Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Každopádně, oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. On si však nemůže princeznu, jakou si pan otec přeje, vybrat. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak… (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Tak pozor, tahle pohádka je neuvěřitelně podhodnocená. Satinský spolu s Bohdalovou tvoří sehraný tým a skvělé královské rodiče, na nichž mi žádná topornost nepřišla, natož nepřesvědčivé výkony. To samé i u princezny (na hrášku). Jen ten škrhola s divným jménem v názvu filmu byl trochu ujetej :-)) ale tím líp. Já nevim jak vy, ale já se bavil. A pořád je to lepší než třeba Z pekla štěstí. A Andrea Elsnerová je tu neuvěřitelně krásná :o) ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Rumplcimprcampr je rozprávková postava známa z príbehov bratov Grimmovcov. Zlomyselný škriatok, ktorý ponúkne ľuďom svoju magickú pomoc, ale následne chce za to neprimerane veľkú odmenu. Tentokrát som na neho náhodou natrafil, keď som zhliadol českú televíznu rozprávku, ktorú v roku 1997 natočil režisér Zdeněk Zelenka. Bolo to úbohé po všetkých stránkach. Réžia silne podpriemerná, kamera takmer amatérska, herecké obsadenie otrasné. No a absolútnym vrcholom tejto filmárskej kopy hnoja je stvárnenie samotného Rumplcimprcampra. Štylizovali ho do polohy slizkého afektovaného transexuála. Pôvodne som chcel tomuto titulu dať aspoň jednu malú hviezdičku, ale keď som si to teraz takto skompletizoval, dospel som k názoru, že je to úplný odpad! ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem hezká, zajímavě obsazená pohádka, s pěknými interiéry a především exteriéry, která ale stojí a padá na hlavním záporákovi, jenž je opravdu spíše k smíchu. Pro malé děti je to určitě zábavné, pro větší a dospělé příliš uvřískané. Možná by této Werichově pohádce více slušelo obyčejné, kratší, zhuštěné a zjednodušené televizní zpracování. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, když si uvědomíte, že Zdeněk Zelenka je Troška z Wishe. Je to pitvořivý a je to stupidní. I přesto jsem si to převážně užil, ale jedna scéna mi zanechala pachuť v ústech. Hrdinka je zmlácená otčímem a to je nakonec důvod, proč nemůže spát na tom jednom hrášku. Ne, kvůli tomu, že rozmazlená, ale kvůli modřinám. Takže domácí násilí zachránilo den, yay? Pěkně stupidní. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Na konci pohádky je CHYBA : dvořané+muzikanti odčarovaní ("zmizelí") kouzlem skřítka RumplCimprCampra se po jeho odchodu/zmizení znova objeví, ale střelci z kuší na hradbách (které taky předtím odčaroval), se už zpátky neobjeví ....  . ***Princ/poté mladý král Hubert (I.Hora) je dabovaný hlasem Filipa Blažka. Scénář vznikl na motivy pohádek Jana Wericha "Hrášková princezna" a "Rumplcimprcampr" . ***Natáčela se mj. na severočeském státním hradu a zámku ve Frýdlantu v Čechách. Dále na hradě Bouzov na severní Moravě a také u zříceniny skalního hradu Valečov v Českém ráji u obce Boseň (okr.Mladá Boleslav) . Další - VIZ : Zajímavosti . ***Repríza : ČT 1, sobota 30.12.2023, 12.45 . ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Statek, ze kterého pochází Božidara (Andrea Elsnerová), se nachází v Dolánkách u Turnova. Jmenuje se Dlaskův statek. (Tommy872)
  • Tato česká pohádka se v roce 1997 natáčela mimojiné na severu Čech na zámku Frýdlant v Čechách a na hradě Bouzov. . (EMMY)

Reklama

Reklama