Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce, výstřely z pušek! Hrdina s kytarou „El Mariachi“ je zpátky ve městě! Čeká vás závěrečná část westernové trilogie režiséra Roberta Rodrigueze s Antoniem Banderasem, Johnnym Deppem a Salmou Hayek! (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na scénáři se evidentně nepodílel jeden člověk, ale Rodriguez si jich přizval rovnou deset. Jistě, kdyby pan režisér místo mrkání po Salmě Hayek alespoň zamakal na akci a atmosféře, dal by se odbytý příběh přejít. Nestalo se. Vrcholem je závěrečná rozepře, kdy se městem proháněj džípy, vzduchem frčejí náboje do poskakujících kaskadérů a celý se to tváří jako děsně švihácká akce, jenomže u toho „tváření se" film i zůstává. Obávám se, že tenhle zmetek by nezachránilo ani sto Johnny Deppů. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které nedosahuje kvalit Desperada. Akce je ještě krkolomnější a děj ještě zamotanější než v díle prvním. Nemluvě o velkém množství postav, které divákovi uštědří tak akorát pořádný zmatek v hlavě. Neuvěřitelná přeplácanost kulis a kostýmů se ještě unést dá, ale snaha Rodrigueze točit ultracool mě už lezla dost na nervy. Potěší Eva Mendes a Salma Hayek, na které je radost se dívat. Ještě Johny Depp a Banderas jsou celkem ok. Zbytek už je jen průměrně odvedená rutinní práce. ()

Reklama

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez opět dokázel že je průměrný (možná podprůměrný) režisér a možná by se měl více než o vytvoření rekordu v počtu profesí zastoupených jedním člověk na jednom filmu soustředit na samotnou režii. V ději jsem se každou chvíli ztrácel, což ovšem nesvědščí o jeho sofistikovanosti nýbrž o nezvládnuté režii. Ty *** dávám hlavně za tradičně skvělého Johnnyho Depp a za scény v nichž vystupuje (ty jediné jsem si z filmu zapamatoval). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $56,359,780Tržby Celosvetovo $98,185,582║ Nehorázne spackaní film, takto vyzerá keď Robert Rodriguez asi nemá chuť do natáčania, všetko to príde také na silu robené, bez skutočnej šťavy. Katastrofa! /10%/ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc jak tři roky, než jsem na to koukl. Teď si myslím, že jsem si to měl odříct ještě dýl. Když jsem poprvé viděl Desperada, nebyla to láska na první pohled, ale postupem času jsem si ho zamiloval. Ovšem toto pokračování jsem si znechutil hned po prvním podívání. Rodriguez mi přijde podobných kvalit, jako Joel Schumacher. Když má peněz dost, natočí břečku. Spousta lidí tady si zoufá, že se kouzlo vytratilo, ale neví, proč tomu tak je. Já to vím. Rodriguez natočil akční poctu Mexiku, vážný dramaticky akční snímek bez kouska humoru nebo nadsázky. Navíc ani ta akčnost nestojí za moc, protože je sakra rychle stříhaná a než vůbec něco pořádnýho začne, tak už jsou všichni obvykle postřílení. Banderas sice párkrát práskne, jenže i on je jen okrajová postava a na víc než pár filozofických žvástů se nezmůže. Co mi ale opravdu pilo krev, je hudba. Chytlavé jižní rytmy se změnily prostě jenom na jižní rytmy. Obyčejně ještě podprůměrně rádiové a navíc dost hlasité. Herci, nedá se říct, že by přehrávali nebo naopak nehráli. Jenže scénář jim toho moc nedovoluje ani nenabízí. I přes politickythrillerový námět vlastně nikdo nemá co hrát. Dá se říct, že jen postavy Johnny Deppa a Rubéna Bladese jsou propracovanější. Jenže, ve filmu o Kytaristovi, kdo o to stojí? Lidé tu taky vytýkají velké množství postav, které rozmělňují děj. Vlastně jich až tak moc není. I v Desperadu bylo hodně postav. Jenže rozdíl tu byl. Hráli je většinou úplně neznámí herci. Člověk prostě od Dafoea nebo Mickey Rourkea nebo Danny Treja nebo Cheeche Marina očekává, že jejich postavy budou něčím víc, než jen zbytečnou vatou, a tak si jich víc všímá. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (21)

  • Meno "El Cucuy" je slangovým názvom pre Chupacabru, modernú latinskoamerickú mýtickú bytosť, ktorá údajne po nociach vysáva krv kôz a oviec cez ich krk. (MikaelSVK)
  • Antonio Banderas (El Mariachi) komentoval práci s režisérem Robertem Rodriguezem: "Natáčet s ním akční scény není žádná procházka růžovou zahradou. Ve filmu je scéna, ve které se Salmou Hayek utíkáme z hotelového pokoje. Houpeme se na řetězu a skáčeme dolů po balkonech. Bylo to v pátém patře a jelikož Robert chtěl použít tři kamery najednou, nemohla pod námi být žádná matrace. Viseli jsme jen na tenkých drátech. Salma pořád ječela: 'Já jsem jenom herečka! Já jsem jenom herečka!' Povídám jí: 'Sklapni už! Ať to máme co nejdřív za sebou!'" Přesto s ním točí rád a opakovaně: "Prostě je mi s ním dobře. Cítím, že je mezi námi určité pouto. Nejen profesionální, ale i lidské. Jsme kamarádi. Pracovat s ním je jako jít na rodinné setkání. Nejen s Robertem a Salmou, ale se všemi. S maskéry, kostyméry... Navíc se při práci s ním prakticky nezajímám o scénář. Když točím s jinými režiséry, tak ano: vzal jsem si k srdci radu Anthonyho Hopkinse a každé dva dny si ho čtu znovu. Ale Robert, ten je jako jazzman. Miluje improvizaci." (NIRO)
  • Snímka vyšla aj pod názvami El Mariachi 3 či Legend of Mexico. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama