovat takovou otázkou poukažte na Zelené peklo. Protože tvůrce tohohle kousku je buď naprosto geniální nebo blázen. Poznání, že něco není v pořádku nastane po ucházející první polovině a ke konci už není úniku, zvrat za zvratem. Kdybych mluvil o návaznostech, tak můžu jen říct, že třetí zvrat úplně popíral zvrat druhý, který nenavazoval na děj a závěrečný zvrat popíral film samotný. Při té vší smůle nevyzní solidní Travolta a McTiernan zvládající přinejmenším rutinu. Nakonec zvítězí úsměv na rtech... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +napětí, dobrá atmosféra -složitý děj, velká porce nudy/// Už od doby kdy tento film bežel v kině jsem věděl, že jeho děj je velmi zamotaný a zvraty příchází každou chvilku. Dlouhých 5 let jsem se na film připravoval abych byl schopen film rozlousknout hned napoprvé. Jenže je to prd platný. Jediný efekt je ten, že z filmu nejsem zklamaný, protože jsem něco podobného čekal a byl na to připraven. Ale i přesto jsem si tím vším musel projít stejně jako nezasvědcený divák a ač jsem se snažil jak chtěl, prvních 80 minut jsem nevěděl která bije. Na konci jsem to už pochopil, ale proč mi tvůrci zabránili užít si i prvních 80 minut, to jsem nepochopil./// Celkem 47%/// ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela to de. Jenže je to chvílema neskutečná nuda. Já osobně bych tento film přirovnal ke Krvavé volbě, kde Samuel L. Jackson hrál taky a taky se s tím nesral, jenže tady je to všecko trochu jinak a celé je to zamotanější a záhadnější, než to vypadá a nakonec je docela velký problém se z toho všeho vymotat. Prostě se zde vyšetřuje, řeší se závažný problém v armádě, do toho se motají akční scény z minulosti a celé to vypadá dosti akčně a zajímavě. Jenže akce mí zas tak úžasná nepříjde a celé je to hodně velký akční průměr. Naštěstí to svérázný John Travolta příjemně zpestřuje a tak je i v těch nudných scénách na co koukat. Možná právě díky němu je to tak zábavné a vlastně zajímavé, jináč by to byla velká nuda. --- Můžou se z nás stát hrdinové, co dostali vrahy svýho seržanta. Jde jen o to, jak se ta historka podá. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli film se zpočátku rozjíždí jako průměrný thriller s nadprůměrným obsazením, tak se později zvrhává na pouhé přebíhání mezi dvěma svědky a vršení jedné vyšetřovací verze na druhou, kde každá dává ještě menší smysl než ta předchozí. To celé postupně graduje až k podivnému závěru, o kterém se nedá říct že naprosto převrací příběh, protože ten už v tuto chvíli přímo rotuje, přidejte navíc nepříliš uchvacující herecké výkony, a máte naprosto zbytečný film u kterého nestojí za to marnit čas. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Návrat akčního machra

Návrat akčního machra

27.05.2007

Kdysi byl považován za jednoho z nejlepších akčních režisérů. Filmy jako Predátor či Smrtonosná past ho vynesly do pozice žánrové špičky. Pak přišly propadáky jako Vikingové, Rollerball a Zelené… (více)

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

18.09.2006

To, že se chystá čtvrté pokračování této populární akční série, ví asi každý. Bohužel, v tomto případě ani zdaleka nejde o záminku na bujaré oslavy, ale právě naopak film s podtitulem připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno