Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Jack (SAMUEL L. JACKSON) se při pátrání po ztraceném dítěti nešťastnou náhodou stává rukojmím prchajících bankovních lupičů. Hlídáním zajatého policisty je pověřena půvabná milenka šéfa gangu Erin (MILLA JOVOVICH). Mezi oběma se začíná rodit zvláštní vztah, kterým se Jack zaplétá do nebezpečné hry. Může věřit Erininým citům nebo se stává obětí chladnokrevné manipulátorky toužící po penězích? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Bob Rafelson je rovnako neznámy ako Hra o čas, no myslím si, že natočil len slabý béčkový film, do ktorého sa absolútne nehodil herec formátu Samuela L. Jacksna a herečky Milly Jovovich. Myslel som, že keď počujem také zvučné mená ako Samuel L. Jackson a Milla Jovovich, tak sa dočkám slušného hereckého prevedenia oboch hercov a rovnako dobrého filmu. Ku kladom filmu určite patrí vzťah medzi Jackom a Erin, ktorý sa zrazu začal rozvíjať a už som si povedal super, konečne prídu lepšie minútky a možno aj nejaká zápletka. Nesplnilo to ale moje očakávania. Aspoň že tá Milla je tak neuveriteľne sexy a to môžem povedať aj teraz po 11 rokoch od premiéry tohto filmu. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Takhle lobotomický scénář se jen tak nevidí. !!!Spoiler Alert!!! Jsem rukojmí, ona mě rozváže, že si s ní mám zahrát na čelo, ona položí pistole, já mám volné ruce i nohy, nikdo okolo, hrajeme a pak se nechám zase svázat, ona se jde sprchovat a já najednou strašně musím utéct, takže si přepaluju provaz na plynovým sporáku!!! No co to je? Lepší scénář bych snad napsal i já. Rozhodně bych v něm neměl takovýhle lapsy. O dalších ani mluvit nebudu, tenhle mluví za všechno. Mohl to být docela slušný thriller, protože náběh nebyl špatný, to co však následovalo a s postupující stopáží přibývalo bylo prostě hrozné, avšak nedostavil se u mě takový pocit zmaru jako u posledního Resident Evilu, takže 30 %. ()

Reklama

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda, to je slovo, které tento snímek dokonale vystihuje. Zápletka neuvěřitelně slabá, v podstatě o ničem. Díky chabému scénáři jsou i herecké výkony relativně chabé. Od tak slibného obsazení jsem čekal daleko víc. Tohle je prostě šílený propadák a upřímně jsem byl rád, že jsem tak nudný a nezáživný film dokoukal do konce. 0/10. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Do kina bych na to rozhodně nešel! Je to prostě film s pár hvězdama na večer, když se doma nudíte. Znovu to však vidět nemusím, i když tam hraje SL Jackson a bezvadná Milla Jovovich. Jinak nic nového nepřináší, občas je to trochu nedomyšlené ten scénář a výsledný dojem nebyl nijak extra špatný. Pro tebe Millo, dávám tři.... 5/10 ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Film výjimečného amerického režiséra B. Rafelsona začíná zajímavým převrácením dvou klišé - policista se dostává do problémů, neboť chtěl pomoci své známé hledat její nezvěstnou dceru, při tomto pátrání pomohl staré ženě s rozsypaným nákupem až do domu. Běžně bychom se podivili nad tím, že žena cizince do svého bytu pustí, že se nebojí... Proč by se ale bála, když má "jištění" v podobě tlupy lupičů, kteří jsou krok od ambiciózního vyloupení banky? Za dobrotu na žebrotu - a hned dvakrát. Centrální postavy filmu jsou napsány spíše špatně než dobře a od toho se odvíjí i celková rozpačitost slibně započatého díla, které vychází z filmu noir (předloha D. Hammetta, kamera, osamělost hlavního hrdiny, variace na femme fatale). Primitivní násilník Hoop je počítačový vykuk (připomíná svého "kolegu" ze Zlatého oka ), miluje kečup a mléko a.. a to je všechno. Starý pán, manžel ženy s rozsypaným nákupem, je válečný veterán, rasista a milující manžel. A to je všechno. A podobně bych mohl charakterizovat i ostatní postavy. Zajímavě rozehrané hry mezi nimi jsou tak mnohdy devalvovány nedostatečnou charakterizací, nejasnými motivacemi. Vedle klišovitých motivů, jakým je například cukrovka hlavního hrdiny, tak do ztracena vyznívají i nosné nápady jako možný vztah mezi policistou a jeho věznitelkou. Jejich erotická hra na cello tak naneštěstí působí přinejmenším podivně. Hudbu k filmu složil Jeff Beal, jež exceloval doprovodem k seriálu HBO Carnivale , starou paní hraje Grace Zabriskie, jež filmoví fajnšmekři znají jako stopařku v Rafelsonových Malých životních etudách . ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Pokud má pacient hypoglykemický záchvat, znamená to nízkou hladinu cukru v krvi a tělu je tak nutné dodat právě cukr. Pomeranč, který ve scéně figuruje, je správným řešením, dávka inzulinu však stav naopak ještě zhorší. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy povídky "The House on Turk Street" Dashiella Hammetta. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Montrealu. (Terva)

Reklama

Reklama