Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (289)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle městě nejsi od práskače nikdy dál než dva metry." Mám velkou úctu k lidem, kteří nikdy nespí, neustále kují lobbistické pikle, preventivně nikomu nevěří a myslí dvě partie dopředu. Spíš se jich tedy bojím a Elizabeth Sloane je jednou z nich. Přesto bylo úchvatné sledovat její souboj s druhým dodatkem, taky mě ohromila její předvídavost a její závěrečný monolog byl prostě vynikající. Už jsem slyšel spoustu "legendárních" filmových právnických keců, ale tyhle si budu dobře pamatovat. Stejně jako Lukášovo evangelium, kdybych náhodou potkal nadrženou jeptišku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je debutující Jonathan Perera pseudonymem Aarona Sorkina či není? Toť otázka. Spíše však není, jelikož tak do morku kostí ryze sorkinovský scénář by přes veškerou snahu nevyplodil ani Sorkin sám. Kulometné deklamující dialogy, neustálý frenetický pohyb, samá kvádra a kostýmky, prosklené kanceláře, postavy slouží čistě jako nositelé světonázorů/postojů, herci z Newsroomu, zákulisí a politikaření s vysokou politikou úzce propojené profese (v tomto případě lobbingu) a tak dále. Ano, jde o názorově neskrývaně angažovaný snímek (ve stylu Životu Davida Galea a jeho postoji vůči trestu smrti), ale to není na překážku vůbec ničemu. Je to totiž podchycené sofistikovaně i s citem. Navíc v jádru jde o sakra zdařilou heistovku, která dodržuje veškerá pravidla žánru. A to i bez loupeže jako takové. Zkušenější divák nepochybně finální tah prokoukne hned zpočátku (což mu nijak neubírá na působivém podání), ale na škodu tu není vůbec ničemu, protože to oplývá natolik nekompromisním tahem na branku, gradací (nemalý podíl na tom má, jak jinak, Max Richter), chladným vizuálem a hereckými výkony, že si to lze vychutnat na více úrovních než pouze jako "levičácký lobbing za zpřísnění pravidel pro nákup zbraní a čistší politiku". ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Excelentní drama z prostředí lobbingu a vysoké politiky, které je jednak výborně zrežírované, neméně dobře napsané a v neposlední řadě také akurátně vypointované. Tomu všemu nasazuje korunu naprosto famózní herecký výkon Jessicy Chastain, která zde předvedla troufnu si říct oscarový výkon. Pro velké množství dialogů a taktéž různých občas nic neříkajících termínů doporučuju shlédnutí s dabingem (v tomto případě verze dabingu z HBO), který se podle mě vyvedl. Film: 88% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dovolím si po pár letech praxe v consultingu mít zkušenosti s tím, jak probíhají jednání, ať už se jedná o lobby či zdvořilostní obchodní meetingy. No a film je vylíčil způsobem asi jedlým pro neznalého diváka, ale příšerně neurvale hrající na jednu strunu arogance. Celý film je jen o ukřičené arogantní ženské závislé na nakopávačích (čti syntetických drogách a syntetickém sexu), aby vůbec dokázala vydržet sama se sebou vzhůru. Rádoby chladná, ale přitom emotivně nevyrovnaná feministka bojující za - co? (pomoc) (achjo) PS: Takhle to fakt nefunguje. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Takový ten vděčný film o vnitřně rozbitém člověku, který je tak moc v prdeli, že vlastní morální příčetnost plně podřídí kariérnímu postupu. Na takové svině je vždycky radost koukat. Ten patetický proslov v závěru si tvůrci klidně mohli odpustit, ale jinak to byla slušně napsaná jízda plná známých tváří. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)
  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)

Reklama

Reklama