Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Každopádně, oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. On si však nemůže princeznu, jakou si pan otec přeje, vybrat. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak… (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Black-star 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale mě se tato pohádka celkem líbí možná i proto že je z pera pana Wericha. Spíš mi vždycky přišlo nefér že všichni mají za špatného skřítka RumplCimprCampra, když in jen dostává svým slovům a chce dodržetvše tak jak bylo slíbeno - což chápu že dnešním lidem není příliš po chuti. Navíc ještě ve své velkorysosti dá princezně možnost jak své dítě zachránit. Jelikož uhádne tak vše dobře dopadne. Je třeba se na tuto pohádku dívat jako na celek ne pouze na výčet jednotlivých částí a co tím chtěl autor říct. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Velmi slabá štědrovečerní pohádka, ne-li vůbec ta nejslabší, která byla pro tento sváteční večer za posledních 25 let natočena. Dějově absolutně nezajímavá, spíše velice nudná. S výjimkou Bohdalky, všichni herci byli toporní. Především roli nezvládla Tereza Brodská, která si hrála na princeznu nejen v pohádce, ale i coby herečka. Kromě toho v těch šatech vypadala spíše jako maškara než princezna. Strašnější kostým měl snad už jen ten barevnej šašek s obříma brýlema a blonďatou parukou. Jakoby sami filmaři už věděli, že tohle bude propadák, a tak se to alespoň snažili zachránit nevhodně zakomponovanými, nic říkajícími záběry na majestátně se tyčící hrad Frýdlant. Ten to ale nezachrání, pane Zelenko. [5892. hodnocení, 112. komentář, 48%] ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pohádka, ale vlastně se tam nic moc neděje. Ale díky neustálému úsměvu princezny, se na to dá koukat. Krásná herečka Andrea jako princezna je hlavní důvod, proč pohádku vidět. Poznámka: V České televizi je pohádka se závěrečnými titulky z nějakého důvodu mluvená. To to bývá jen ve filmech s dabingem. 🤔 Hvězdiček 3 ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Rumplcimprcampr je rozprávková postava známa z príbehov bratov Grimmovcov. Zlomyselný škriatok, ktorý ponúkne ľuďom svoju magickú pomoc, ale následne chce za to neprimerane veľkú odmenu. Tentokrát som na neho náhodou natrafil, keď som zhliadol českú televíznu rozprávku, ktorú v roku 1997 natočil režisér Zdeněk Zelenka. Bolo to úbohé po všetkých stránkach. Réžia silne podpriemerná, kamera takmer amatérska, herecké obsadenie otrasné. No a absolútnym vrcholom tejto filmárskej kopy hnoja je stvárnenie samotného Rumplcimprcampra. Štylizovali ho do polohy slizkého afektovaného transexuála. Pôvodne som chcel tomuto titulu dať aspoň jednu malú hviezdičku, ale keď som si to teraz takto skompletizoval, dospel som k názoru, že je to úplný odpad! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem hezká, zajímavě obsazená pohádka, s pěknými interiéry a především exteriéry, která ale stojí a padá na hlavním záporákovi, jenž je opravdu spíše k smíchu. Pro malé děti je to určitě zábavné, pro větší a dospělé příliš uvřískané. Možná by této Werichově pohádce více slušelo obyčejné, kratší, zhuštěné a zjednodušené televizní zpracování. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Příbytek podivínského mužíka se točil u hradu Valečov. (JT19)
  • Snímek byl natočen na motivy pohádek Jana Wericha „Hrášková princezna" a „Rumplcimprcampr". (vyfuk)
  • Jedná se o pohádku, točenou primárně pro štědrovečerní vysílání v roce 1997. (JT19)

Reklama

Reklama