Reklama

Reklama

Epizody(8)

Série bizarních vražd za polárním kruhem odkrývá křivdy minulosti v komunitě švédského důlního města. Francouzská vyšetřovatelka Kahina Zadi přijíždí do malého švédského městečka Kiruna, aby vyšetřila vraždu svého krajana. Zde se pak seznamuje s Andersem Harneskem, s nímž na případu začne pracovat. Jenže vražd pomalu přibývá a vypadá to, že úvodní výjimečně brutální mord byl jen začátkem děsivé série… Za švédským seriálem z roku 2016 stojí autorská dvojice Björn Stein a Mans Marlind, kteří se proslavili především prací na televizním hitu Most. Půlnoční slunce pak podobně jako jejich předešlý úspěšný počin pracuje především s napětím mezi charakterově odlišnými vyšetřovateli, vizuálně nápaditými scenériemi či překvapivými motivacemi postav. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Alagaesie k tomuto seriálu (9)

Půlnoční slunce (2016) 

Proč jenom tak miluju severský věci... Vláda výborná, Mammon docela dobrej. Midnight Sun bude ale asi přeci jen lepší než Mammon. Důlně-nadzemní krvák, odehrávající se ve Švédsku, kterej nemá chybu. Navíc plno osobních zájmů, křivd z minulosti a podobně. Pravda, občas dost děsivý (vlci, počáteční scéna) ale jinak špica. A do toho krásná příroda a sobi. Skvělej piece. ()

Epizoda 1 (2016) (E01) 

Tak asi „au.“ Vyšetřovatel á la Norris. Teď jenom, jestli bude Burlin stejně tvrdej jako Chuck. Takže velevážená mrtvola. Proč přizvali k vyšetřování babu s velkejma osobníma trablema, to ví jen Óðinn. Do práce s novým elánem? Co byl Carnot zač? Jo, dobře, oběť. Nic víc? Midnight Sun bude ale asi přeci jen lepší než Mammon. Jó, Sever je holt krutej. V tý souvislosti je děsivý, že Zadi nesměla mít zbraň. Divnej rozvedenej kolega s dcerou k světu. Nenávidim, když zasahujou do rozjetýho příběhu vztahovejma výplněma. OK… Taková ta věžička?? Já myslel, že do Francouzů se trefujou jen Britové. Která možnost je levnější? Helikoptéra… Praktiky mafie? Smrt ve spárech? Diváku, těš se. Otřesy by vyděsily kdekoho. Kameny u helikoptéry přesunul nejspíš vrah Carnota. No, těpic. Ale jinak skvělý. ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

To vypadá na nějáký podivný rituály. Mrtvej policajt. A vykradená Zadi. Spojitost případů? Nikdo nebude tak buldočí jako Burlin. Nebo žeby? Anders je neslanej nemastnej. Kdo byl „Carnot“ a byl to vůbec Carnot nebo kdosi nastrčenej? Co byla ta scéna na pumpě? Kosmický středisko se může zabejvat zbraněma? To je nějaký tajný – za tím střediskem bude něco jinýho a kosmos to zkoumat nebude. Definujte přirozenost. Některý věci k sobě holt nepatřej... Carnot se vybarvuje i po smrti. Bond severu. Tardieu cosi skrýval. A Zadi bude muset někdo krejt záda. Hezcí sobi. Tak vyhne se město stěhování? Brácha má zajímavý názory. Ale pletl se – záleží na osudu města. Vzkaz v obchodě psal vrah pilota? Další bude Forsber 23? Burlina zabil plyn? Neslyšel jsem, že by pitva odhalila plyn. Měl jsem za to, že Niala je zvíře. Forsber nalezen. Zabit starobyle. To, co našli, znamená, že za vraždy může někdo ze Sámů? Začíná se to rozjíždět. ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Výborný malování. Strach nebo vůle. Dobrá otázka. Chudák Forsber. Takže čin ze msty či nenávisti k Sámům... Jak ten debil na tom sezení může vůbec nosit policejní uniformu? Takže Burlin byl závislej na něčem, co ho zabilo? Matka velmi nepřívětivá. Kimo na vraha vypadá – fakt, že jo. Matka nakonec dobrej kompas. Onen „čaroděj“ moc sdílně nevypadal. Co má těhule za info? Zadi si našla amanta? Co maj s tim sejrem? Čí to byly ruce? Mě nezajímá starochův osud. Doprdele, kolik je u toho baráku Sámů? Jó, Kambo nebere mobil. Médium vědělo o Carnotovi? Jórri z Bangkoku z Facebooku bude divnej. 19 Berlin. Otevřela se hora?? Jórri Kasskill. Chase hezkej. Zasranej indián. ()

Epizoda 4 (2016) (E04) 

V podzemí je veselo. A na kolejích taky. Co to je za módu tyhle online vraždy...? Kolik lidí to vidělo? Říkal jsem, že Jórri je divnej. Ale o rostlinách ví. A od koho byly ty prachy? Asi prozatím nejlepší řešení. Aspoň baba nevykrvácí. Ale problém dolů trvá. Co obsahovaly horníkovy záznamy? To jsou mi věci. Se zbraní se asi dejchá líp. Celý město se sjíždí amfetaminem jak na běžícim pásu. Takže za vším hledej drogy? Jó, život není jednoduchej. Případ „Evelína“ zdaleka není uzavřen. Jako by Hanki popisoval obrázek z jednoho z minulých dílů. Stihomam? Ptá se špatně. Hezky policajtka! Rizika se přeci vždy zveličovala. Ups, někdo měnil dohody. Kterej imbecil by stěhoval jenom půlku města?! Co do toho plete Obamu? Kahina se s tím nesere. Nebejt jí, Harnesk je tuhej. Takže proto si Kambo psal. Aby měl přehled. Sámů se každej v důlním městě bojí? Existoval Carnot vůbec? Proč se Kahina tolik vzpírala? Hospoda peče. Tohle bude bolet. Fízlová si koledovala. A doprdele... ()

