Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (897)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nekompromisně nejlepčejší animák :) Doris nemá konkurenci... roztomiloučký Nemo... a bojácný Marlin, kterého mateřský cit dovede přes hranice svých možností... když k tomu přidáme ostatní v podobě Bouráka, Bruce a tak dál... zábavu a akci si vychutnáme plnýmu doušky :) Můůůj... můůůj.. bubliny bubliny... My jsme pěknej bručoun... víš co děla proti naštvanosti??? měl bys plavat..měl bys plavat :) tatínku..tatínku..viděl sto..viděl sto.. jsi naprostá špica... mladéééj :) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tyhle animáky dělají nám vegetariánům lepší službu než ti pomatení šílenci, metající dlažební kostky do výloh McDonalda. Tak jako asi Slepičí úlet odebral řadu zákazníků společnosti KFC, po zhlédnutí Nema jistě část publika vynechá filé. ;o) I jinak je to skvělý film, pokud ho přijmete takový, jaký být chce a nečekáte od něj Shreka. Shrek je sofistikovaná parodie pro dospělé, kdežto Hledá se Nemo je něco ještě vzácnějšího - dětský film, který dospělé strhne s sebou. A mimochodem - má taky nejlepší český dabing, jaký jsem dosud u 3D animáku zaznamenal. Paranoidní rybku Marlina už považuju za jednu z životních rolí Ivana Trojana. :o) 100% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Po zásluze jeden z nejoblíbenějších a nejcitovanějších animáků po přelomu tisíciletí. Animace je skutečně výborná a postavy jsou skvěle vymyšleny, dobře se doplňují a zásobují diváka nepřeberným množstvím inteligentního humoru. A že těch postav tam teda je. Klidně by se mohla udělat anketa o tu vůbec nejlepší a vsadím se, že o vítězství by se pralo takových pět šest uchazečů. Vždyť vegetariánského žraloka Bruce, užvaněnou a popletenou Dori, želvího frajera Bouráka nebo celou akvarijní sebranku zná snad každé druhé dorůstající dítě. Příběh je pak dokonale přímočarý, jednoduchý, plný zábavných scén a nápaditých vychytávek (velrybí tlama, holubi), které se rychle staly pevnou součástí specifické dětské kultury. A jak všichni dobře víme: "Ryba je kámoš, ne žrádlo!" :D 85% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Animace je dechberoucí, příběh skvěle vymyšlený, dojemný i vtipný a scenárista by si zasloužil poklonu. Toy Story, Příšerky a teď tohle. Čím dál lépe. Jestli to takhle půjde dál, skoro se bojím domyslet, co se od Pixarů ještě dočkáme. Sami uvidíte, ale nedá mi se podělit o několik momentů. Při scéně, kdy si holčička Dorla, postrach akvarijních rybiček jde pro Nema, je slyšet zřetelně motiv ze Psycha a já se nemohl ubránit úsměvu nad skvělým nápadem. Potom mně velice rozesmáli racci, kteří ač se tu mihnou jenom na několik málo vteřin, svými komickými výstupy vás přinutí k výbuchu smíchu. A chycení hejna ryb, tedy záležitost všedního života, vám bude připadat jako nesmírně hrůzná věc a já si při této scéně vzpomenul ne Spielbergův Amistad a černochy namačkané v podpalubí. Já vím, poněkud divný příměr, ale mně to tak připadlo a Pixaři to umí skvěle podat. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem s nadšením "Nemovi" udělil čtyři hvězdičky - byl jsem spokojený s rychle ubíhajícím příběhem, mnoha nápady, vtípky, pečlivostí detailů a se spoustou vychytávek především pro starší diváky (žraloci, dialekty velryb, jednotlivé druhy ryb atd. atd.). A především jsem odcházel s dojmem, že "Hledá se Nemo" je skutečně film pro celou rodinu... Nedávno jsem ovšem "Nema" viděl podruhé - vychytávky sice zůstaly, ale ono celkové kouzlo, které jsem měl v paměti, se vytratilo pryč. A já si najednou všimnul, že až na některé detaily je "Nemo" skutečně především podívaná pro děti, která mě už nedokáže strhnout (tak jako to pořád umí třeba "Toy Story")... Asi jsem už zestárnul - jen mě děsí, že během dvou let :). ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Ve filmu se objeví celkem 99 079 různých rybiček. (EMMY)
  • Čekárna v zubařově ordinaci odpovídá skutečné čekárně v Emeryville (Kalifornie), kde sídlí studio Pixar. (D3VIL)
  • Nemo je vězněn v akváriu se slanou vodou, kde jsou sladkovodní rostliny. Například kalatka mřížovitá (Aponogeton madagascariencis) - ta hezká rostlina s mřížkovitými listy - by ve slané vodě nepřežila. (hippyman)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama