Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 1

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 144)

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem od filmu vůbec nic nečekal ani jsem o něm nevěděl. Dočkal jsem se milého překvapení a podle mě se jedná o film roku 2017. Atmosféra, napětí, herci... hodně čistých 5*. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

To by se asi Karel May divil, jak si dneska ty jeho pomalovaný máničky žijou. Vinnetou už se neprohání jen tak v kožených kalhotách po arizonských pláních. Teď klepe kosu v přívěsu v mrazivých horách kdesi ve Wyomingu, sjíždí se koksem od rána do večera a jeho ctnostná sestra Nšo-či si to rozdává s partou těžařů. Což moc nepřekvapí, protože ta měla pro bílé muže odjakživa slabost. Na pořádek jim tam sice dohlíží jakási indiánská pseudopolicie, ale když chudáka Nšo-či najdou umrzlou a zkrvavenou ve sněhu, tak se o to stejně musí postarat blonďatá agentka FBI a Old Shatterhand ve skvostném podání Jeremy Rennera. Film výborný! ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Skvěle udělaná krimi, která nemá dotažené rozuzlení. Respektive bych se nebál označit za lenost styl vyprávění, které si výsledek vyšetřování rozhodně nezasloužil. Nechci spoilerovat, ale jakmile ta situace nastane, tak ji poznáte. Kamera nezvládá akčnější pasáže. Mohlo to být o něco lepší, ale scénář a herecké výkony dokáží vyvážit nedostatky ve prospěch rozhodně pozitivního zážitku. Já to s klidem doporučím. Jen to není dotažené. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Parádní film a skvěle natočené. Jen bych ty zmrdy nechal pochcípat daleko hůře. Většina z nich z toho vyšla smířlivou rychlou smrtí. ()

Stib.Tereza 

všechny recenze uživatele

Členové Akademie filmových umění? Haló? Mám pocit, že jste na něco úplně zapomněli! Opravdu mrazivý thriller s moc sympatickým hereckým obsazením. Renner i Olsen jsou v poslední době moji oblíbenci a jejich herecké výkony mě opravdu baví. Příběh, který se odehrává v překrásném prostředí, které je podtrženo výborným soundtrackem, dotýká se reálného problému původních obyvatel Ameriky a působí tím dojmem, sakra, vždyť tohle se opravdu mohlo stát a celou dobu vás z toho mrazí. ()

Pokahoka 

všechny recenze uživatele

Dlhšie som rozmýšľala či si vôbec mám tento film pozrieť. Ani na chvíľu som však neoľutovala toto rozhodnutie. Od začiatku ma vtiahol do deja a s napätím som čakala na rozuzlenie príbehu. Perfektná pochmúrna atmosféra, skvelé výkony hercov a pre mňa osobne bola veľmi silná scéna z nemocnice. Tu ani nemôže byť iné hodnotenie ako 5*. ()

Upír 

všechny recenze uživatele

Je dobře, když dovedně vystavěná detektivka s perfektní atmosférou i lokací skrývá ještě něco navíc. V případě Wind River je to motiv opakování a smíření. Na základě historického stigmatu a role indiánského obyvatelstva ve společnosti se rozehraje příběh, který je ve vyprávění opakováním zkušenosti hlavního hrdiny z minulosti. Zároveň vyprávění slouží v další rovině jako motiv opakování křivd na původním americkém obyvatelstvu. Ač by mohlo ve filmu lehce jít jen o vyřešení případu a symbolické napravení nespravedlnosti, zásadní je pro ozvláštnění pojetí stopařovy postavy jako průvodce zármutkem. Jeho role umožňuje diváckou katarzi, a to i přes brutalitu a velmi pohlcující napětí. Slouží k tomu vedlejší dějová linka s bratrem oběti, která se uzavírá úplně na konci děje a oproti samotnému zločinu a jeho vyšetřování jako jediná není úplně doslovná. Moment naděje a vysvobození z cyklu zla a násilí posouvá Wind River k hlubšímu a zapamatovatelnějšímu zážitku. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film a pre mňa prekvapenie roka, keďže od Troch bilboardov som sa prekvapenia nedočkal - bol to rovnako perfektný film ako tento. Decentný a úsporný akokeby bol Made in EU. RENNER bol famózny a aj OLSENka prekvapila... 85% ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Výborný zamrznutý thriller. Dvorný Dennisov scenárista dokázal vo svojom debute výborne skĺbiť vyšetrovanie smrti mladého dievčaťa s ťažkými životnými skúškami hlavných hrdinov. J.Renner je absolútne presvedčivý a je to jeho životná herecká úloha, podobne mlada Olsenovka je výborná. K dokonalosti chýba veľmi málo... ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Ve Wyomingu by chtěl žít každý. Kromě mě. A krásné mladé amerikoameričanky, která by s přítelem ráda do Kalifornie. Jenže se to nějak zvrtne a holku najdou zmrzlou uprostřed ničeho. Naštěstí máme stopaře, on všechno vyřeší. Hezká pomalá kriminálka, ale musel jsem se lepit k topení jak to jenom šlo. Fuj sněhu! ()