Epizoda 5 (2016) (E05) 

Aha, tak proto je Sparen tak pohrouženej do sebe... Na růžovej prapír pozor, hošani. Koleje... Štramberský uši po Švédsku zapíjený kvalitním Cabernet Sauvignon Oreille de France. Nejsou uši, nejsou prachy za sraženýho soba, to je jasný. Chuděra v řece má problémy. A Kimmo si užívá. Chudák uklízeč. Hezká rána Kristofferova. Kahino, tohle není konec — může to bejt horší. I když, v tvým případě už asi ne. Teď jen doufat, že ji najdou. A je in the middle of nowhere. Kimmo je dobrák... Uhranutá Sámskou čarodějkou? To nebyly drápky zmiňované malé kočičky, paní forenzní... Sparenova známost měla pravdu. Sparen musí vybírat. Stížnosti? No jo, Eddy není normální. Jo tak ty jsi zakopl, jo? Chudáku. Á, vážení policajti, jestlipak víte, s kým sdílíte výtah? Áno, je to on. Ale ne, jsou i horší, Kimmo je malá ryba. Sparenova známost měla pravdu. Sparen musí vybírat. Stížnosti? No jo, Eddy není normální. Jo tak ty jsi zakopl, jo? Chudáku. Nadji si s Jessikou vyloženě sedli, fakt. Hlas při rekonstrukci zněl jako Kimmo. I fízl se plete. Nadji neměl právo Kahinu zpovídat, tím míň jí něco vyčítat. Ale vypadal zdravě, kluk ušatej. Chudák byla zraněná. Že někdo někoho mučil, ne, není to dobrý... Ale proč 7 měsíců čekal na kopí? Co chtěla Sámka naznačit? Kahino, kam to zas lezeš? Jo, karma je svině, kostkovanej zmrde. A někdy je kurvarychlá. Uff... Odkud byly ty prachy co Burlin poslal? Šéf ví něco novýho. ()

Epizoda 6 (2016) (E06) 

Hlasování. Dobře — bude řežba. Takže přecejen je Carnot legionář - a zřejmě nejen. Kdo by na Carnotově smrti nejvíc vydělal? Všichni, protože měl informace. Mně se tomu Gruardovi nějak nechce věřit... Burlin posílal prachy špitálu. Filantrop? Nesourodá dvojice mě rušila. Eric Tardieu? Nebezpečnej šílenec. Sobi jsou skvělí. A bílej? Bezva. Oúú... Má s sebou ta policajtka kvér? Ahá — problém. Proč je Kimmo důležitej? Nebul a mysli. Kluku ušatá... Pojídač bobulí? Teda Sparen? Hanki je vrah? Nevypadá na to. Sebevražda by byla moc jednoduchej závěr. Kimmo, zdá se, něco ví. Historku o zakopnutí už použil. Sparen Kimmovi dost pomoh. Tak proto je Sparen alkoholik. Carnot je celej falešnej. Řek bych, že Anders by měl nejlíp vědět na čem dělal. Sparen ukryl tělo? Skandinávský scenérie jsou nejvíc. Solidní nakládačka, chudák Kristoffer. Dobře vydělanej medvěd. A kurva... Kdo za to moh? Mrtvej medvěd. mladí Sámové nebo někdo jiný? ()

Epizoda 7 (2016) (E07) 

Otázkou je, co Kahina u mrtvoly. Co sakra symbolizuje ten kruh nalezenej u Sparena? Tak tomu říkám divnej telefon. Kdo byl na dně řeky? Jaká je cena policajta? Bude na dně Evelina? Ups... Takže zbraň, která zabila Forsbera, může i za lebku ze dna? Chudák holka u auta — pitomá důvěřivka. A kdo zabil Evelinu se pořád neví... — napětí až do konce. Evelina žije? A kurva Thorndahle! Jo, dobře, Andersi. Tak seš duševně v prdeli, ale žiješ. A Camba nezabil člověk. Sámština pobavila. Takže všechny zabíjí Eddy Gaetki? Kahinina sledovačka vytáhla drápy. Kdo napad Jessiku? Oběti nalezeny. Eddy je zmrd. Takže ne tělo. Odnášeli uran. Za ty zvěrstva může...? ()

Epizoda 8 (2016) (E08) 

Kimmo, Ty sráči, to ti to nestačilo? Takže V dolech je dost Uranu na výrobu jaderný pumy. No, těpic. „Co není bez rizika?“ Kahinin nadřízenej přestává mít chybu. Ale furt jseš zkurvenej vyděrač. No tak, Kimmo, ukaž se. Kimmo měl toho sráče sejmout. V dole jezero? Nazdar Kristoffere. Alane, pohni. Ty sráči, vypnul´s proud... Zmrde! V přetlakový komoře je... tlačenice a zmrd Gaetki se směje. Auto v dole pobavilo. Plavci nejsou na cestě k vysvobození. A důl... Super, Kahino. Ale vše je v mlze. Harnesku, ty kreténe. Důl skončil. Jak to bylo s Evelinou? Ahá, věděla o krádeži v doie — stala se nepohodlnou. Kahina vyřešila Uranový problém. Gruard je prachsprostej sráč. Plavci budou žít. Pozor, Zadi uhodila, karta se obrací a Gruard nemoh nic. Skvělej konec. ()

Reklama

Reklama