Reklama

Reklama

Záskok

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

K mnoha smolným stránkám Cimrmanova života patřila i chudoba. V jeho divadelní kočující společnosti Lipany se projevila mimo jiné velkou fluktuací herců. Pokud šlo o odchod domluvený domluvený s dostatečným předstihem, dala se situace zvládnout. Došlo-li k němu s křikem a prásknutím dveřmi a často jen pár hodin před představením, prožil soubor i jeho principál horké chvíle. Takové zkušenosti stojí v pozadí hry Záskok. Milovníkům díla tohoto zneuznaného Čecha se dostává do rukou svědectví z této oblasti mistrova života, v níž se nejvíc naplnil jeho osud - z divadla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (452)

kajas 

všechny recenze uživatele

Ač byl seminář zábavný, velmi mě potěšila jeho přijatelná délka (sotva 30 minut). Samotnou hru hodnotím jako nejlepší mezi všemi Cimrmany, které jsem měla možnost vidět. Brukner jako Vlastička je bezkonkurenční, stejně jako Svěrák v roli Prácheňského. A pointa? Kam se hrabe "Šestý smysl", to se nedá srovnat! :D ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

PODRUHU BÁRTO, CO SE DĚJE, TY SE SMĚJEŠ? JO TAK, TY PLÁČEŠ! Mám jeden divadelní sen: vidět na vlastní oči, jak Zdeněk Svěrák exceluje v této hře v roli Karla Infelda Prácheňského. Ale protože je to do Prahy daleko a na zájezd s touto dokonalou hrou jsem ještě nenatrefil, musím se zatím spokojit s audiovizuálním záznamem. PS: 23.5.2010 se mi divadelní sen splnil! ;-) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ťažko je hodnotiť záznamy divadelného a muzikálového predstavenia, keď som nebol priamym účastníkom, preto sa záznamom skôr vyhýbam. Chýba tá atmosféra, okolité publikum a priamy kontakt. Ale pri takomto priemere hodnotenia som to musel skúsiť, a teda nasmial som sa dosť, za silné štyri hviezdy. Svěrákov neobyčajný prístup k divadlu je mimoriadne originálny, až je škoda, že som nemal možnosť to vidieť naživo. To by som určite pridal aj tú chýbajúcu polhviezdu do plného počtu. –––– Tady nebožka je ještě naživu, a on se chová, jako by už byl vdovcem. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

,,A všimli jste si už, kde si jaký lidi sedaj? Tak třeba - první řada uprostřed - místní honorace. To je jasný. Ale tady vlevo, a to je zajímavé, tady vždycky seděj blbci." Záskok je jedna z mým nejoblíbenějších her, hned vedle Dlouhého, širokého a krátkozrakého. Dokud jsem se nezačala dívat na Cimmrmana, ani jsem netušila, že je Svěrák tak skvělý herec a jelikož miluji divadlo, tak se není co divit, že až tady si mě získal :o) Hned bych šla na nějakou jejich hru do divadla :o) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Génius schovaný ve Zdeňku Svěrákovi a Ladislavu Smoljakovi (tím nechci ostatní členy souboru nijak shazovat, ale tito dva mistři jsou přeci jen nejzasloužilejší cimrmanologové) se nejvíce projevuje právě při představeních DJC, protože u Cimrmana je dovoleno vše! Každý seminář a každá hra jsou jedním slovem GENIÁLNÍ! Neexistovalo, neexistuje a ani nebude existovat lepšího, vtipnějšího a inteligentnějšího humoru! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (22)

  • Karel Infled Prácheňský byl herec a skutečný předek Petra Bruknera. (Kulmon)
  • Když šikovatel Vogeltanz plánuje svatbu, zmíní se, že ji v Českých Budějovicích měl i poručík Pihrt. Poručík Pihrt je postava z jiné hry - Lijavec. (mrqas)
  • V červnu 1995 dostala hra cenu Alfréda Radoka za nejlepší divadelní hru roku 1994. (Kulmon)

Reklama

Reklama