chup44 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčší “šok” ohľadom pointy. Prišla mi nedotiahnutá, jednoduchá a bohužiaľ aj trocha málo uveriteľná. Napriek tomu ide o zaujímavý film, herci v pohode. Hviezdu pridalo zaujímavé prostredie. ()

Han_Quintet 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek, který neurazí, velmi lehké "krimi" s primitivní zápletkou a jednoduchým řešením, který možná lehce pootevírá tabuizované téma, mizejících mladých indiánek na Aljašce, které končí podobným osudem bez nějakého pořádného prošetření. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Další pomalý, táhnoucí se thriller, který se Vám pod kůži dostane drsnou atmosférou. Právě pomaličku budovaná atmosféra a výkony herců (Jeremy Renner famozní) je hlavní zbraň snímku. Příběh žádné zvraty nepřinese a samotné vyšetřování by byla jedna velká rychlovka, ale emoce a strach co ze snímku sálají to vytahuje v lehce nadprůměrnou podívanou. 7/10 ()

heavy66 

všechny recenze uživatele

Drsný mrazivý příběh ze světa, kde platí jednoduchá spravedlnost. Moc se mi líbily ty tři kočičky pod vývratem! ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchá dějová linka, jež je však vyprávěna poměrně syrově a realisticky, mne zaujala a vtáhla do děje o dost lépe, než kdyby to byl klasický akční shit plný krimi klišé. Úžasná a plynulá gradace napětí a děje. Moc dobře jsem se bavil, závěr byl epický, rozhodně se vyplatí si na něj počkat. ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Pomerne temný film zachytávajúci jednu epizódu z inak aj tak smutnej histórie a života Indiánov vo Wyomingu. Pochmúrna atmosféra sa aj vďaka skvelej hudbe (drobný šepot a jemné slová) dala neraz krájať. Postavy Indiánov skvelé, Eli Olsen ako agentka FBI úžasná, Jeremy Renner ako drsný lovec najlepší. Jeho postava si niesla množstvo veľmi zaujímavých vlastností vrátane rodinných rán z minulosti, o ktorých sa dá polemizovať, nakoľko za to mohol on. Celková pointa o bojovníkovi v divočine bola nastolená len jemne, ale za to, správnym spôsobom. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Syrové mrazivé drama s neskutečně gradující atmosférou. Obsazení OK, hlavně perfektní Jeremy Renner. Chvilku jsem si musel zvykat na postavu agentky FBI. Elizabeth Olsen v této roli působila zpočátku nepatřičně a absurdně. Jasně, byl to záměr, ale působilo to až neuvěřitelně. Ale jen chvilku. Jinak drsné prostředí indiánské rezervace Wind River ve Wyomingu ještě stupňovalo dramatičnost a napětí. Hodně povedené = plný počet. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

V mrazivé Americe se teda dějí pěkný zvěrstva... Příjemné obsazení - hlavní "Avengers" dvojice Renner a Olsen, k tomu perfektní lokace. Snad jen tempo mohlo chytnout trošku obrátky.. 75% ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama