Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (926)

kacer4 

všechny recenze uživatele

Horory celkovo nemusím a tu našťastie chýbali typické črty (zostante tu, ide sa tam pozrieť; teraz sa rozdelíme; vybila sa mi baterka; ...). Tu ma prekvapilo bizardné a veľmi nereálne rozuzlenie. Ale myšlienku to malo. Mám ale pocit, že onedlho na tento film zabudnem. ()

DAJAAAA odpad!

všechny recenze uživatele

Prouprchlická propaganda,moc dobře natočená povinná pro školní představení,aby děcka milovaly hodné,chudáčky černoušky,kterých tady za chvilku bude jak máku.Pro islamskė,zrůdné filmy,jsou taky velmi profesionalně natočené,jako tohle svinstvo,aby zaujaly hlupáky. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Trochu psycho, ale jinak to mělo docela dobrou atmosféru. I když jsem stejně nepochopil to nejdůležitější, oč jim vlastně šlo. Jen ten konec mi nesedl, ten byl až moc naivní. Pořád jsem čekal, že ještě něco bude, ale nic už nebylo. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

První návštěva u rodičů partnerky nemůže dopadnout dobře, pokud jste černoch a rodina vaší vyvolené jsou bílí rasisté...Více než polovinu filmu je divák uváděn do prostředí a proniká mezi ty podivné postavy. Pozvolna se buduje atmosféra - tajemná, trochu nervózní, mrazivá, plná očekávání. Vlastně se ale nic moc neděje. Že se něco dít bude, je jasné, a asi se dá i dopředu vytušit, o čem to bude. Právě proto ani poslední půlhodina nenabízí zase až tak strhující podívanou. Závěr působí příliš živelně a bohužel až parodicky. Jako by se tvůrci snažili vše dohonit v posledních 15 minutách. Vzhledem k Oscarovým nominacím jsem čekal víc, než průměrnou podívanou. 65%. ()

rotator 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku som myslel, že pôjde o nejaký horor s krvavým rasistickým podtónom. Ale ako sa dej pomaly rozvíjal, vravím si "tak už viem ako sa to skončí". Ten podtón tam ale nieje len tak. Film začína naberať dianie, síce nehororového typu, zato však napínavé, s viacerými možnými koncami, čo ma pekne vtiahlo do deja a pekne som si to užíval. No keď už prišiel ten správny koniec, tak kameraman zistil že mu dochádza kotúč, pretože už nevydalo z 5 melónového rozpočtu, čo bolo na škodu celého filmu. (Nie tržieb) ()

Mersis 

všechny recenze uživatele

To jako fakt? Takhle dojebat film jen jednou jedinou scénou... PROČ?!!! Nebýt toho svíčkově osvětleného sálu, tak 4,5*. Takhle se zavřeným okem musím dát jen tři... ()

Petper 

všechny recenze uživatele

Tento snímok nás núti rozmýšlať nad problematikou rasizmu , a kde až dokáže zájsť. Mrazivý film , po ktorom ešte dlho budem premýšlať . 95% ()

Brenda.Ch 

všechny recenze uživatele

Takový trochu rasizmus naruby, mistrovské. Chris by mohl mít na závěr v podstatě morální dilema, zda toto všechno šmahem odsoudit, nebo být aspoň trochu polichocen, že patří do tak žádané rasy. :-) Miluji horrory mysteriózní, a toto přídavné jméno si vysvětluji tak, že od začátku dobře víte, že o něco jde, ale za boha se nedozvíte o co - až na konci, někdy ani tam ne. Film mě nadchl, atmosféra jak blázen, určitě doporučuji. ()

Jenn 

všechny recenze uživatele

Wow. Věděla sem, že tam půjde o něco zlýho ale tohle sem rozhodně nečekala. Na konci filmu sem měla chuť dokonalou bílou rodinku rozmrdat na sračky. Jo a velký plus za kámoše z letiště, ten mě hodně bavil. Fakt pecka film, jen tý úzkosti tam mohli dát míň... ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Trošku lepšie vedľajšie herectvo a prepracovanejší záver a máme tu bombu, akej široko-ďaleko niet páru, teda ak berieme do úvahy začínajúcich nezávislých tvorcov, a zrazu vôbec netreba a nasilu a kvótami a percentami pretláčať inakosť, stačí ukázať normálnu dávku kumštu a vôbec nám farba nevadí, dokonca sme jednoznačne na ich strane, perfektné, teším sa na ďalšie kúsky, takže 80%. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

nemuzu si pomoci, ale prave ty hororove radoby-prvky tomu hrozne ubiraly. Pribeh novy, namet celkem zajimavy, bylo tam par prekvapek a par veci, co hezky navazovaly na neco, co bylo jen nadhozene na zacatku, ALE ty lekacky a priserna dramaticka hudba, ty to snizily na prumernou uroven ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Já asi nejsem na tenhle typ hororů. Atmosféra je ponurá, ale nějak mě to neoslovilo. Myšlenka zajímavá, natočen to je taky pěkně, ale já se v tom nenašel. Ale i tak nemůžu stavět jen svůj pohled nad všechno. Za mě jsou to 3* a DOPORUČUJU ()

Loretta 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele za svůj scénář dostal Oscara a prý se nechal také inspirovat např. Polanského filmem Rosemary má děťátko (dle předlohy Iry Levina). Dobrá, ale pokud koukáte na film a již po dvaceti minutách nemůžete přestat myslet na to, zda jsou to více Stepfordské paničky nebo Veroničin pokoj (od stejného autora), pak napětí padá stejně rychle, jako přes cestu letící srna. Což je škoda, protože Levin je mistr napětí a Peele si je toho evidentně dobře vědom. Bohužel, zaměnit sexy robotky (a téma feminismu) za afroameričany (a téma rasismu), bratra Larryho z Veroničina pokoje za sestru Rose (Rosemary?), to je málo. Peele sice drží dobré tempo a hororovými prvky se snaží jít dál než Levin, tedy přidat něco navíc, ale není důsledný. Dvě, tři lekací scény se zesílenou hudbou se objeví poměrně brzy (srnka, služebná, běžící zahradník...) a to je vše. Pak už sledujeme thriller, který z nepochopitelného důvodu, hlavně díky kamarádovi Rodovi, sem tam sklouzává k slušné komedii. Je fér říct, že ať už se Peele inspiroval čím (a jak moc) chtěl, inspiroval se dobře. Až na zmíněné výstřely mimo celkový rámec se drží toho co funguje, postupně budovaného napětí solidně odvyprávěného thrilleru. Funguje mu mizanscéna, Daniel Kaluuya hraje výborně. 3/5 ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Hou hou hou. Tak toto byl řádný odpal. Při takovýhle filmech i těch 104 minut uteče jak by jeden lusknul prsty. Naprosto grandiózně budovaná atmosféra, kde cítíte levárnu pořád ve vzduchu. Dostáváte vodítka a děláte si určitý obraz. Váš obraz nijak netwistuje. Při odhalení nejste překvapeni, ale ani znechuceni předvídatelnosti, protože toto je přesně na co jste čekali a kde se celý film ubíral. Celkově je zde zvolený perfektní hudební doprovod a parádní surround efekty. SPOILER Závěrečný Carnage byl mistrovsky udělán a byl zvolen naprosto správně. Run rabbit, run rabbit run run run ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Žánr horor tady podle mě neodpovídá - je to spíš podobenství s prvky hororové komedie. Bavil jsem se celkem dobře, ale zas až tak nadprůměrný film, jak naznačují některé kritiky, to pro mě nebyl. ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Asi se shodneme, že titulování Rotten Tomatoes na nejlepší horor kdy natočen, není úplně přesné, což však nic nemění na faktu, že o kvalitní film se jedná jednoznačně a pochybuji, že by si ho nějaký hororový (či thrillerový) fanoušek měl nechat ujít. Na to jak je Get Out předvídatelné je z podivem jeho schopnost udržet jej jako vynikající slow burn, čemuž dopomáhá spousta vynalézavých záběrů ze strany režie (a výborný humor na odlehčení). Jordan Peele je podle svých dvou filmů evidentně člověk s talentem na rozdávání a pro dnešní hororový průmysl, který není zrovna ve zlatém věku, vypadá jako skvělý přínos... ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama